Campingvakantie Sardinië

Het grootste eiland in de Middellandse Zee, Sardinië, biedt ook de mooiste stranden van Europa! Houdt u van zon, zee en strand tijdens uw campingvakantie? Dan is Sardinië 'the place to be.'

Bella Sardinia
Flamingo's
baaitje bij camping bella sardinia
Bekijk alle fotos (4 )

Schitterend eiland

Met een oppervlakte van iets meer dan 24.000 km² is Sardinië, na Sicilië, het grootste eiland in de Middellandse Zee. Dit bijzonder mooie eiland wordt gekenmerkt door een heuvelachtig binnenland en de kleur van het zeewater kent alle schakeringen: van azuurblauw tot smaragdgroen. De stranden met haar fijne, witte zand behoren tot de mooiste van Europa!

Nuraghi

Het eiland is in de loop der eeuwen door vele zeevarende volken overheerst. Door haar geïsoleerde ligging heeft Sardinië toch een eigen cultuur weten te behouden. De taal, het Sardisch, wordt als een Italiaanse taal beschouwd (geen dialect!) en is voor de ‘vastelander’ onverstaanbaar. Naast de taal zijn ook de nuraghi kenmerkend voor Sardinië. Deze kegelvormige bouwwerken zijn cementloos geconstrueerd van grote opgestapelde blokken basalt. Zij dateren uit ca. 1500 v. Chr. U vindt de 7.000 nog overgebleven nuraghi vooral ten noorden van Cagliari, rond Barumini en in de Valle dei Nuraghi, ten zuiden van Sassari.

Chique badplaatsen

De Costa Smeralda in het noordoosten is erg fraai en de authentieke uitstraling wordt er zorgvuldig gecultiveerd. U vindt hier de bekendste en meest drukbezochte stranden. Sinds de jaren vijftig is hier de Italiaanse jetset neergestreken. Naast uitgestrekte zandstranden kent de kust ook stille baaien en grotten. De mondaine badplaats Porto Cervo doet qua uitstraling en luxe jachten zeker niet onder aan St. Tropez.

Ongerepte natuur

In het diepe binnenland ligt het ruige Gennargentu-gebergte en het gelijknamige Nationaal Park. Het gebergte is uniek als het gaat om zijn ongereptheid en verlatenheid. Op uw wandelingen kunt u adelaars, gieren, wilde katten en als u geluk heeft moeflons spotten.

La Maddalena-Archipel

Als u op Sardinië bent, moet u beslist een bezoek brengen aan de La Maddalena-archipel. Dit is een kleine, grotendeels onbewoonde eilandengroep voor de noordoostkust. Het bestaat uit zeven grotere eilanden en tientallen kleine eilanden met verlaten stranden en baaien. Geniet van het kristalheldere water en Pink Beach. Dit strand is in de glinstering van de zon letterlijk roze van kleur.

'Grotta di Nettuno'

Eén van de grootste en mooiste steden van Sardinië is Alghero. In de historische binnenstad zijn Catalaanse invloeden goed zichtbaar. Er zijn in de oude stad verschillende kleine stegen en pleinen en de stadsmuren zijn nog intact. U kunt er ook erg goed shoppen. Ontdek bovendien de spectaculaire ‘Grotta di Nettuno’, op ca. 35 autominuten van Alghero. Deze druipsteengrotten zijn per boot vanuit Alghero of via trappen te bereiken.