Een vakantie über die Grenze

Vakantie vieren in Duitsland? Ook deze zomer valt er van alles te zien en te beleven op de campings van Rent-a-Tent in Duitsland. De beheerders van camping KNAUS Eschwege en camping KNAUS Lackenhäuser geven tips voor een onbezorgde vakantie über die Grenze. Beheerder Otger Hullegie (63) van camping Lackenhäuser: ,,Duitsland is een prima alternatief. Ik voel me hier misschien nog wel veiliger dan in Nederland!¨

Duitsland Stockfoto
Camping Lackenhäuser woud
Sport volleybalfoto

Vakantie vieren in Duitsland

Per 15 juni zijn toeristische reizen naar Duitsland weer toegestaan. Zo ook op camping KNAUS Eschwege in de deelstaat Hessen en op camping KNAUS Lackenhäuser in de deelstaat Beieren. ,,Vanwege het coronavirus zijn er weliswaar een paar aanpassingen, maar dat mag de pret niet drukken¨, zeggen beheerders Cor Linders (67) en Ans (63) Linders - De Vrij van camping Eschwege. Volgens Cor en Ans biedt ons buurland volop mogelijkheden voor een heerlijke vakantie. ,,De supermarkten en de recepties zijn geopend, al zul je wel anderhalve meter afstand zullen houden en een mondkapje op zak moeten hebben¨, is het devies.

Hygiëne en veiligheid

De gezondheid van hun vakantiegasten staat vanzelfsprekend op de eerste plaats. Omdat het coronabeleid in Duitsland per deelstaat of regio verschilt, raden de beheerders van camping Eschwege hun vakantiegasten aan om zich voor vertrek goed in te lezen. ,,De situatie in Duitsland is redelijk vergelijkbaar met Nederland. Al zijn de Duitsers extra oplettend en is waakzaamheid geboden. Dat houdt in dat je als vakantiegast in Duitsland absoluut rekening moet houden met de hygiëne- en veiligheidsmaatregelen van de regering en het Robert Koch Instituut, de Duitse variant van het RIVM. De Duitsers geven elkaar de ruimte en doen er alles aan om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen", leggen Ans en Cor vanuit Eschwege uit. Ze beheren zestien accommodaties beheren op camping Eschwege.

,,We maken extra goed schoon"

Op de familiecamping worden de toiletten drie keer per dag gereinigd en zijn de receptie en de sanitairgebouwen alleen toegankelijk met een mondkapje. ,,Ze hebben ook handblowers, handgel en zeep, lekker fris en hygiënisch!” zeggen de beheerders opgetogen. Nu goed schoonmaken extra van belang is, ventileren ze vaker en maken ze extra goed schoon. ,,We lopen alles na en we houden er rekening mee dat er tijdens de in- en uitcheck slechts één iemand in de tent staat.¨

Stormloop

De afgelopen drie weken verwelkomden Ans en Cor vooral veel Duitse families op het 5-sterrencampingpark in Eschwege. ,,Het bevalt ons hier goed. Rustige tijden worden afgewisseld met periodes waarin het storm loopt”, blikt Cor enthousiast terug. ,,Bovendien is er op en rondom de camping van alles te doen. De kinderen spelen heerlijk in de speeltuin en we zien veel campinggasten op het volleybalveld spelen, dat schuin tegenover de camping ligt. Natuurlijk kun je ook naar het zandstrand toegaan. Of de animatie doorgaat? Omdat het op dit moment nog geen hoogseizoen is, is er nog geen animatieteam aanwezig.”

,,Laatst vierde een groot gezin de tachtigste verjaardag van hun opa. Ze gingen samen er een weekendje tussenuit en de kinderen en kleinkinderen kwamen uit alle windstreken van Duitsland: van München tot aan Berlijn. Op dat moment zaten er zes tenten naast elkaar vol!” zegt Cor.

,,De Duitsers zijn pünktlich”

Beheerder Otger Hullegie van camping Lackenhäuser heeft standaard een mondkapje bij zich. Volgens de beheerder volgen de Duitsers de hygiëne- en veiligheidsmaatregelen nauwgezet op. ,,De Duitsers zijn pünktlich. Waaraan ik dat merk? Ze vermijden drukte, ze houden minstens 1,5 meter afstand en ze dragen ook op andere plekken mondkapjes. Verder wordt het sanitairgebouw, waarin slechts een beperkt aantal mensen is toegestaan, drie keer per dag schoongemaakt. Ik voel me hier misschien nog wel veiliger dan in Nederland!”

,,Veel faciliteiten zijn geopend”

Hoewel beheerder Otger momenteel louter Duitse gasten ontvangt, zal dit nu snel veranderen. ,,De Nederlanders mogen weer vakantie vieren in Duitsland. Ze zijn van harte welkom, want er is van alles te doen op de camping. Het binnenbad is momenteel nog gesloten, al zijn het restaurant, het buitenzwembad en het campingwinkeltje bij de receptie al wel open. Verder zit je middenin het Beierse Woud, waar je heerlijk kunt wandelen en overal bewegwijzerde routes vindt. Het is een perfecte vakantieregio voor rustzoekers en natuurliefhebbers”, zo meldt Otger.

Passau en de Weigelsberg

Otger, die op dit moment vooral Duitse gezinnen ontvangt, volgt alle Duitse en Nederlandse maatregelen strikt op. Hij blijft bijvoorbeeld op 1,5 meter afstand van de gasten. ,,Ik gun alle vakantiegasten een fijne en veilige vakantie.” De beheerder van camping Lackenhäuser tipt de 'bruisende stad' Passau (50 minuten rijden) en de 898 meter hoge Weigelsberg, waar ook een restaurant bij gelegen is. Het Drielandenpunt Duitsland-Tsjechië- Oostenrijk, waar je - op een hoogte van 1378 meter - beloond wordt met een schitterend uitzicht, is volgens hem een echte aanrader. ,,Als de zon doorbreekt, verwacht ik nog meer vakantiegasten te verwelkomen op Lackenhäuser”, zegt Otger met een lach.

Cochem

Achtergrondinformatie over vakanties in Duitsland

In Duitsland zijn alle campings geopend en de Rent-a-Tent beheerders zijn aanwezig.