Wijngaarden Champagne

Vakantie Champagne & Ardennen

Deze interessante streek is zeker een bezoekje waard. Hier vindt u eindeloze wijngaarden en wuivende graanvelden. Tevens is dit het sportgebied bij uitstek.

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
Gezelligheid camping La Forge de Ste Marie
6-daagse fietsvakantie Hart van de Champagne
6-daagse fietsvakantie Hart van de Champagne
Bekijk alle fotos (4)

Onbekend maakt onbemind! De Ardennen associeert men met België en natuurlijk kent iedereen wel de bruisende drank ‘Champagne’, maar nu wordt het dan toch echt tijd om deze rustige en interessante streek te ontdekken. In het noorden tegen de Belgische grens vindt u prachtige bossen, in het zuiden eindeloze kalkplateaus en zachtglooiende heuvels met akkers. In het westen bij Reims en Epernay volgt u ‘La Route Touristique du Champagne’ langs kastelen en pittoreske dorpjes.

De regio Champagne-Ardennen wordt door veel toeristen gebruikt als doorgangsgebied op weg naar het zonnige zuiden. De wuivende graanvelden en eindeloze wijngaarden gaan helaas van achter het glas van uw autoraam aan u voorbij.

Onderweg passeert u talloze wijnbouwers, handelshuizen en coöperaties, waar u van harte welkom bent voor een rondleiding en uitleg over het productieproces van de Champagne.