Watersporten in Côte d'Azur

In de regio Côte d'Azur heeft u een aantal leuke watersportmogelijkheden. Naast de gewone watersporten als duiken, jetskiën of kanoën kunt u in de Côte d'Azur ook genieten van een aantal gave watersporten als seakarten, varen in een powerboat of raften bij één van de wilde rivieren in deze regio. Wij hebben een aantal watersporten in Côte d'Azur voor u op een rij gezet.

raften bij camping Domaine du Verdon
jetski Côte d'Azur
raften bij de Côte d'Azur

Nice rafting

Op ca. 55 min. vanaf camping Le Fréjus ligt Nice rafting, waar u de mogelijkheid heeft om diverse watersporten in het wilde water in Côte d'Azur te beoefenen. U kunt hier Kano-raften, kayak-raften, raften, hydrospeeden en nog veel meer. Bij Nice rafting kunt u zich klaar maken voor een dag vol met ultieme watersporten in Côte d'Azur
Kano-raften: In de regio 'Paca' kunt u kanoën op alle niveaus (van beginner tot expert). In deze regio kunt u in een opblaasbare kano (voor 2 personen) onder begeleiding van professionele instructeurs het wilde water van rivieren als Roya, Var, Verdon of Vésubie bedwingen. Een avontuurlijke uitdaging, waarbij u tijdens het raften kunt genieten van de prachtige omgeving.
Kayak-raften: Tijdens het kayak-raften gaat u, onder professionele begeleiding, het wilde water van rivieren als Roya, Var, Verdon of Vésubie bedwingen, maar dan in een éénpersoons kajak. Ook het kayak-raften kan op verschillende niveaus.
Raften: Het raften is vooral leuk om te doen met uw familie of vrienden. U zit tijdens het raften in een 4 tot 8 persoons opblaasbare boot (met professionele gids). U kunt tijdens het raften heerlijk meegaan in de stroomversnellingen van de rivieren.
Hydrospeeden: Een onbekende watersport in Côte d'Azur ontdekken? Ga een dagje hydrospeeden! De hydrospeed is een versterkte bodyboard (met nodige bescherming), waarmee u het wilde water op kunt gaan. Het hydrospeeden geeft u het gevoel dat u aan het sleeën bent van de stroomversnellingen en zorgt voor de ultieme kick.

Seakart Jet Adventure

Heeft u ooit gehoord van seakarten? Seakarten is hoogstwaarschijnlijk één van de watersporten in Côte d'Azur waar u nog nooit van gehoord heeft. Bij Seakart Jet Adventure heeft u de mogelijkheid om te jetskiën, flyriden (kleine jetski) en te seakarten. Seakarten is in principe gewoon karten op het meer, tijdens het seakarten zit u een boot (welke lijkt op een kart) waarmee u met hoge snelheid over het water kunt razen. U heeft hier de mogelijkheid om te seakarten met een groep en ook de kinderen hebben hier de mogelijkheid om in een seakart te water te gaan (onder begeleiding van een professionele instructeur). U kunt seakarten op slechts ca. 30 minuten van camping Domaine de la Noguiere en camping Le Fréjus

Duikcentrum Aventure Bleue

Duiken is een watersport in Côte d'Azur, waarbij u kunt genieten van de schoonheid van de onderwaterwereld. Bij het duikcentrum heeft u de mogelijkheid om de flora en fauna in diepe wateren te ontdekken. U wordt bij Aventure Bleue verwelkomt door een gekwalificeerd team en ervaren instructeurs. Duik in het Nationaal park van Port-cros tussen het geweldige schoon wat de onderwaterwereld u te bieden heeft of ga op zoek naar de verborgen schatten van de Middelandse zee. Groepsduiken en thema duiken behoort ook tot één van de mogelijkheden bij het duikcentrum.

Frojo Powerboat Events

Een echte unieke watersport in Côte d'Azur beleven? Bij Frojo Powerboat Events heeft u de mogelijkheid om mee te gaan in een echte powerboat. In deze powerboat vliegt u met snelheden rond de 130 km/h over het water. U kunt meegaan in de powerboat als co-piloot (vanaf 13 jaar), maar u hebt ook de mogelijkheid om zelf te varen (om zelf te varen is een vaarvergunning verplicht). De prijzen om mee te gaan in de powerboat liggen hoog (ca. 15 minuten voor €159 - €199), maar voor een unieke belevenis is het zeker de moeite waard! Frojo Powerboat Events ligt op ca. 1 uur en 30 minuten van camping Domaine de la Noguiere.

Saint Tropez

Meer over de Côte d'Azur

Wilt u meer weten over de regio rondom de Côte d'Azur? Bekijk dan onze speciale Côte d'Azur pagina.

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek Pagina.