Château de Montrouant

8.6 173 10 1
kasteel camping Château de Montrouant

Gemiddelde
Klantbeoordeling: 8.6!

Prijzen en beschikbaarheden »

Camping Château de Montrouant

Bourgogne, Frankrijk

kasteel camping Château de Montrouant
kasteel camping Château de Montrouant
zwembad camping Château de Montrouant
zwembad camping Château de Montrouant
ezels camping Château de Montrouant
ezels camping Château de Montrouant
wijnvelden camping Château de Montrouant
wijnvelden camping Château de Montrouant
Alle (23) foto's bekijken

Afstanden

Grootte 17 ha
Aantal plaatsen 48
Utrecht 880 km
Gibles 2 km
Mâcon 50 km
Lyon 115 km

Leeftijdsgeschiktheid

0 - 7 jaar
8 - 14 jaar
14+ jaar

Huur een Bungalowtent of Grand Lodgetent op camping Château de Montrouant

Deze kleine en rustige camping wordt enthousiast beheerd door Jean-Michel en Emmanuelle Gruel. Château de Montrouant is gelegen bij een leuk, Frans kasteel, omringd door 15 ha park, bos en visrijke vennen. Omdat Jean-Michel zelf een passie heeft voor vissen en hij veel vis heeft uitgezet in de visvennen, is hij graag bereid om u deskundig advies te geven. Daarnaast staat hij te popelen om u met de "oenologie" kennis te laten maken. Château de Montrouant heeft zelf een wijngaard. A votre santé! In het hoogseizoen worden er zowel voor volwassenen als voor kinderen gezellige activiteiten georganiseerd, zoals sculpture, joggen, sportwedstrijden, bingo, wijnproeverij met een lokale wijnboer, een wekelijks door Emmanuelle bereid buffet, dat wordt opgediend in de 'marquise' (grote tent) bij de bar en natuurlijk is er 2x per week de 'beroemde kip'. Vanaf het zwembad, een prachtig aangelegd geheel in de sfeer van het park en het kasteel, heeft u een weids uitzicht over de groene heuvels. Door de slechts 45 kampeerplaatsen, het intensieve contact tussen u en de familie Gruel, alsmede de gasten die jaarlijks op deze unieke plek terugkomen, kent Jean-Michel iedereen op zijn camping bij de voornaam. Hij maakt tijdens zijn dagelijkse rondje altijd even een gezellig praatje met u! De prachtige en rustige ligging, prima faciliteiten en gezellige activiteiten, maar vooral de ongedwongen en unieke sfeer, maken Château de Montrouant tot een wel heel speciale vakantiebestemming!

Faciliteiten op deze camping

Onze accommodaties

Voorbeeld Bungalowtent Blue

Bungalowtent Rent-a-Tent Blue

  • Maximaal 6 personen
  • Koelkast met vriesvak
  • Bedlinnen zelf meenemen
  • Tentverwarming
  • Bedden met spiraalvering
Grand Lodge tenten Rent-a-Tent

Grand Lodgetent I

  • Max. 8 personen
  • Binnen -en  buiten keuken
  • Badkamer met douche en toilet
  • Tentverwarming
  • Kussens en dekbedden

Wat is er te doen in de omgeving van camping Château de Montrouant?

De Bourgogne is dè streek van de levensgenieter, de Bourgondiër. Genieten van culinaire tradities en goede wijnen als Bourgogne en Beaujolais is onlosmakelijk met dit prachtige gebied verbonden. Breng een bezoek aan het enorme 14-eeuwse kasteel in La Clayette, één van de indrukwekkendste niet-religeuze gebouwen uit de middeleeuwen of wandel langs de kade van de Saône in Mâcon.

Beoordelingen

Lees de persoonlijke ervaringen van gasten van Rent-a-Tent.
In 173 beoordelingen gaven zij Château de Montrouant gemiddeld een 8.6.

