Op vakantie naar Frankrijk

Actueel
Tot en met minstens 16 februari 2021 geldt een lockdown in heel Frankrijk, met aangepaste maatregelen. In heel Frankrijk geldt een avondklok tussen 18.00 uur en 6.00 uur.

Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken hanteert sinds 13/10/2020 een oranje reisadvies voor heel Frankrijk. Dit reisadvies duurt in elk geval tot half maart, kondigde Rutte aan in zijn toespraak van 14/12.

Dat betekent dat niet-noodzakelijke reizen naar Frankrijk afgeraden worden. Dit geldt ook voor reizen naar een tweede (vakantie)huis. Reizigers uit Frankrijk moeten bij terugkomst 10 dagen in thuisquarantaine. Ook heeft een oranje reisadvies mogelijk gevolgen voor de dekking van je reis- en ziektekostenverzekering. Dit is bij elke verzekeraar weer anders, dus mocht je toch willen afreizen, check dan vooraf de voorwaarden van je verzekeringen. Instellingen die publiek ontvangen, theaters, musea, cafés en restaurants blijven gesloten. Ook alle skiresorts zijn dicht. Winkels zijn sinds 28 november 2020 weer open maar houd rekening met strenge gezondheidsmaatregelen.

De binnengrenzen binnen de Europese ruimte blijven open en het reizen tussen Franse regio’s is toegestaan. Aangeraden wordt om deze verplaatsingen voor zo veel mogelijk tot een minimum te beperken.

Mogen Nederlanders en Belgen naar Frankrijk reizen? Er zijn op het moment geen reisbeperkingen voor reizigers uit EU-landen. Er geldt dus geen verplichte coronatest of quarantaine voor reizigers uit Schengen-landen. Reizigers die uit het Verenigd Koninkrijk komen, moeten overigens wél een negatieve PCR-test laten zien bij binnenkomst in Frankrijk. Dit geldt nu ook voor alle reizigers uit landen buiten de EU.

 • Update 25/8: In sommige delen van Frankrijk neemt het aantal covid-besmettingen toe, zoals in de regio’s Sarthe, Hérault en Alpes Maritimes. Ook voor deze gebieden is het reisadvies aangepast van geel naar oranje. De besmettingsgraad is nog steeds hoog in Parijs en in de regio Bouches-du-Rhône. Voor deze stad en regio blijft kleurcode oranje gelden. Ook hier geldt het advies om bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Op dit moment blijven de overige regio’s in Frankrijk geel (let op: veiligheidsrisico’s). ‘U kunt op vakantie naar Frankrijk maar blijf waakzaam voor het virus. Bij een nieuwe uitbraak kan de situatie lokaal plotseling veranderen’, schrijft het ministerie.
 • Update 24/8: Het Ministerie van Buitenlandse Zaken wijzigt komende nacht een aantal reisadviezen naar oranje. Het betreft onder andere regio’s in Frankrijk. Dat meldt de ANVR, op basis van een vooraankondiging van het ministerie. De maatregelen worden genomen op basis van adviezen van het RIVM, vanwege de verslechterde coronasituaties ter plekke. Een aantal reisadviezen wijzigt van geel naar oranje.
  Frankijk: aantal nieuwe regio’s gaat op oranje: regio’s Sarthe, Hérault en Alpes Maritimes.
  Het nieuwe reisadvies gaat om middernacht (0.00 uur) in.
 • Update 20/7: het is nu verplicht om een mondkapje te dragen in (afgesloten) openbare ruimtes, zoals o.a. musea, cafés, winkels, kerken, bioscopen. Geldig voor kinderen vanaf 11 jaar.
 • Voor de meest actuele informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, klik hier.

Algemene richtlijnen Frankrijk

 • Voor autoverkeer vanuit Nederland richting Frankrijk is vanaf 15 juni 2020 toegestaan.
 • Faciliteiten en voorzieningen zoals supermarkten, musea en stranden zijn open.
 • Restaurants, cafés en bars in heel Frankrijk zijn weer open, met inachtneming van het gezondheidsprotocol (bij verplaatsingen binnen is een mondkapje verplicht, 1 meter afstand tussen de tafels, een maximum van 10 personen per tafel).
 • Het dragen van een mondkapje wordt geadviseerd, in openbare gebouwen en in het openbaar vervoer is het verplicht. Vanaf 11 jaar
 • Volwassenen die niet tot hetzelfde huishouden behoren houden altijd minimaal 1 meter afstand van elkaar.
 • Er zijn géén regels over een maximumaantal personen en/of huishoudens per auto in Frankrijk. Mondkapjes worden aangeraden als je met mensen van buiten je huishouden in één auto zit.
 • Tijdens uw verblijf in Frankrijk vragen wij u om u te houden aan een aantal algemene regels die ook in Nederland van toepassing zoals regelmatig handen wassen, geen handen schudden en hoesten/niezen in de elleboog.

Maatregelen op de camping

 • Het ziet er naar uit dat alle faciliteiten op de Franse campings geopend kunnen gaan worden met enkele aanpassingen zoals de toegang in zwembaden en restaurants.
 • Beschikbaar stellen van desinfecterende producten op diverse punten.
 • Het dragen van mondkapjes in gemeenschappelijke sanitairgebouwen kan geeist gaan worden.
 • Zwembaden op campings zijn geopend, maar met berperking qua aantal bezoekers

Campings hebben protocollen opgesteld om de veiligheid van haar gasten te waarborgen. Per camping ontvangen wij de komende dagen bericht over hun campingbeleid en maatregelen. Als maatregelen op een desbetreffende camping afwijken van bovenstaande, zullen wij deze hieronder vermelden.

 • Deze informatie is afkomstig van derden. Rent-a-Tent is niet verantwoordelijk voor foute informatie en/of niet tijdig gewijzigde informatie.