Leuke plaatsen in Côte d'Azur

Er liggen een aantal prachtige plaatsen in Côte d'Azur die u tijdens uw vakantie kunt bezoeken. U vindt hier oude historische plaatsjes die prachtig tussen de heuvels gelegen zijn, leuke havenstadjes en levendige steden met de vele winkels en grote havens, waar de schepen u zullen verbazen. Het ene schip is nog mooier, groter en luxer dan het andere schip. U heeft de mogelijkheid om heerlijk rond te wandelen, te winkelen, een wijntje te drinken op één van de terrasjes (aan de boulevard) of te genieten van de heerlijke Franse keuken. Rent-a-Tent heeft een aantal leuke tips voor u uitgezocht!

Cote 'd Azur
haven bij Nice
Grimaud Côte d'Azur

Saint-Tropez

Wellicht de bekendste plaats in Côte d'Azur is Saint-Tropez, deze plaats ligt op ca. 30 km van camping Le Fréjus en is zeer populair onder toeristen. Het plaatsje kent maar 6.000 inwoners, maar wordt ieder jaar door meer dan 5 miljoen toeristen bezocht. In 1950 werd het plaatsje bekend door de film van Roger Vadim (Et Dieu... créa la femme) met in de hoofdrol Brigitte Bardot. In Saint-Tropez kunt u heerlijk rondwandelen in de smalle straatjes. Indien u naar deze plaats gaat, dan moet u ook zeker een bezoekje brengen aan de haven. Waar veel grote, luxe jachten vindt. Wandel de route naar de barokkerk, die start tegenover het stadhuis of breng een bezoekje aan de pier "Mole du Portalet" waar u uitzicht heeft op de bergtoppen van het Esterel-gebergte.

Grimaud

Grimaud is één van de middeleeuwse plaatsen in Côte d'Azur en is gelegen op een heuveltop, waarvan u kunt uitkijken over de golf van Saint-Tropez. Indien u naar Grimaud gaat is een bezoekje aan Port Grimaud één van de dingen die het plaatsje zo leuk maakt. Port Grimaud is de voorhaven en badplaats van Grimaud. Door het plaatsje lopen meerdere kanalen, waar u heerlijk langs kunt wandelen. In het hoogseizoen kunt u hier genieten van leuke kleine winkeltjes, waar u diverse souvenirs, lokale wijn en kaas kunt kopen. Op zondag heeft u in Grimaud de mogelijkheid om de markt te bezoeken.

Cannes

Cannes is een levendige stad in Côte d'Azur en is gelegen op ca. 35 minuten van camping Le Fréjus. Cannes is een prachtig oude plaats in Côte d'Azur, die vroeger is gebruikt door de Romeinen als strategische nederzetting. In het oude deel van de stad (Le Suquet), kunt u nog steeds middeleeuwse verdedigingsmuren, een oude kerk en kasteel zien. U loopt hier in romantische oude straatjes en op de top van de heuvel heeft u een prachtig uitzicht op Cannes. Tijdens het jaarlijkse filmfestival komen veel filmsterren en beroemdheden op de stad af. De stad heeft in deze tijd verder nog oneindig veel mogelijkheden aan u te bieden. U kunt winkelen, naar het Palais de Festivals, wandelen over de boulevard waar u grote jachten kunt bezichtigen, de overdekte markt Forville bezoeken, meegaan op één van de boot trips, genieten aan het strand of neerstrijken op één van de vele terrasjes voor een heerlijk hapje eten en een drankje. Daarnaast liggen de eilanden Île de Saint-Honorat en Île Sainte-Marguerite voor de kust van Cannes, deze eilanden zijn zeker de moeite waard indien u op zoek bent naar een stukje rijke historie, leuke baaitjes en een landschap met bijzondere flora en fauna. Al met al heeft Cannes ruim voldoende te bieden voor een leuk dagje uit!

Gourdon

Het dorpje Gourdon is een klein Middeleeuws dorpje, gelegen in het Regionaal natuurpark Préalpes d'Azur. Het dorp staat op de lijst van de onafhankelijke vereniging 'Les Plus Beaux Villages de France' waar zij door gekenmerkt zijn als één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Het dorp ligt op een hoge rots, waardoor u een prachtig uitzicht hebt op 'Vallée des Loups' en de kuststrook aan de Middellandse Zee. Het dorp heeft nog steeds een leuk middeleeuws sfeertje, waardoor een wandeling door het dorp zeer aantrekkelijk is. Tijdens deze wandeling kunt u een Romaanse kerk uit de 11de eeuw en het Feodale kasteel uit de 13de eeuw bewonderen. Daarnaast zijn er veel leuke ambachtelijke souvenirwinkeltjes als een parfummaker, zeepfabrikant en glasblazer waar u leuke producten kunt kopen. Het dorpje ligt op ongeveer een uur rijden vanaf camping Domaine de la Noguiere.

Nice

De grote stad Nice ligt op ongeveer een uur rijden vanaf camping Domaine de la Noguiere. In Nice zijn vele winkels, terrassen en restaurants te vinden. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om alle aanwezige musea gratis te bezoeken (met uitzondering van Musée Chagall). Op het plein 'Cours Saleya' wordt dagelijks een bloemenmarkt gehouden, waar u ook lokale lekkernijen kunt proeven. Tevens heeft u de mogelijkheid om de stad per fiets of met een bus toer te verkennen.

Monte Carlo

Monte-Carlo, gelegen in Monaco, is bekend om haar rijkdom en vele casino's. In Monte-Carlo wonen veel beroemdheden en vindt u een overvloed aan luxe. Wellicht dat u Monte-Carlo kent van de Formule 1 Grand Prix. Indien u al deze luxe een keer van dichtbij wilt meemaken, dan is camping Le Fréjus de ideale uitvalbasis voor een dagje Monte-Carlo, de camping ligt namelijk op ca. 1 uur rijden vanaf de camping.

Saint Tropez

Meer over de Côte d'Azur

Wilt u meer weten over de regio rondom de Côte d'Azur? Bekijk dan onze speciale Côte d'Azur pagina.

Waterglijbaan le Frejus

Camping Le Frejus

Prachtige familiecamping in het hart van de Côte d'Azur!

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek Pagina.