Vakantie Normandië

Op korte afstand gelegen is Normandië, een snel en gemakkelijk te bereiken streek in Frankrijk met een prachtig groen landschap met eeuwenoude boerderijen, dorpen met vakwerkhuizen en mooie stranden en kastelen. Normandië ligt in Noordwest-Frankrijk en is wereldwijd bekend om de landingsstranden van D-Day en het rotsachtige schiereiland Mont Saint-Michel.

Honfleur
Utah Beach Normandie
Mont St Michel
Bekijk alle fotos (4 )

Ongekend veelzijdig

Het gevarieerde kustlandschap van Normandië is verbazingwekkend en loopt vanaf Le Tréport tot aan Le Mont-Saint- Michel. In totaal is de kustlijn van Normandië meer dan 600 km lang. Met prachtige kliffen en goudkleurige zandstranden kent het gebied een ongekende veelzijdigheid.

Kleurrijke badplaatsen

Badplaatsen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken, zijn Honfleur en Deauville. Het schilderachtige stadje Honfleur bereikt u via de indrukwekkende Pont de Normandie. De haven, in combinatie met de mooie vakwerkhuizen en de smalle straatjes, zorgen voor een speciale sfeer. De typisch Normandische dorpen variëren van kleine tot drukke marktplaatsen, soms bijna verstopt in de mooie kleine dalen. Trouville, Deauville en Cabourg zijn de lievelingsoorden van de Parijse beaumonde.

Rustige vakantie in de natuur

De kust, het meest bezochte en levendigste deel van Normandië, is vooral bekend door de D-day invasie op 4 en 5 juni 1944. Ook het platteland is aantrekkelijk en zeker een bezoek waard. Met lichtgekleurde velden, glooiende heggenlandschap en beuken- en dennenbossen vormt het achterland van Normandië een vredige, sfeervolle en rustige vakantiebestemming.

Normandië vormt een perfecte vakantiebestemming voor een actieve vakantie in de natuur. Huur ook een volledig ingerichte bungalowtent of stacaravan via Rent-a-Tent en geniet heerlijk aan zee, op een kindercamping in Frankrijk!