7.1 heerlijke vakantie
Gezin met jonge kinderen
Op vakantie in juli 2015
Beoordeling geplaatst op 24 juli 2015
Uitstekende vakantie.............................................................
8.6 Gastvrijheid gastvrijheid gastvrijheid
Gezin met jonge kinderen
Op vakantie in juli 2015
Beoordeling geplaatst op 18 juli 2015
Erg fijne vakantie bij zeer gastvrije campingeigenaars die ook nog perfect engels spreken
4.6 Ongeschikte camping voor kinderen onder 3 jaar, tenten uit de tijd.
Gezin met jonge kinderen
Op vakantie in juli 2015
Beoordeling geplaatst op 16 juli 2015
Bij 36, bleek het zwembad het grootste gedeelte van de dag dicht vanwege een bacterie. Camping zelf wellicht leuk voor kinderen vanaf een jaar of 6, voor onze kinderen zijn 3 en 1 was niets te doen (op twee babyschommeltjes na). Steil terrein, ik kon de buggy niet naar boven duwen. Bungalowtent schoon maar uit de tijd, bed staat in de folder als 2.00 maar is 1.90, met de voeten buitenboord dus. Met jonge kinderen kun je niets kwijt in kastjes of op planken, alles staat op reikhoogte. De eigenaren van de camping zijn erg gastvrij. Het tegenovergestelde geldt voor het beheerdersechtpaar van rent-a-tent. Op onze vragen over waarom het zwembad dicht was werd gereageerd met 'daarvoor moet je niet bij mij zijn, dan ga je maar naar de beheerder. Ik snap wel hoe het komt, ik zie al die kleine kinderen in het zwembad nou dan weet je het wel'. We werden verzocht niet met de auto langs hun caravan te rijden want dat 'stuift te veel'. Er zou een sfeer van 'alles in goed vertrouwen zijn' waarbij je streepjes zet als je een drankje pakt uit de koelkast in de centrale tent. Maar er werd wel drie maal benadrukt dat we dat vooral niet moesten vergeten en wel moesten betalen. Op de dag van vertrek (5 dagen eerder dan gepland) werd nogmaals gevraagd of we de drankjes wel betaald hadden en ondanks mijn antwoord dat dat het geval was liep mijnheer zelf naar de receptie om het te 'checken'. Zo de waard is vertrouwd hij zijn gasten. Voor het schoonmaken van je tent wordt je verzocht een stofzuiger bij de beheerderstent op te halen en de tent te stofzuigen, en met een doos schoonmaakspullen in de weer te gaan. Want: 'anders kan ik de tent niet verhuren aan de volgende gasten'. Het staat vast zo in de voorwaarden, maar alles bij elkaar voelt het erg ongastvrij.
9 super vakantie
Dijks, Emlichheim - Senioren (echt)paar
Op vakantie in juni 2015
Beoordeling geplaatst op 15 juli 2015
Wij hebben het geweldig naar onze zin gehad, erg gastvrij, heerlijk rustige camping, prachtige omgeving en we hadden schitterend weer. De accommodatie was ook perfect.
9.1 "Thuis komen"
Fam Van Leeuwen, Vleuten - Gezin met jonge kinderen
Op vakantie in juni/juli 2015
Beoordeling geplaatst op 12 juli 2015
Het is net of je thuiskomt zo gauw als je door de poort van montrouant rijdt! Alles is vertrouwd en de warmte en vriendelijkheid komt gelijk op je af! We komen al een paar jaartjes hier en vervelen doet het niet! Het is onbetaalbaar en onbeschrijfelijk hoe gemoedelijk het is! Het is gewoon thuiskomen op vakantie!
Lees meer beoordelingen »
Camping Château de Montrouant
Accommodaties op deze camping
Grand Lodge tenten Rent-a-Tent Grand
Lodgetent I
Prijzen & Boeken Prijzen worden
nu getoond