Etretat en kust

Vakantie Normandië

Normandië is niet te ver weg en heeft een prachtig groen landschap met eeuwenoude boerderijen, dorpen met vakwerkhuizen en mooie stranden en kastelen. Dankzij de D-Day landingsstranden is deze regio wereldwijd bekend geworden.

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
Entretat
Honfleur
Utah Beach Normandie
Bekijk alle fotos (4)

Het gevarieerde kustlandschap van Normandië is verbazingwekkend en loopt vanaf Le Tréport tot aan Le Mont-Saint- Michel. In totaal is de kustlijn van Normandië meer dan 600 km lang en kent het een ongekende veelzijdigheid met prachtige kliffen en goudkleurige zandstranden.

Badplaatsen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken, zijn Honfleur en Deauville. Via de indrukwekkende Pont de Normandie bereikt u het schilderachtige stadje Honfleur. De haven in combinatie met de mooie vakwerkhuizen en de smalle straatjes zorgen voor een speciale sfeer. De typisch Normandische dorpen variëren van kleine tot drukke marktplaatsen, soms bijna verstopt in de mooie kleine dalen. Trouville, Deauville en Cabourg zijn de lievelingsoorden van de Parijse beaumonde.

De kust is het meest bezochte en levendige deel van Normandië en vooral bekend om de D-day invasie op 4 en 5 juni 1944. Echter is ook het platteland enorm aantrekkelijk en zeker het bezoeken waard. Met lichtgekleurde velden, glooiende heggenlandschap en beuken- en dennenbossen vormt het achterland van Normandië een vredige en rustige bestemming.

Luchtfoto camping Chateau de Martragny

Charme camping vlakbij D-Day landingsstranden

Camping Chateau de Martragny