Beheerder van de maand februari

Onder de Toscaanse zon stak Otger Hullegie (63) afgelopen zomer flink de handen uit de mouwen. De sportieve beheerder voelde zich helemaal thuis op de sfeervolle familiecamping Barco Reale in Lamporrechio. ,,De vrijheid van het kamperen trekt mij wel. Je kunt gaan en staan waar je maar wilt.”

Camping Barco Reale
Beheerder Otger Hullegie camping Barco Reale
Beheerde Otger Hullegie camping Barco Reale

Fantastisch avontuur

Half april ging Otger voor het eerst aan de slag op de sfeervolle terrassencamping in Toscane. ,,Het persoonlijke contact op een kleine familiecamping als Barco Reale vind ik geweldig. Veel campinggasten zijn vriendelijk en doordat het een kleine camping is, hangt er een hele gemoedelijke sfeer. Veel mensen kennen elkaar.” Hij omschrijft zijn werkvakantie als een ‘fantastisch’ avontuur. ,,De gezellige gasten, het mooie weer en de saamhorigheid op de camping, het was onvergetelijk!” De beheerder bevond zich in een internationaal gezelschap: hij verwelkomde Nederlanders, Denen en Duitsers.

Caravan achter de auto

Zijn vriendin hield hem gezelschap. ,,Ze werkt nog en nam een sabbatical van drie maanden, waardoor we alsnog samen konden zijn. We hebben met z’n tweeën van het goede Italiaanse leven genoten, heel fijn en gezellig. Daarnaast kwamen ook onze dochters een lang weekend over!” De familie Hullegie heeft vroeger veel gekampeerd. ,,In de zomermaanden gingen we vaak op kampeervakantie. Met onze caravan achter de auto trokken we graag door warme landen als Italië en Frankrijk”, blikt hij opgetogen terug.

,,Drie maanden later reed ik naar Toscane!”

Als in 2016 zijn pensioen in zicht komt, begint Otger na te denken over de toekomst. ,,Ik wilde na mijn pensioen actief blijven. Het leek mij wel iets om af te reizen naar het buitenland en met veel verschillende gasten in contact te komen. Daar beleefde ik als campinghulp ook veel plezier aan.” In het najaar van 2018 meldt hij zich als beheerder bij Rent-a-Tent. ,,Ik ontving een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Tot mijn blijdschap werd ik aangenomen en drie maanden later reed ik met mijn auto én de caravan naar Toscane!”

Olijfbomen & wijngaarden

In het typisch Italiaanse landschap vol olijfbomen, wijngaarden, zonnebloemvelden en glooiende heuvels voelde Otger zich helemaal thuis. ,,De reis ernaartoe was een avontuur op zich. Italië is een schitterend vakantieland met een geweldige keuken en prachtige kunststeden als Florence, Pisa, Siena en Florence. En wat een mooi volk, de Italianen! Ze zijn temperamentvol en gebruiken allerlei gebaren om zich uit te drukken”, verklaart Otger. In zijn vrije tijd liep hij graag hard, stapte hij op de mountainbike en trok hij baantjes in het zwembad.

Beginner

Op camping Barco Reale beheerde hij vier GlamLodge tenten en acht Bungalowtenten Blue. ,,Dat was goed te doen. Barco Reale is ideaal voor beginnende beheerders; zij moeten de fijne kneepjes van het vak tenslotte nog leren”, zegt hij met een knipoog. Elke dag maakte hij een ronde over de camping. ,,Dat werd door de meeste gasten wel gewaardeerd.” Op camping Parco Delle Piscine krijgt dit jaar achttien tenten en stacaravans. ,,Een mooi aantal, want ik ben graag actief bezig!”

Bella Italia

Hoewel de voormalig bankmedewerker al vaker in Italië op vakantie was geweest, had hij het zuiden van Italië nog nooit met eigen ogen gezien. ,,Het noorden kende ik goed. Zo had ik tijdens een kampeervakantie al eens het Lago Maggiore gezien. Bovendien had ik hele goede verhalen gehoord over Zuid-Italië, waardoor ik er graag naartoe wilde gaan. Eens moest de eerste keer zijn!", zegt Otger.

