Vakantie Champagne-Ardennen

Deze streek in Noord-Frankrijk is zeker een bezoekje waard: u vindt hier wijngaarden en wuivende graanvelden. Het zeer gevarieerde landschap van de Franse Ardennen leent zich perfect voor heerlijke fiets- of wandeltochten in de bossen en heuvels!

Champagne-Ardennen
Champagne-Ardennen
Wijngaarden Champagne
Bekijk alle fotos (4 )

Authentieke streek

Onbekend maakt onbemind! De Ardennen associeert men met België en de bruisende drank ‘Champagne’, maar nu wordt het dan toch echt tijd om deze rustige en authentieke streek te verkennen.

Schitterend kathedraal

In de Noord-Franse regio heerst een gematigd zeeklimaat en vindt u tal van omvangrijke meren en natuurparken. Hier kan u naar hartenlust fietsen, wandelen of rondtoeren. Ook kunst- en cultuurliefhebbers halen hun hart op... In de regio zijn tal van musea, monumenten, kastelen en stadjes te vinden.

UNESCO-Werelderfgoed

Struin rond door de St. Remie Basiliek en het champagnehuis Champagne Mercier. Of ga naar de Notre-Dame-en-Vaux in Châlons-en-Champagne, waar u tientallen ornamenten en prachtige gebrandschilderde ramen uit de zestiende eeuw bewondert. Bijzonder: de indrukwekkende kerk, vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst, is onderdeel van de Franse Pelgrimsroutes naar Santiago de Compostella.

Wijnvelden en graanvelden

De regio wordt door veel toeristen gebruikt als doorgangsgebied op weg naar het zonnige zuiden. Dwaal langs wuivende graanvelden en eindeloze wijngaarden, ontdek het landelijke erfgoed of breng een bezoek aan een wijnboerderij, waar u uitleg krijgt over het productieproces van de champagne.

Toeristische route

In het noorden tegen de Belgische grens vindt u prachtige bossen, in het zuiden eindeloze kalkplateaus en zachtglooiende heuvels met akkers. In het westen bij Reims en Epernay volgt u ‘La Route Touristique du Champagne’ langs charmante kastelen en pittoreske dorpjes.