Elba

Campingvakantie Elba

Er zijn maar weinig bestemmingen in de wereld die zo’n rijk en gevarieerd geheel bieden op zo weinig vierkante kilometers als het Italiaanse eiland Elba. Geniet daarom volop van uw campingvakantie op Elba.

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
Elba
Elba
Zee camping Rosselba le Palme
Bekijk alle fotos (4)

Paradijs

Elba is het grootste eiland voor de kust van Toscane. Napoleon verbleef hier in 1814 na de val van Parijs een aantal maanden voor zijn verbanning naar St. Helena. De verscheidenheid van het eiland is indrukwekkend. Van de diepten van de kust, het onderzeese paradijs, tot aan de bergen bedekt met eeuwenoude bossen, van de stranden en de kloven met hun typische mediterrane struikgewas, tot aan de kleine gehuchten in de heuvels, in een diepe tijdloze rust verzonken. Vanuit Piombino bereikt u dit heerlijke mediterrane eiland eenvoudig per boot!

Archipel

Samen met Capraia, Giglio, Giannutri, Montecristo, Pianosa en Gorgona vormt Elba de ‘Zeven parels uit het collier van Venus’. Volgens een legende verloor de godin van de schoonheid en de liefde, Venus, een halsketting. Die viel in het water van de Tyrrheense Zee en zo ontstond de Toscaanse Archipel. In deze mooie mythe schuilt een kern van waarheid; de eilanden van de archipel lijken werkelijk fragmenten van wat ooit het paradijs moet zijn geweest.

Cultuur

Een van de populairste bezienswaardigheden op Elba is de berg Capanne, die 1019 m boven de zee uittorent. Het beklimmen van deze berg is voor actievelingen een must. Het uitzicht over de Middellandse Zee, Toscaanse dorpen en de andere eilanden is prachtig. Breng ook een bezoek aan het Nationaal Park van de Toscaanse Archipel. Hier vindt u talloze wijngaarden, waar ook de lokale wijn wordt geproduceerd. Deze lokale wijnen kunt u bijna overal op Elba kopen.