Wijngaarden Champagne

Vakantie Champagne & Ardennen

Deze streek in Noord-Frankrijk is zeker een bezoekje waard: u vindt hier wijngaarden en wuivende graanvelden. Tevens leent het zeer gevarieerde landschap van de Franse Ardennen zich uitstekend voor heerlijke fiets- of wandeltochten in de bossen en heuvels.

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
Gezelligheid camping La Forge de Ste Marie
6-daagse fietsvakantie Hart van de Champagne
6-daagse fietsvakantie Hart van de Champagne
Bekijk alle fotos (4)

Onbekend maakt onbemind! De Ardennen associeert men met België en de bruisende drank ‘Champagne’, maar nu wordt het dan toch echt tijd om deze rustige en authentieke streek te verkennen.

In de Noord-Franse regio heerst een gematigd zeeklimaat en vindt u tal van omvangrijke meren en natuurparken, waar u naar hartenlust fietsend, wandelend of rondtoerend Champagne-Ardennen kan verkennen. Ook kunst- en cultuurliefhebbers halen hun hart op: in de regio zijn tal van musea, monumenten, kastelen en stadjes te vinden waar u heerlijk rondstruint, waaronder de St. Remie Basiliek & Museum en het champagnehuis Champagne Mercier.

De regio wordt door veel toeristen gebruikt als doorgangsgebied op weg naar het zonnige zuiden. De wuivende graanvelden en eindeloze wijngaarden gaan helaas van achter het glas van uw autoraam aan u voorbij. Onderweg passeert u talloze wijnbouwers, handelshuizen en coöperaties, waar u van harte welkom bent voor een rondleiding en uitleg over het productieproces van de Champagne.

In het noorden tegen de Belgische grens vindt u prachtige bossen, in het zuiden eindeloze kalkplateaus en zachtglooiende heuvels met akkers. In het westen bij Reims en Epernay volgt u ‘La Route Touristique du Champagne’ langs kastelen en pittoreske dorpjes.