Op vakantie naar Frankrijk

Actueel
Tot en met minstens 16 februari 2021 geldt een lockdown in heel Frankrijk, met aangepaste maatregelen. In heel Frankrijk geldt een avondklok tussen 18.00 uur en 6.00 uur.

Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken hanteert sinds 13/10/2020 een oranje reisadvies voor heel Frankrijk. Dit reisadvies duurt in elk geval tot half maart, kondigde Rutte aan in zijn toespraak van 14/12.

Dat betekent dat niet-noodzakelijke reizen naar Frankrijk afgeraden worden. Dit geldt ook voor reizen naar een tweede (vakantie)huis. Reizigers uit Frankrijk moeten bij terugkomst 10 dagen in thuisquarantaine. Ook heeft een oranje reisadvies mogelijk gevolgen voor de dekking van je reis- en ziektekostenverzekering. Dit is bij elke verzekeraar weer anders, dus mocht je toch willen afreizen, check dan vooraf de voorwaarden van je verzekeringen. Instellingen die publiek ontvangen, theaters, musea, cafés en restaurants blijven gesloten. Ook alle skiresorts zijn dicht. Winkels zijn sinds 28 november 2020 weer open maar houd rekening met strenge gezondheidsmaatregelen.

De binnengrenzen binnen de Europese ruimte blijven open en het reizen tussen Franse regio’s is toegestaan. Aangeraden wordt om deze verplaatsingen voor zo veel mogelijk tot een minimum te beperken.

  • Voor de meest actuele informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, klik hier.

Algemene richtlijnen Frankrijk

  • Faciliteiten en voorzieningen zoals supermarkten, musea en stranden zijn open.
  • Restaurants, cafés en bars in heel Frankrijk zijn weer open, met inachtneming van het gezondheidsprotocol (bij verplaatsingen binnen is een mondkapje verplicht, 1 meter afstand tussen de tafels, een maximum van 10 personen per tafel).
  • Het dragen van een mondkapje wordt geadviseerd, in openbare gebouwen en in het openbaar vervoer is het verplicht. Vanaf 11 jaar
  • Volwassenen die niet tot hetzelfde huishouden behoren houden altijd minimaal 1 meter afstand van elkaar.
  • Er zijn géén regels over een maximumaantal personen en/of huishoudens per auto in Frankrijk. Mondkapjes worden aangeraden als je met mensen van buiten je huishouden in één auto zit.
  • Tijdens uw verblijf in Frankrijk vragen wij u om u te houden aan een aantal algemene regels die ook in Nederland van toepassing zoals regelmatig handen wassen, geen handen schudden en hoesten/niezen in de elleboog.

Maatregelen op de camping

  • Campings hebben protocollen opgesteld om de veiligheid van haar gasten te waarborgen. Per camping ontvangen wij de komende tijd bericht over hun campingbeleid en maatregelen. Als maatregelen op een desbetreffende camping afwijken van bovenstaande, zullen wij deze hieronder vermelden.

  • Deze informatie is afkomstig van derden. Rent-a-Tent is niet verantwoordelijk voor foute informatie en/of niet tijdig gewijzigde informatie.