Leukste stranden in Côte d'Azur

De Côte d'Azur heeft een aantal mooie strandjes aan de kustlijn in de Provence. U vindt hier veel diversiteit in het soort stranden, maar wat overeenkomt is het prachtige blauwe water. Indien u wilt genieten van een heerlijk dagje aan het strand heeft de Côte d'Azur een ruim aanbod. Wij hebben een aantal tips met de leukste stranden in Côte d'Azur voor u op een rij gezet.

Cote 'd Azur
Strand in Côte d'Azur
Cap Taillat strand

Paloma Beach

Paloma Beach wordt gezien als een van de mooiste stranden in Côte d'Azur en is een prachtig strand met helder blauw water, gelegen bij de rotsen op het schiereiland Saint Jean-Cap-Ferrat. U heeft bij het strand de mogelijkheid om lekker te lunchen bij het aangelegen strandtentje. Daarnaast kunt u diverse watersporten als waterskiën, jetskiën, wakeboarden en paddle boarden beoefenen. Indien u een bezoekje wilt brengen aan dit strand, kunt u dit eventueel prima combineren met de 'Saint Jean-Cap-Ferrat Hike.

Plage de l'Estagnol

Het strand Plage de l'Estagnol heeft fijn wit zand en beschikt over openbare toiletten en douches. De zee is prachtig blauw, rustig en u kan tot ver in het water staan. Dit is natuurlijk ideaal voor kinderen, zodat ze veilig in de zee kunnen spelen. Voor een hapje eten kunt u terecht bij één van de restaurants. Het strand in Côte d'Azur is in het hoogseizoen elke dag geopend van ca. 8.30 uur tot 20.00 uur.

Fréjus Beach

Frejus Beach is een heerlijk zandstrand aan het gezellige plaatsje Fréjus. Langs de kustlijn zijn veel plekken om u even af te douchen. Vanaf het strand bent u snel in het plaatsje Fréjus, waar u even lekker een hapje kunt eten bij één van de restaurants, een terrasje kunt pakken of even kunt wandelen in het plaatsje. U bent met slechts (ca.) 15 min vanaf camping Le Fréjus bij Fréjus Beach.

Plage de Sylvabelle

Er zijn veel diverse stranden in Côte d'Azur, maar geen een van allen is zo moeilijk te bereiken als 'Plage de Sylvabelle'. Indien u een korte en stevige wandeling niet erg vindt, dan wordt u daar bij dit strand zeker voor beloond! Indien u dit strand wilt bereiken moet u een redelijke wandeling van een kwartier afleggen (naar beneden), maar dat zal zeker de moeite waard zijn. Na de wandeling komt u terecht in een prachtig beschut baaitje met zandstrand. Het strand is, vergeleken met de grote massale stranden, wat rustiger, waardoor u hier heerlijk tot rust kunt komen en kunt genieten van zon, zee en strand!

Plage du Gros Pin

Bent u op zoek naar één van de rustigere stranden in Côte d'Azur? Plage du Gros Pin is een rustig strand met mooi goudgeel zand en is gelegen op ca. 35 km van camping Domaine de la Noguiere. Het strand is zeer schoon en u kunt hier tevens gratis parkeren. Voor een lekkere lunch kunt u terecht bij het nabijgelegen restaurant. Voor een heerlijk rustig strand dagje kunt u terecht bij Plage du Gros Pin.

Saint Tropez

Meer over de Côte d'Azur

Wilt u meer weten over de regio rondom de Côte d'Azur? Bekijk dan onze speciale Côte d'Azur pagina.

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek Pagina.