,,Hoe ik mij had voorbereid? Ik las mij in, ging naar de informatiedag van Rent-a-Tent en sprak de vorige beheerder van camping Barco Reale. Verder hielden we, vlak voordat ik wegging, thuis een soort afscheidsfeest met Italiaanse gerechten.”

Uit de brand helpen

Bijzonder is dat de beheerder tijdens zijn eerste seizoen als ‘troubleshooter’ inviel op camping Rosapineta, een strandcamping aan de Adriatische kust. Mede dankzij de hulp van Otger konden tientallen vakantiegasten uit heel Europa alsnog van een onbezorgde vakantie genieten.

,,Door hevige regenval moesten de vakantiegasten naar een andere tent verhuizen. Ook moest de beheerder van camping Rosapineta noodgedwongen terug naar Nederland, omdat hij ziek was geworden. Er was op dat moment dringend een beheerder nodig om de vakantiegasten van Rent-a-Tent op te vangen en de tenten schoon te maken en in te richten”, vertelt de sportieve beheerder.

,,Fijn om iets voor ze te doen”

Otger was bereid om de vakantiegasten een helpende hand te bieden. ,,Toen ik Rent-a-Tent mij belde, zat ik zo’n 200 kilometer verderop, op camping Barco Reale. Waarom ik wilde helpen op Rosapineta? Ik houd ervan om orde te scheppen in de chaos, dingen op te ruimen en te ordenen”, zo legt Otger uit. ,,Het was fijn om de vakantiegasten uit de brand te helpen en iets voor hen te kunnen doen. Een aantal tenten was onder water gelopen…”

Begrip tonen

Als tip geeft Otger mee: ,,Vakantiegasten en beheerders kunnen soms onverwacht in noodsituaties belanden. Verplaats je als beheerder daarom goed in de gasten, toon begrip en zie het oplossen van problemen als een uitdaging. Daarnaast helpt het als je een beetje handig bent, want als beheerder los je af en toe ook technische problemen op.”

Dit jaar zal de avonturier, vanuit camping Parco Delle Piscine, prachtige kunststeden aandoen als Siena en Perugia. Hij verheugt zich al op zijn beheerdersavontuur in Toscane. ,,De gasten, het mooie weer, de Toscaanse keuken en de gezelligheid op de camping… Ik kijk ernaar uit!”

beheerders rat receptietent

,,Ze zijn vrienden geworden"

,,Mijn vriendin en ik hebben nog regelmatig contact met de beheerders die, op camping Barco Reale, voor de andere touroperators werkzaam waren. Beide echtparen wonen in Twente en zijn inmiddels vrienden van ons geworden. Op één van de laatste dagen heb ik ook nog gebarbecued met de mannen van de technische dienst.”

RAT beheerders ontvangst Beekse Bergen

Interesse of meer weten?

Bellen: 0547 - 36 40 80 (met Hermien Kevelam)

Mailen: logistiek@vakantieplezier.nl

Zwembad camping Barco Reale

Camping Barco Reale

Sfeervolle terrassencamping, met prachtig uitzicht op het Toscaanse landschap.

Toscane Italië

Vakantie Toscane

Toscane is een authentiek gebied, waar u het echte Italië beleeft. Ontdek in Toscane prachtige steden als Florence, Siena en Pisa!

Italie oostkust

Campingvakanties in Italië

Vanuit het hoge noorden met de Alpen, Dolomieten en prachtige meren tot aan het puntje van de teen van de laars, Sicilië, er is geen land in Europa dat zoveel te bieden heeft op historisch en cultureel gebied als Italië.

beheerders rat receptietent

Rubriek 'Beheerder van de maand'

Lees alles over de belevenissen van onze beheerders in de rubriek 'Beheerder van de Maand.'

Annemie Camping Les Ecureuils

Interview | Beheerders Jo & Annemie van Les Écureuils

Wat is het geheim van onze gastvrije beheerders Jo en Annemie Brokamp-Wetzelaer? Lees het interview!