Etretat en kust

Vakantie Normandië

Op korte afstand gelegen is Normandië, een snel en gemakkelijk te bereiken streek in Frankrijk met een prachtig groen landschap met eeuwenoude boerderijen, dorpen met vakwerkhuizen en mooie stranden en kastelen. Normandië ligt in Noordwest-Frankrijk en is wereldwijd bekend om de landingsstranden van D-Day en het rotsachtige schiereiland Mont Saint-Michel.

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
Honfleur
Utah Beach Normandie
Mont Saint Michel
Bekijk alle fotos (4)

Ongekend veelzijdig

Het gevarieerde kustlandschap van Normandië is verbazingwekkend en loopt vanaf Le Tréport tot aan Le Mont-Saint- Michel. In totaal is de kustlijn van Normandië meer dan 600 km lang. Met prachtige kliffen en goudkleurige zandstranden kent het gebied een ongekende veelzijdigheid.

Kleurrijke badplaatsen

Badplaatsen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken, zijn Honfleur en Deauville. Het schilderachtige stadje Honfleur bereikt u via de indrukwekkende Pont de Normandie. De haven, in combinatie met de mooie vakwerkhuizen en de smalle straatjes, zorgen voor een speciale sfeer. De typisch Normandische dorpen variëren van kleine tot drukke marktplaatsen, soms bijna verstopt in de mooie kleine dalen. Trouville, Deauville en Cabourg zijn de lievelingsoorden van de Parijse beaumonde.

Rustige vakantie in de natuur

De kust, het meest bezochte en levendigste deel van Normandië, is vooral bekend door de D-day invasie op 4 en 5 juni 1944. Ook het platteland is aantrekkelijk en zeker een bezoek waard. Met lichtgekleurde velden, glooiende heggenlandschap en beuken- en dennenbossen vormt het achterland van Normandië een vredige, sfeervolle en rustige vakantiebestemming.

Normandië vormt een perfecte vakantiebestemming voor een actieve vakantie in de natuur. Huur ook een volledig ingerichte bungalowtent of stacaravan via Rent-a-Tent en geniet heerlijk aan zee, op een kindercamping in Frankrijk!

Luchtfoto camping Chateau de Martragny

Charmecamping vlakbij D-Day landingsstranden

Camping Chateau de Martragny

Camping Côte de Nacre zwembad

Camping Côte du Nacre

Herdenking en de invasie van Normandië

juni 1944, tegenwoordig bekend als D-Day, markeerde het begin van een lange zomer voor de geallieerde troepen van Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Canada en Frankrijk.

D-day strand te Arromanches les Bains

In de voetsporen van D-Day

Zeventiger Peter Heuveling uit IJlst reist met zijn vrouw Pia elk jaar met auto en caravan af naar Martragny (omgeving Bayeux), het kustgebied waar de invasie op Omaha Beach plaatsvond.

Collioure

Strandcampings in Frankrijk

Waar in Frankrijk u uw strandvakantie ook viert, het Franse landschap is prachtig!