Op vakantie naar Spanje

Actueel
Voor de meest actuele informatie verwijzen wij graag naar de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken klik hier. Spanje heeft de noodtoestand voor heel Spanje uitgeroepen.
De Spaanse nationale en regionale overheden kunnen maatregelen nemen waardoor de bewegingsvrijheid wordt beperkt. In het hele land geldt een avondklok (van 23:00 tot 06:00 uur). Voor het Spaanse vasteland en de Balearen blijft kleurcode ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen) gelden. Na verblijf in ‘oranje’ gebied gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Er is een landelijke avondklok van kracht. Tussen 23:00 uur en 6:00 uur dient u zich niet op openbare wegen of in openbare ruimtes te begeven. Autonome regio’s kunnen de avondklok met +1 of -1 uur aanpassen, dus zorg dat u goed op de hoogte bent van de precieze tijden in het gebied waarin u verblijft. Vanaf 23 november 2020 stelt Spanje het tonen van een negatieve PCR-test verplicht voor reizigers uit Nederland die met het vliegtuig of met de boot inreizen. Deze test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Dit betekent dat deze afgenomen moet zijn binnen 72 uur voor aankomst. Ook moeten reizigers die met het vliegtuig of de boot komen bij binnenkomst (de QR-code van) een ingevuld “Health Control Form” kunnen laten zien. Deze inreisbeperkingen gelden niet voor reizigers met de auto of de trein.

Algemene richtlijnen Spanje

  • Het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer is het verplicht en overal buiten de camping ongeacht de afstand.
  • Volwassenen die niet tot hetzelfde huishouden behoren houden altijd minimaal 2 meter afstand van elkaar.
  • Tijdens uw verblijf in Spanje vragen wij u om u te houden aan een aantal algemene regels die ook in Nederland van toepassing zoals regelmatig handen wassen, geen handen schudden en hoesten/niezen in de elleboog.

Maatregelen op de camping

  • Het ziet er naar uit dat alle faciliteiten op de Spaanse campings geopend kunnen gaan worden met enkele aanpassingen, zoals de toegang in zwembaden en restaurants met uitzondering van animatieprogramma's.
  • Beschikbaar stellen van desinfecterende producten op diverse punten.
  • In gemeenschappelijke sanitairgebouwen worden maatregelen genomen om de nodige afstand te kunnen houden.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht in gesloten ruimtes zoals de campingwinkel en receptie. Tijdens uw verblijf in en rondom uw accommodatie, bij het zwembad, op het strand en in een restaurant/bar als u aan tafel zit, is het dragen van een mondkapje niet verplicht. Als u onderweg bent naar het restaurant of het zwembad is een mondkapje wel verplicht.

Campings hebben protocollen opgesteld om de veiligheid van haar gasten te waarborgen. Per camping ontvangen wij de komende tijd bericht over hun campingbeleid en maatregelen. Als maatregelen op een desbetreffende camping afwijken van bovenstaande, zullen wij deze hieronder vermelden.

  • Deze informatie is afkomstig van derden. Rent-a-Tent is niet verantwoordelijk voor foute informatie en/of niet tijdig gewijzigde informatie.