Op vakantie naar Spanje

Actueel
Voor de meest actuele informatie verwijzen wij graag naar de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken klik hier. Spanje heeft de noodtoestand voor heel Spanje uitgeroepen.
De Spaanse nationale en regionale overheden kunnen maatregelen nemen waardoor de bewegingsvrijheid wordt beperkt. In het hele land geldt een avondklok (van 23:00 tot 06:00 uur). Voor het Spaanse vasteland en de Balearen blijft kleurcode ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen) gelden. Na verblijf in ‘oranje’ gebied gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Er is een landelijke avondklok van kracht. Tussen 23:00 uur en 6:00 uur dient u zich niet op openbare wegen of in openbare ruimtes te begeven. Autonome regio’s kunnen de avondklok met +1 of -1 uur aanpassen, dus zorg dat u goed op de hoogte bent van de precieze tijden in het gebied waarin u verblijft. Vanaf 23 november 2020 stelt Spanje het tonen van een negatieve PCR-test verplicht voor reizigers uit Nederland die met het vliegtuig of met de boot inreizen. Deze test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Dit betekent dat deze afgenomen moet zijn binnen 72 uur voor aankomst. Ook moeten reizigers die met het vliegtuig of de boot komen bij binnenkomst (de QR-code van) een ingevuld “Health Control Form” kunnen laten zien. Deze inreisbeperkingen gelden niet voor reizigers met de auto of de trein.

 • Update 25/8: Zoals aangekondigd heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken in de nacht van maandag op dinsdag het reisadvies voor Spanje aangepast naar oranje (alleen noodzakelijke reizen).
  Volgens het ministerie is de besmettingsgraad van het coronavirus in heel Spanje toegenomen. De kleurcode van het land is daarom aangepast van ‘geel’ (let op: er zijn veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Reizigers krijgen het advies alleen naar Spanje te gaan als het noodzakelijk is. Na een verblijf in Spanje is het dringende advies om bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

 • Update 24/8/2020: Het Ministerie van Buitenlandse Zaken wijzigt komende nacht een aantal reisadviezen naar oranje. Het betreft onder andere heel Spanje, dus inclusief de Canarische Eilanden. Dat meldt de ANVR, op basis van een vooraankondiging van het ministerie. De maatregelen worden genomen op basis van adviezen van het RIVM, vanwege de verslechterde coronasituaties ter plekke.
  Spanje gaat geheel op oranje.
  Het ministerie laat weten tot dit besluit te zijn gekomen omdat het aantal besmettingen in heel Spanje hoog is en in alle regio’s blijft stijgen. Ook zijn er steeds meer aanwijzingen (testen) dat meer reizigers uit Spanje terugkeren met besmettingen. Het nieuwe reisadvies gaat om middernacht (0.00 uur) in.

 • Update 10/8/2020: voor de provincie Barcelona en de voorsteden van Barcelona heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken reisadvies oranje (alleen noodzakelijk reizen) afgegeven. Rent-a-Tent raadt hierdoor af om een bezoek te brengen aan Barcelona voorlopig. Onze campings liggen op circa 75 - 110 kilometer noordwaarts van Barcelona en vallen niet in de provincie Barcelona en vakanties naar deze bestemmingen kunnen doorgang vinden en bevinden zich onder reisadvies 'geel'.

 • Update 27/7/2020: voor de stad Barcelona en de voorsteden van Barcelona heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken reisadvies oranje (alleen noodzakelijk reizen) afgegeven. Rent-a-Tent raadt hierdoor af om een bezoek te brengen aan Barcelona voorlopig. Onze campings liggen op circa 75 - 110 kilometer noordwaarts van Barcelona en vakanties naar deze bestemmingen kunnen doorgang vinden en bevinden zich onder reisadvies 'geel'.

 • Update 5-7-2020: voor de regio Sergià in de buurt van Barcelona is er op 4/7 een lockdown afgekondigd. Alle Rent-a-Tent campings aan de Costa brava zijn op dit moment gewoon bereikbaar via de normale (snel)wegen en alle geboekte klanten kunnen afreizen.

 • Per 9 juli zijn in Catalonië mondkapjes overal buitenshuis, op straat en in openbare ruimtes verplicht, ongeacht de afstand tot anderen. Dit geldt voor volwassen en kinderen vanaf 6 jaar. Voor kinderen tussen 2 en 5 jaar wordt het dragen van een mondkapje aangeraden.

 • Voor de meest actuele informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, klik hier.

Algemene richtlijnen Spanje

 • Voor reizen vanuit Nederland richting Spanje is de grens vanaf 21 juni weer open.
 • Faciliteiten en voorzieningen zoals supermarkten, restaurants en musea zijn geopend.
 • Het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer is het verplicht en overal buiten de camping ongeacht de afstand.
 • Volwassenen die niet tot hetzelfde huishouden behoren houden altijd minimaal 2 meter afstand van elkaar.
 • Tijdens uw verblijf in Spanje vragen wij u om u te houden aan een aantal algemene regels die ook in Nederland van toepassing zoals regelmatig handen wassen, geen handen schudden en hoesten/niezen in de elleboog.

Maatregelen op de camping

 • Het ziet er naar uit dat alle faciliteiten op de Spaanse campings geopend kunnen gaan worden met enkele aanpassingen, zoals de toegang in zwembaden en restaurants met uitzondering van animatieprogramma's.
 • Beschikbaar stellen van desinfecterende producten op diverse punten.
 • In gemeenschappelijke sanitairgebouwen worden maatregelen genomen om de nodige afstand te kunnen houden.
 • Zwembaden op campings zijn geopend, maar (soms) met beperking qua aantal bezoekers.
 • Het dragen van een mondkapje is verplicht in gesloten ruimtes zoals de campingwinkel en receptie. Tijdens uw verblijf in en rondom uw accommodatie, bij het zwembad, op het strand en in een restaurant/bar als u aan tafel zit, is het dragen van een mondkapje niet verplicht. Als u onderweg bent naar het restaurant of het zwembad is een mondkapje wel verplicht.

Campings hebben protocollen opgesteld om de veiligheid van haar gasten te waarborgen. Per camping ontvangen wij de komende dagen bericht over hun campingbeleid en maatregelen. Als maatregelen op een desbetreffende camping afwijken van bovenstaande, zullen wij deze hieronder vermelden.

 • Deze informatie is afkomstig van derden. Rent-a-Tent is niet verantwoordelijk voor foute informatie en/of niet tijdig gewijzigde informatie.