Op vakantie naar Duitsland

Actueel
Voor de meest actuele informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, klik hier.

Update Januari 2021
Voor een bezoek aan Duitsland geldt in veel deelstaten een registratie-, test- en/of quarantaineverplichting. U moet bij inreis de testuitslag van een COVID-19-test kunnen tonen. Gebruikelijk mag deze test niet eerder dan 48 uur voor aankomst zijn afgenomen. In Duitsland is het aantal besmettingen met het coronavirus nog steeds hoog. Tot 31 januari 2021 is er een lockdown in heel Duitsland. Het openbaar leven is tot een minimum beperkt. Toeristische overnachtingen zijn op dit moment niet toegestaan. Als de lokale situatie verslechtert kan de overheid plotseling een avondklok of zelfs een verbod op binnenlandse reizen instellen. Het aantal besmettingen met het coronavirus is hoog in Duitsland. Daarom heeft het hele land kleurcode ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Reis niet naar Duitsland voor toeristische reizen. Na een verblijf in Duitsland gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Toeristische overnachtingen zijn niet meer toegestaan. Er geldt in heel Duitsland een quarantaineverplichting van 10 dagen.

Algemene richtlijnen Duitsland

  • De in- en uitreisbeperkingen zijn opgeheven, maar het kan zijn dat u aan de grens op symptomen wordt gecontroleerd.
  • Per deelstaat kunnen er andere regels gelden naast de algemene richtlijnen. Voor meer informatie verwijzen wij graag naar het Duitsland Instituut.
  • Faciliteiten en voorzieningen zoals supermarkten, restaurants en musea zijn geopend. Mondkapjes en afstand houden zijn verplicht. Het aantal bezoekers wordt beperkt.
  • Mondkapje: verplicht in openbaar vervoer en winkels. Ook bij binnenkomst en verplaatsingen in restaurants.
  • Tijdens uw verblijf in Duitsland verzoeken wij u, u te houden aan een aantal algemene regels die ook in Nederland van toepassing zoals regelmatig handen wassen, geen handen schudden en hoesten/niezen in de elleboog.
  • Wilt u nog meer informatie dan verwijzen wij u graag naar de informatie op de website van het Duitsland Instituut (zie hierboven), naar de website van de federale overheid of naar de website van het Robert Koch Instituut de Duitse RIVM.

Maatregelen op de camping

  • Campings hebben protocollen opgesteld om de veiligheid van haar gasten te waarborgen. Per camping ontvangen wij de komende tijd bericht over hun campingbeleid en maatregelen. Als maatregelen op een desbetreffende camping afwijken van bovenstaande, zullen wij deze hieronder vermelden.

  • Deze informatie is afkomstig van derden. Rent-a-Tent is niet verantwoordelijk voor foute informatie en/of niet tijdig gewijzigde informatie.

Maatregelen per camping (indien bekend)