Vakantie Belgische Kust

Op zoek naar een vakantie dichtbij huis, maar wilt u liever niet al te ver reizen? Kies voor een vakantie aan de Belgische kust! De sfeervolle Belgische kustplaatsen, een leuk dagje uit naar een attractiepark of een mooi museum: aan de Belgische kust vindt u het vast en zeker!

Nieuwpoort Belgie
Brugge België
Belgische kust
Bekijk alle fotos (4 )

Prachtige stranden

Strand, zee en duinen zijn de toverwoorden voor de Belgische westkust. De prachtige Noordzeestranden, van De Panne tot Knokke-Heist, zijn geliefd bij zonaanbidders en wandelaars. Naast strand, zee en duinen vindt aan de Belgische kust tal van bruisende steden, beschermde natuurgebieden, uitgestrekte zandstranden, fijne winkels en sfeervolle restaurants & terrassen.

Sint-Laureinsstrand

Een van de leukste Belgische kustplaasten is Westende met het ca. 500 m brede Sint-Laureinsstrand. Een ideaal vakantieoord als u van natuur, zee, architectuur én lekker eten houdt! Bovendien heeft de Belgische westkust met zijn vele bruisende badsteden een overvloed aan dagtochten: van Brugge tot Gent en Oostende!

Nieuwpoort

Zin in een zeiltocht in Nieuwpoort? Haast u naar de zeilinstructeurs van SailFlow. En maak 's zomers, ook zonder zeilervaring, uw borst nat voor een tocht op het water in Nieuwpoort. In de duinen op de oosteroever van Oostende ligt Fort Napoleon, één van de voormalige forten die gebouwd is in opdracht van Napoleon. Hier heeft u vanuit de burcht een grandioos uitzicht over de haven en vuurtoren!

Plopsaland De Panne

Aan de Belgische kust vindt u bovendien het bekende themapark “Plopsaland” in de Panne. Leuk voor een dagje uit met de hele familie! Het park is opgebouwd rond de populaire tv-figuren Samson & Gert, Kabouter Plop, Big & Betsy, Wizzy & Woppy en Piet Piraat.