Op vakantie naar Italië

Actueel
In heel Italië geldt een avondklok tussen 22.00 en 05.00 uur en is reizen tussen regio’s beperkt toegestaan. Verder moet de horeca om 18.00 uur sluiten, zijn theaters, musea, sportcentra, skiresorts en bioscopen gesloten en blijven de winkelcentra in weekenden en op feestdagen dicht. Bovenop deze landelijke maatregelen gelden er door de verhoogde gezondheidsrisico’s aanvullende regels voor een aantal regio’s. In Lombardije, Veneto, Emilia-Romagna en Calabrië en op Sicilië is de horeca gesloten (afhaal/bezorging mogelijk). Vanaf zondag 17 januari geldt voor de regio’s Lombardije en Sicilië en voor en de provincie Bolzano (Trentino-Alto Adige) code rood. Voor Toscane, Sardinië, Campanië, Molise en Basilicata en de provincie Trento (Trentino-Alto Adige) geldt code geel. Alle andere regio’s zijn code oranje. Via Covidzone.info zie je per dag welke regio welke kleur heeft.

Is een regio rood, dan geldt er een lockdown; je mag alleen met een geldige reden op pad. Alle niet-essentiële winkels zijn gesloten, net als restaurants en bars (bezorgen is wel toegestaan).

Als een regio oranje is, dan zijn bars en restaurants zijn dicht (bezorgen is wel toegestaan). Er mag niet tussen gemeentes worden gereisd zonder noodzakelijke reden (werk, studie, medische redenen). Voor de meest actuele informatie verwijzen wij graag naar de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken klik hier.

December 2020
Vanaf 10 december 2020 moeten alle reizigers vóór aankomst in Italië een negatieve testuitslag tonen (van een moleculaire of antigene test). De test mag bij aankomst niet ouder zijn dan 48 uur. Testen bij aankomst is niet meer mogelijk.
Vanaf 21 december 2020 geldt aanvullend een verplichte quarantaine van 14 dagen. De maatregelen gelden tot en met 6 januari 2021.
Door het hoge aantal besmettingen met het coronavirus zijn er strenge maatregelen ingesteld. In heel Italië geldt een avondklok tussen 22.00 en 05.00 uur. Verder moet de horeca om 18.00 uur sluiten, zijn theaters, musea, sportcentra, skiresorts en bioscopen gesloten en blijven de winkelcentra in weekenden en op feestdagen dicht. Ook is de capaciteit in het OV beperkt.
In heel Italië is het dragen van een mondkapje verplicht in openbare binnenruimtes en in de buitenlucht. Bovenop deze landelijke maatregelen gelden er door de verhoogde gezondheidsrisico’s aanvullende regels voor een aantal regio’s. De kleurcode van het land is ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Reis alleen naar Italië als het noodzakelijk is (dus niet voor toeristische reizen). Na een verblijf in Italië gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine.

 • Voor de meest actuele informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, klik hier.

Algemene richtlijnen Italië van 2020

 • Voor autoverkeer vanuit Nederland richting Italië is mogelijk vanaf 15 juni.
 • Faciliteiten en voorzieningen zoals supermarkten, restaurants en musea zijn geopend.
 • Het dragen van een mondkapje is verplicht in openbare gebouwen, in het openbaar vervoer en overal waar geen 1 meter afstand kan worden gegarandeerd. Kinderen tot 6 jaar hoeven geen mondkapje te dragen.
 • Volwassenen die niet tot hetzelfde huishouden behoren houden altijd minimaal 1 meter afstand van elkaar.
 • Tijdens uw verblijf in Italië vragen wij u om u te houden aan een aantal algemene regels die ook in Nederland van toepassing zoals regelmatig handen wassen, geen handen schudden en hoesten/niezen in de elleboog.

Maatregelen op de camping in 2020

 • Het ziet ernaar uit dat alle faciliteiten op de Italiaanse campings geopend kunnen gaan worden, met enkele aanpassingen zoals de toegang in zwembaden en restaurants.
 • Beschikbaar stellen van desinfecterende producten op diverse punten.
 • In gemeenschappelijke sanitairgebouwen worden maatregelen genomen om de nodige afstand te kunnen houden en gelden ontsmettingsprotocollen.
 • Zwembaden op campings zijn geopend, maar (soms) met beperking qua aantal bezoekers.
 • Animatie is vaak in kleinere groepen, soms alleen op reservering en voornamelijk in de buitenlucht.
 • Het dragen van een mondkapje kan wordt vereist in gesloten ruimtes zoals de campingwinkel en receptie. Tijdens uw verblijf in en rondom uw accommodatie en in de buitenlucht is het dragen van een mondkapje niet verplicht.

Campings hebben protocollen opgesteld om de veiligheid van haar gasten te waarborgen. Per camping ontvangen wij de komende dagen bericht over hun campingbeleid en maatregelen. Als maatregelen op een desbetreffende camping afwijken van bovenstaande, zullen wij deze hieronder vermelden.

 • Deze informatie is afkomstig van derden. Rent-a-Tent is niet verantwoordelijk voor foute informatie en/of niet tijdig gewijzigde informatie.