De leukste plekken om te fietsen en wandelen in Côte d'Azur

U heeft diverse verschillende mogelijkheden om te fietsen en wandelen in Côte d'Azur. U kunt fietsen door de prachtige landschappen van de natuurparken, in nabijgelegen steden of langs prachtige wijngaarden. Voor een heerlijke wandeling kunt u tevens terecht bij de natuurparken, steden en wijngaarden, maar ook bij de rivieren en langs de kustlijn van de Côte d'Azur kunt u heerlijk wandelen. Wij hebben een paar leuke fiets- en wandelroutes in Côte d'Azur voor u uitgelicht.

Dames op fietsvakantie
wandelen omgeving domaine de la paille basse
Fietsvakantie Côte d'azur

Wijngaardtour met wijnproeverij vanuit Nice

Vanaf Le Fréjus bent u met ca. 50 minuten in Nice. Bij Nice kunt u een halve dag tour (per elektrische fiets) door een lokale wijngaard maken. De tour neemt u mee langs de prachtige wijngaarden. Tijdens de tour maakt u kennis met lokale wijnmakers en kunt u diverse wijnen proeven. Ondertussen vertelt de gids u alles wat u wilt weten over de rijke gastronomische geschiedenis van Nice.

Wandelen in Saint Jean-Cap-Ferrat

Naast dat u heerlijk kunt fietsen en wandelen in Côte d'Azur bij de badplaats Nice, zijn er ook voldoende wandelmogelijkheden in deze regio, de 'Saint Jean-Cap-Ferrat Hike' is een echte aanrader. De 'Saint Jean-Cap-Ferrat Hike' is een wandeling van ca. 6 km langs de kust van het schiereiland. Tijdens de wandeling kunt u genieten van diverse prachtige uitzichten. Indien u even rust wilt hebben, dan kunt u tijdens de wandeling heerlijk zwemmen in de zee.

Sightseeing routes Préalpes d'Azur

Heerlijk fietsen en wandelen in Côte d'azur haar prachtige natuurparken? In het regionale natuurpark Préalpes d'Azur vindt u diverse fiets- en wandelroutes die u meenemen door het prachtige landschap van het natuurpark. De kortste fietsroute is 16 km en de langste route is 88 km, hierdoor kunt u kiezen voor verschillende fietsroutes (van diverse niveaus) die allen binnen één dag te fietsen zijn. Daarnaast kunt u in het natuurgebied tevens ook met een berggids en begeleiders wandelen, zij brengen u naar de mooiste plekjes van het natuurpark. Het natuurpark Préalpes d'Azur bevindt zich op circa een uur vanaf camping Domaine de la Noguiere.

Wandelen bij rivier de Roya

Bij Nice rafting kunt u niet alleen raften, maar ook een prachtige wandeling langs de rivier de Roya maken. U kunt tijdens de wandeling genieten van het schitterende landschap en heerlijk zwemmen in de rivier. U komt tijdens deze tocht op geweldige plekken waar u normaal niet komt! De wandelexcursie is voor groepen vanaf 6 personen. Nice Rafting ligt op ongeveer 55 min. vanaf camping Le Fréjus.

Saint Tropez

Meer over de Côte d'Azur

Wilt u meer weten over de regio rondom de Côte d'Azur? Bekijk dan onze speciale Côte d'Azur pagina.

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boekpagina.