Op vakantie naar Kroatië

Actueel
Om het aantal coronavirusbesmettingen in Kroatië te beperken heeft de regering van het land besloten inreisbeperkingen in te stellen tot 31 januari 2021. Reizigers die voor een noodzakelijke reis naar Kroatië gaan moeten bij aankomst in Kroatië een bewijs van een negatieve COVID-19 test tonen. De test mag bij aankomst niet ouder zijn dan 48 uur. U kunt ook in Kroatië op eigen kosten een PCR-test ondergaan. U bent dan wel verplicht in quarantaine te gaan tot u een negatief testresultaat heeft ontvangen. De besmettingsgraad van het coronavirus is in Kroatië nog steeds hoog. De kleurcode van het land is daarom ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Door de aardbeving van 29 december 2020 raadt de Kroatische regering af om naar de regio van Sisak, Petrinja en Glina te reizen. Na een verblijf in Kroatië gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. De grenzen zijn open maar er gelden tot 31 januari 2021 wel voorwaarden. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij graag naar de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken klik hier.

 • Update 21/7/20: Op dit moment is in Kroatië de besmettingsgraad van het coronavirus toegenomen. De kleurcode van het land is daarom aangepast van ‘geel’ (let op: er zijn veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Na een verblijf in Kroatië krijgt u bij terugkeer in Nederland het advies om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.
  • Voor de meest actuele informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, klik hier.

Algemene richtlijnen Kroatië

 • Autoverkeer vanuit Nederland richting Kroatië is mogelijk sinds 15 juni. Bij aankomst worden de contactgegevens van de reizigers geregistreerd voor de duur van hun verblijf in Kroatië. Om lange wachttijden bij het overschrijden van een grens te vermijden, beveelt het Kroatische ministerie van Binnenlandse Zaken aan dat de contact- en verblijfsgegevens vooraf online worden opgeslagen.
 • Faciliteiten en voorzieningen zoals supermarkten, restaurants en musea zijn geopend.
 • Het dragen van een mondkapje wordt geadviseerd in openbare gebouwen en kan verplicht zijn in het OV.
 • Volwassenen die niet tot hetzelfde huishouden behoren houden altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Tijdens uw verblijf in Kroatë vragen wij u om u te houden aan een aantal algemene regels die ook in Nederland van toepassing zoals regelmatig handen wassen, geen handen schudden en hoesten/niezen in de elleboog.

Maatregelen op de camping

 • Alle faciliteiten zijn geopend met in achtneming van maatregelen voor sociale afstand.
 • Beschikbaar stellen van desinfecterende producten op diverse punten.
 • In gemeenschappelijke sanitairgebouwen worden maatregelen genomen om de nodige afstand te kunnen houden.
 • Zwembaden op campings zijn geopend, maar (soms) met berperking qua aantal bezoekers.
 • Het dragen van een mondkapje kan worden vereist in gesloten ruimtes zoals de campingwinkel en receptie. Tijdens uw verblijf in en rondom uw accommodatie en in de buitenlucht is het dragen van een mondkapje niet verplicht.

Campings hebben protocollen opgesteld om de veiligheid van haar gasten te waarborgen. Per camping ontvangen wij de komende dagen bericht over hun campingbeleid en maatregelen. Als maatregelen op een desbetreffende camping afwijken van bovenstaande, zullen wij deze hieronder vermelden.

 • Deze informatie is afkomstig van derden. Rent-a-Tent is niet verantwoordelijk voor foute informatie en/of niet tijdig gewijzigde informatie.