Ontdek de musea en historie in Côte d'Azur

De Côte d'Azur kent een aantal leuke historische plekken en musea om te bezichtigen tijdens uw vakantie. Er zijn tal van kleine musea en vele bezienswaardigheden, maar welke zijn nou echt de moeite waard om te bezoeken? Wij hebben een aantal leuke tips voor een dagje musea- en historie in Côte d'Azur op een rij gezet!

Oude straten van Cannes
historische klok Côte d'Azur
Villa ephrussi de rotschild

Villa & Jardins Ephrussi de Rothschild

Villa & Jardins Ephrussi de Rothschild is een mooi gerestaureerde oude villa met 9 prachtige tuinen, gelegen op het schiereiland Saint Jean-Cap-Ferrat. De villa is tussen 1905 en 1912 gebouwd door barones Béatrice de Rothschild. Tijdens een bezoekje aan de villa kunt u de collectie van Sèvres en Vincennes koninklijke porselein bezichtigen, daarnaast kunt u een documentaire over de villa (met uitleg over zijn collecties) bekijken. Een wandeling door de mooie tuinen kan u volledig tot rust brengen. Het is mogelijk om een ticket met lunchpakket te nemen, waarbij u heerlijk kunt picknicken in de tuinen. De villa ligt op ca. 1 uur en 10 minuten rijden van camping Le Fréjus, maar indien u een bezoekje wilt brengen aan Villa & Jardins Ephrussi de Rothschild kunt u dit prima combineren met een wandeling langs de 'Saint Jean-Cap-Ferrat Hike' of een bezoekje aan het strand Paloma Beach.

Musee National Marc Chagall

Musee National Marc Chagall ligt op ongeveer een uur rijden van camping Domaine de la Noguiere. In het museum vindt u de grootste openbare verzameling met werken van Marc Chagall. U kunt hier meer dan 400 schilderijen, gouaches, tekeningen, wastekeningen en pastelkleuren bezichtigen. Tijdens uw tour door het museum heeft u de mogelijkheid om een boeiende film over Chagall te bekijken, waarin hij zelf spreekt over zijn leven en zijn schilderijen. Indien u in Nice bent is een bezoekje aan het museum zeker de moeite waard!

Citadelle de Saint-Tropez - Musée d'Histoire Maritime

Musée d'Histoire Maritime wordt gezien als een verborgen schat in Saint-Tropez. Het museum toont u het verleden van de Citadel van Saint-Tropez. Maar vooral het adembenemende uitzicht in de top van het museum is de reden waarom u een bezoek moet brengen aan dit museum.

Historie in Fréjus

De plaats Fréjus is een oud plaatsje, wat haar oorsprong kent uit de Romeinse tijd. In het plaatsje zijn veel oude historische bouwwerken bewaard gebleven, waardoor u in de plaats een prachtig stukje historie en cultuur kunt bekijken. Breng een bezoekje aan de Saint-Léonce Kathedraal die aan het aangrenzende klooster 'De Cloître' ligt, zowel het klooster als de kathedraal zijn gebouwd in de dertiende eeuw. Het zijn niet de meest spectaculaire gebouwen, maar wel leuk om te bezichtigen of een kaarsje te laten branden. Tevens grenzend aan het klooster vindt u het archeologisch museum waar u vondsten uit de Gallo-Romeinse periode kunt bewonderen. Daarnaast kunt u ook een bezoekje brengen aan het lokaal historisch museum. Wellicht de bekendste bezienswaardigheid die u in de Fréjus vindt is het Amfitheater van Fréjus, waar u een klein stukje geschiedenis uit de Romeinse tijd kunt bezichtigen. Indien er toevallig een concert of iets dergelijks wordt gehouden tijdens uw vakantie, dan is dit zeker een aanrader! Binnen ongeveer tien minuten bent u vanaf camping Le Fréjus in het plaatsje.

Saint Tropez

Meer over de Côte d'Azur

Wilt u meer weten over de regio rondom de Côte d'Azur? Bekijk dan onze speciale Côte d'Azur pagina.

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek Pagina.