luxemburg

Vakantie Luxemburg

Klein maar fijn dat zijn de sleutelwoorden voor een kampeervakantie in het Groothertogdom Luxemburg. Ingeklemd tussen België, Frankrijk en Duitsland biedt het kleine land prachtig natuurschoon en vele historische bezienswaardigheden.

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
Bekijk alle fotos (1)

Een vakantie in Luxemburg is niet compleet zonder een bezoekje aan de stad Luxemburg. Niet voor niets is de stad tweemaal de culturele hoofdstad van Europa geweest. In de hoofdstad zijn verschillende musea te vinden, waaronder het natuurhistorisch museum en het museum voor de moderne kunst. Bovendien is de binnenstad van Luxemburg een bezienswaardigheid op zich. Dankzij de oude wijken en de verdedigingswerken staat de binnenstad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Vanuit Heiderscheid, waar onze camping ligt, zijn vele mooie tochten te maken. Diverse stadjes met hun kastelen zijn zeker een bezoek waard. Het stuwmeer van de Bovensûre, dat op 15 autominuten van Camping Fuussekaul gelegen is, garandeert waterpret voor iedereen. Om het water en de natuur te beschermen, zijn in dit natuurgebied geen motorboten toegestaan. Zeilers en surfers zijn hier echter aan het goede adres! Ook snorkelen en duiken is de ideale gelegenheid de bijzondere onderwaterwereld van een verzonken landschap te ontdekken. Stranden vindt u in Liefrange, Lultzhausen, Insenborn en Baschleiden, waar u heerlijk kunt zwemmen en zonnen. Vissers kunnen in het heldere en schone meerwater hun hart ophalen; forel, snoekbaars, snoek en blankvoorn vindt u hier in overvloed.

zwembad camping Fuussekaul

Camping Fuussekaul