wandelen Côte d'azur

De leukste plekken om te fietsen en wandelen in Côte d'Azur

U heeft diverse verschillende mogelijkheden om te fietsen en wandelen in Côte d'Azur. U kunt fietsen door de prachtige landschappen van de natuurparken, in nabijgelegen steden of langs prachtige wijngaarden. Voor een heerlijke wandeling kunt u tevens terecht bij de natuurparken, steden en wijngaarden, maar ook bij de rivieren en langs de kustlijn van de Côte d'Azur kunt u heerlijk wandelen. Wij hebben een paar leuke fiets- en wandelroutes in Côte d'azur voor u uitgelicht.

Dames op fietsvakantie
wandelen omgeving domaine de la paille basse
Fietsvakantie Côte d'azur

Wijngaard tour met wijnproeverij vanuit Nice

Vanaf Le Fréjus bent u met ca. 50 minuten in Nice. Bij Nice kunt u een halve dag tour (per elektrische fiets) door een lokale wijngaard maken. De tour neemt u mee langs de prachtige wijngaarden. Tijdens de tour maakt u kennis met lokale wijnmakers en kunt u diverse wijnen proeven, ondertussen vertelt de gids u alles wat u wilt weten over de rijke gastronomische geschiedenis van Nice.

Wandelen in Saint Jean-Cap-Ferrat

Naast dat u heerlijk kunt fietsen en wandelen in Côte d'Azur bij de badplaats Nice, zijn er ook voldoende wandelmogelijkheden in deze regio, de 'Saint Jean-Cap-Ferrat Hike' is een echte aanrader. De 'Saint Jean-Cap-Ferrat Hike' is een wandeling van ca. 6 km langs de kust van het schiereiland. Tijdens de wandeling kunt u genieten van diverse prachtige uitzichten. Indien u even rust wilt hebben, dan kunt u tijdens de wandeling heerlijk zwemmen in de zee.

Sightseeing routes Préalpes d'Azur

Heerlijk fietsen en wandelen in Côte d'azur haar prachtige natuurparken? In het regionale natuurpark Préalpes d'Azur vindt u diverse fiets- en wandelroutes die u meenemen door het prachtige landschap van het natuurpark. De kortste fietsroute is 16 km en de langste route is 88 km, hierdoor kunt u kiezen voor verschillende fietsroutes (van diverse niveaus) die allen binnen één dag te fietsen zijn. Daarnaast kunt u in het natuurgebied tevens ook met een berggids en begeleiders wandelen, zij brengen u naar de mooiste plekjes van het natuurpark. Het natuurpark Préalpes d'Azur bevindt zich op ca. 1 uur vanaf camping Domaine de la Noguiere.

Wandelen bij rivier de Roya

Bij Nice rafting kunt u niet alleen raften, maar ook een prachtige wandeling langs de rivier de Roya maken. U kunt tijdens de wandeling genieten van het prachtige landschap en heerlijk zwemmen in de rivier. U komt tijdens deze tocht op geweldige plekken waar u normaal niet komt! De wandelexcursie is voor groepen vanaf 6 personen. Nice Rafting ligt op ongeveer 55 min. vanaf camping Le Fréjus.

Saint Tropez

Meer over de Côte d'Azur

Wilt u meer weten over de regio rondom de Côte d'Azur? Bekijk dan onze speciale Côte d'Azur pagina.

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek Pagina.