Op vakantie naar Oostenrijk

Actueel
Vanaf 15 januari 2021 moeten reizigers zich online registreren bij de Oostenrijkse overheid, voordat ze naar Oostenrijk mogen reizen. Oostenrijk is in algehele lockdown. Horecagelegenheden en winkels zijn gesloten en u mag alleen voor noodzakelijke gevallen uw huis of verblijfplaats verlaten. Deze maatregelen duren tot 24 januari. Alle hotels en andere overnachtingsgelegenheden zijn gesloten voor toeristen. Reizigers die voor werk reizen, mogen wel ondergebracht worden. Vanaf 19 december 2020 geldt een quarantaineplicht voor reizigers uit Nederland. Bij aankomst in Oostenrijk moet u 10 dagen in quarantaine. Na 5 dagen mag u een PCR-test doen. Is de uitslag van deze test negatief? Dan mag u de quarantaine verlaten. Na een verblijf in Oostenrijk gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Voor de meest actuele informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, klik hier.

Algemene richtlijnen Oostenrijk

  • Faciliteiten en voorzieningen zijn geopend afstand houden en mondkapje zijn verplicht.
  • Restaurants zijn open, bij binnenkomst mondkapje drage en reserveren verplicht.
  • Het dragen van een mondkapje in openbare gebouwen en in het openbaar vervoer is verplicht.
  • Volwassenen die niet tot hetzelfde huishouden behoren houden altijd minimaal 1 to 2 meter afstand van elkaar.
  • Tijdens uw verblijf in Oostenrijk vragen wij u om u te houden aan een aantal algemene regels die ook in Nederland van toepassing zoals regelmatig handen wassen, geen handen schudden en hoesten/niezen in de elleboog.

Maatregelen op de camping

  • Het ziet er naar uit dat alle faciliteiten op de Oostenrijkse campings geopend kunnen gaan worden met enkele aanpassingen zoals de toegang in zwembaden en restaurants met uitzondering van animatieprogramma's.
  • In gemeenschappelijke sanitairgebouwen worden maatregelen genomen om de nodige afstand te kunnen houden.
  • Zwembaden op campings zijn geopend, maar (soms) met berperking qua aantal bezoekers.
  • Het dragen van een mondkapje kan worden vereist in gesloten ruimtes zoals de campingwinkel en receptie. Tijdens uw verblijf in en rondom uw accommodatie en in de buitenlucht is het dragen van een mondkapje niet verplicht.

Campings hebben protocollen opgesteld om de veiligheid van haar gasten te waarborgen. Per camping ontvangen wij de komende dagen bericht over hun campingbeleid en maatregelen. Als maatregelen op een desbetreffende camping afwijken van bovenstaande, zullen wij deze hieronder vermelden.

  • Deze informatie is afkomstig van derden. Rent-a-Tent is niet verantwoordelijk voor foute informatie en/of niet tijdig gewijzigde informatie.