fruit op markt

De leukste markten in Côte d'Azur

Er worden dagelijks leuke markten in Côte d'Azur georganiseerd. Op de markten kunt u diverse heerlijk verse Franse producten, leuke souvenirs, mooie schilderijen, ambachtelijke producten en diverse andere leuke producten kopen. Wij hebben een aantal leuke markten in Côte d'Azur voor u uitgezocht.

brood op markt frankrijk
Markt in Provence
Côte d'Azur leuke markt

Markten in Côte d'Azur, Fréjus

In het leuke plaatsje Fréjus worden er diverse markten gehouden. In het hoogseizoen kunt u in de ochtend van ca. 9.00 uur tot 12.30 uur naar de plaatselijke markt voor etenswaren en andere leuke kraampjes. Fréjus is één van de weinig plaatsen waar markten in Côte d'Azur 's avonds worden gehouden. In de avond kunt u in de haven van Fréjus vanaf ca. 19.00 uur genieten van kraampjes met leuke sieraden, tassen en gadgets. Langs de boulevard van Fréjus-plage kunt u tevens elke dag vanaf ca. 20.00 uur genieten van de leuke dingen die de diverse kraampjes u aanbieden. Vanaf camping Le Fréjus is het plaatsje binnen ongeveer 10 minuten te bereiken.

Places des Lices in Saint-Tropez

Indien u naar de markt in Saint-Tropez wilt, raden wij het u aan om hier vroeg naartoe te gaan i.v.m. de drukte. Het vroege opstaan zal wel beloond worden, want de markt 'places des Lices' is een van de klassieke Franse markten in Côte d'Azur waar u niet alleen heerlijke lokale producten kunt kopen maar ook leuke souvenirs, sieraden, tassen en zonnebrillen. De markt wordt elke zaterdagochtend gehouden. Het plaatsje Saint-Tropez ligt op ca. 7 km van camping Holiday Marina

Cours de Saleya (bloemenmarkt) in Nice

Op zoek naar dagelijkse markten in Côte d'Azur? In het centrum van Nice wordt iedere dag markt gehouden (met uitzondering van de maandag). Hoewel het de bloemenmarkt heet en er ook een ruim aanbod in leuke en mooie bloemen is, kunt u hier ook fruit, specerijen, vlees, vis en andere verse producten kopen (waaronder de Franse baguette in verschillende soorten en maten). In het hoogseizoen wordt de markt in de avond omgetoverd tot een kunst- en ambachtenmarkt waar u mooie kunst en leuke ambachtelijke souvenirs kunt bewonderen en kopen. Op de maandag wordt er in de avond een antieke rommelmarkt gehouden. Indien u naar de markt gaat kunt u dit prima combineren met een bezoekje aan Musee National Marc Chagall. Nice ligt op ongeveer een uur rijden vanaf camping Domaine de la Noguiere.

Marché paysan

Op ca. 1 uur rijden vanaf camping De Bérard, bent u in het plaats Hyères, waar bijna elke dag wel markt is. De bekendste markt is Marché paysan, die elke dinsdag- en donderdagochtend gehouden wordt in het oude stadscentrum op het plein van Clemenceau. Op deze markt kunt u diverse specerijen, verse groenten, fruit en vlees kopen.

Markten in Sainte-Maxime

Saint-Maxime ligt op slechts ca. 15 km van camping De Bérard. In het centrum van het plaatsje is in de periode van april t/m september elke dag markt van ca. 7.00 uur tot 14.00 uur, en in het hoogseizoen ook nog van ca. 17.00 uur tot 19.30 uur. Op de markt vindt u veel heerlijk verse producten als groente, fruit, vis en vlees. Voor een heerlijk Frans wijntje kunt u ook terecht bij de markt.

Naast deze markten in Côte d'Azur kunt u in deze periode ook terecht bij 'de braderie' van Saint-Maxime. Op deze braderie kunt u leuke ambachtelijke souvenirs en schilderijen van lokale kunstenaars bewonderen en tevens kopen. De braderie is elke dag van ca. 16.00 uur tot 23.00 uur, zo heeft u elke dag de mogelijkheid om heerlijk door de straatjes van Saint-Maxime te wandelen terwijl u geniet van al het leuks wat de braderie te bieden heeft.

Saint Tropez

Meer over de Côte d'Azur

Wilt u meer weten over de regio rondom de Côte d'Azur? Bekijk dan onze speciale Côte d'Azur pagina.

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek Pagina.