De mooiste natuurparken in de Côte d'Azur

Er zijn een aantal prachtige natuurparken in Côte d'Azur gelegen. Deze natuurparken in Côte d'Azur hebben een rijke flora en fauna, waar u tijdens een wandeltocht, fietstocht, autotrip of zelfs al kajakkend, kanoënd of raftend van kunt genieten. Rent-a-Tent heeft voor u een aantal natuurparken op een rij gezet die vanaf de campings goed bereikbaar zijn.

Calanques
Gorges du Verdon uitzicht op meer
Gorges du Verdon

Parc naturel régional du Verdon

Het regionaal natuurpark Verdon is één van de grootste natuurparken in Côte d'Azur en heeft een oppervlakte van 180.000 hectare. Het park staat bekend om de immens grote kloof, de Gorges du Verdon of Grand Canyon du Verdon, uitgesleten door de rivier de Verdon. Het water is opvallend groenblauw en hier zijn al vele fossielen gevonden. Anno 2020 is het een zeer populair (water)sportgebied, waar u heerlijk kunt zwemmen, kajakken, kanoën, hydrospeeden en raften in de rivier. U kunt daarnaast de prachtige omgeving met haar rijkelijke flora en fauna ontdekken met een fiets- of wandeltocht of met een autorit, waarbij u diverse stopmogelijkheden hebt. U kunt de omgeving ook verkennen door middel van Canyoning, waarbij u al survivallend de omgeving verkend dit garant staat voor een bijzondere ervaring. Het regionaal natuurpark Verdon ligt op ca. een uur van camping Flower le Fréjus en is voor iedereen die ook al maar een klein beetje natuurliefhebber is, een bezoekje waard!

Parc naturel régional des Préalpes d'Azur

Op ongeveer een uur vanaf camping Domaine de la Noguiere ligt het Regionaal natuurpark Préalpes d'Azur. Préalpes d'Azur ligt op een hoogte van 300 tot 1800 meter, waardoor het natuurpark op vele plekken een prachtig uitzicht heeft. In het natuurpark zijn meer dan 2000 plantensoorten te bewonderen en kunt u de bereikbare grotten bezichtigen. Parc naturel régional des Préalpes d'Azur behoort tot een van de weinige natuurparken in Côte d'Azur waar u een echt stukje historie kunt bewonderen. U heeft de mogelijkheid om historische overblijfselen als hunebedden, grafheuvels, de Napoleon route, middeleeuwse kastelen en leuke dorpjes als Gourdon te bekijken. U kunt in het natuurgebied heerlijk wandelen, dit kan tevens ook met een berggids en begeleiders die u naar de mooiste plekjes van het natuurpark brengen.

Plaine des Maures

Plaine des Maures is met 17.000 hectare een van de kleinere natuurparken in Côte d'Azur en wellicht minder spectaculair dan de andere natuurgebieden, maar zeker wel een bezoekje waard. De flora van het natuurpark telt ongeveer 55 beschermde planten en zijn er in het park meerdere vogelsoorten en reptielen, waaronder schildpadden (Griekse landschildpad en de Europese moerasschildpad) aanwezig. Het natuurpark heeft diverse wandelroutes, mountainbike routes en zelfs paardrijdroutes. De paden kunnen op sommige plekken iets uitdagender zijn, wat een wandeling of fietstocht wellicht juist alleen maar leuker maakt!

Nationaal park Calanques

Het Nationaal park Calanques ligt met ca. 1 uur en 45 minuten van camping Le Fréjus verder weg van de campings dan de andere natuurparken in Côte d'Azur, maar het is (indien u een langere reistijd niet zo erg vindt) een goede optie voor een leuk dagje in de natuur. U vindt hier een prachtig landschap, bijzondere biodiversiteit en cultureel erfgoed. Er leven ca. 140 beschermde dieren- en plantensoorten in het park. Het park is tevens ook prachtig gelegen aan zee, wat tijdens een wandeling unieke beelden oplevert!

Saint Tropez

Meer over de Côte d'Azur

Wilt u meer weten over de regio rondom de Côte d'Azur? Bekijk dan onze speciale Côte d'Azur pagina.

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek Pagina.