Nieuws en actualiteiten

Hierbij de laatste informatie voor vakanties naar binnen- en buitenland namens Rent-a-Tent.

Corona-virus in Europa

Hierbij de laatste informatie voor vakanties in binnen- en buitenland namens Rent-a-Tent.

Bericht:

Update 27/7/2020: voor de stad Barcelona en de voorsteden van Barcelona heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken reisadvies oranje (alleen noodzakelijk reizen) afgegeven. Rent-a-Tent raadt hierdoor af om een bezoek te brengen aan Barcelona voorlopig. Onze campings liggen op circa 75 - 110 kilometer noordwaarts van Barcelona en vakanties naar deze bestemmingen kunnen doorgang vinden en bevinden zich onder reisadvies 'geel'.

Update 21/7/2020: voor Kroatië heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies gewijzigd van 'geel' naar 'oranje' (=alleen noodzakelijk reizen). Hierdoor wordt het afgeraden om voorlopig richting Kroatië te reizen. De geboekte gasten ontvangen 14 dagen voor aankomst bericht van ons per e-mail en gasten die al op de bestemmingen zijn worden ingelicht door Rent-a-Tent en de beheerders ter plaatse.

Bijdrage: Markelo - 16 juni 2020

Goed nieuws! De reisbeperkingen voor de meeste EU-landen en met Schengen geassocieerde landen (Zwitserland, IJsland en Liechtenstein) zijn niet langer van toepassing. De reisbeperkingen worden vervangen door reis- en veiligheidsinformatie. U kunt nu zonder problemen afreizen naar uw vakantiebestemming. Meer informatie vindt u op onze website Informatie per land over het verblijf op de camping.

Markelo - 4 juni 2020

Op vakantie in Europa
Vanaf 15 juni is het weer mogelijk op vakantie te gaan naar andere Europese landen (Schengenzone). Het reisadvies voor landen in die gebieden wordt aangepast van oranje (vakantiereizen afgeraden) naar geel (vakantiereizen mogelijk, let op risico’s). Per 15 juni gaan de reisadviezen van de volgende landen van oranje naar geel: België, Duitsland, Italië, Kroatië, Luxemburg en Slovenië. U kunt dus naar deze landen op vakantie, maar let op de risico's.

En hopelijk ook snel naar...
Een aantal landen moet nog besluiten wanneer ze de belemmeringen voor Nederlandse toeristen weer opheffen. De verwachting is dat deze landen daarover in de komende weken een besluit nemen. Het gaat om: Frankrijk, Oostenrijk en Spanje.

Markelo - 29 mei 2020

Onderstaande informatie is per land de informatie die wij vanuit de overheid per land of campings momenteel hebben ontvangen. Voor specifieke regels per camping zullen wij gasten per camping binnenkort nog nader informeren zodra de informatie bij ons bekend is.

Wij willen u erop attenderen dat de regelgeving over het dragen van mondkapjes in openbare ruimtes en versoepelingen van grensovergangen landelijke beslissingen zijn en deze kunnen nog wijzigen de komende tijd. Ook dient de Nederlandse regering nog duidelijkheid te verschaffen over het reizen in Europa, hierover volgt de komende 2 weken meer informatie. Alle maatregelen worden en zijn genomen ter voorkoming van de verspreiding van het virus en dit zal altijd onderhevig zijn aan wijzigingen of aangepaste protocollen.

Per vakantieland kunnen er ten opzichte van Nederland wel andere regels gelden waar u rekening mee dient te houden.

Nederland
oor vakanties in Nederland geldt dat onze luxe tenten met sanitair inmiddels geopend zijn en de eerste gasten al hebben ontvangen. Voor de campings met ingerichte tenten zonder sanitair wachten we de 1 juli versoepelingsmaatregel voor het openen van de gemeenschappelijke sanitairgebouwen op campings nog af. Onze tenten zijn overal al opgebouwd en onze Rent-a-Tent beheerders gaan tijdig voor de eerste aankomsten alles schoonmaken en inrichten, zodat we gereed zijn om de eerste gasten grotendeels vanaf 1 juli of deze zomer in eigen land te mogen gaan ontvangen. De Nederlandse regels ter voorkoming van besmettingen en verspreiding zijn ook van toepassing tijdens het verblijf op een camping.

Duitsland
In Duitsland staan onze tenten op 6 van de 8 campings al opgebouwd en zijn op de diverse campings ook onze Rent-a-Tent beheerders al aanwezig. We hebben inmiddels de eerste Duitse gasten mogen ontvangen tijdens Hemelvaart. De komende week worden alle tenten in Duitsland opgebouwd en klaargemaakt voor het ontvangst van gasten. De grens voor autoverkeer tussen Nederland en Duitsland is momenteel voor vakanties en toerisme nog gesloten tot 15 juni. Komende week verwachten wij vanuit de Nederlandse en Duitse regering meer duidelijkheid over reizen naar Duitsland en Oostenrijk vanuit Nederland. Op de Duitse campings zijn de sanitairgebouwen geopend en diverse faciliteiten. Mondkapjes zijn in openbare ruimtes zoals o.a. in de receptie en winkels verplicht om te dragen.

Oostenrijk
In Oostenrijk wordt de grens tussen Duitsland en Oostenrijk vanaf 15 juni geopend. Als de Nederlandse regering ook internationaal reizen binnenkort weer toestaat kunnen ook Nederlanders straks na deze bovengenoemde datum richting Oostenrijk reizen. Momenteel gaat Rent-a-Tent de tenten op alle campings in Oostenrijk opbouwen en gereed maken. Ook onze beheerders zullen spoedig afreizen naar deze bestemming. Op de campings zijn onder voorbehoud alle faciliteiten geopend inclusief het zwembad, restaurant en speeltuin. Uiteraard moet er wel tussen andere campinggasten afstand bewaard worden en zijn er regels ter plaatse op de camping welke u ontvangt bij de check-in zoals vooraf reserveren in het restaurant etc.

Slovenië en Kroatië
Vanuit Slovenië ontvangen wij positieve berichten. De openbare faciliteiten zijn weer geopend met afstandsaanpassingen en ook de grens tussen Slovenië en Kroatië is weer geopend. Rent-a-Tent gaat de tenten op camping Bled binnenkort opbouwen en camping Terme Catez is al opgebouwd. Ook gaan de beheerders afreizen naar Slovenië. De campings zijn al geopend. Mondkapjes dienen voorlopig bij het sanitair gedragen te worden op de campings. Een vakantie in Slovenië kan doorgaan!

Ook vanuit Kroatië ontvangen we positief nieuws. De campings zijn geopend en de protocollen bij diverse faciliteiten op de campings worden momenteel geimplementeerd. Alle faciliteiten zullen geopend gaan worden met enkele afstandsaanpassingen. De campings in Kroatië maken de faciliteiten in orde om binnenkort weer internationale gasten te mogen gaan ontvangen. Rent-a-Tent heeft besloten om alle tenten gereed te gaan maken om u als gast te kunnen ontvangen in Kroatië en onze eigen beheerders zullen ter plaatse zijn op de campings om u te verwelkomen. De grens voor autoverkeer tussen Nederland en Duitsland en richting Oostenrijk is momenteel voor vakanties en toerisme nog gesloten tot 15 juni om richting Kroatië te reizen. Komende week verwachten wij vanuit de Nederlandse en Duitse regering meer duidelijkheid over reizen naar Duitsland en Oostenrijk vanuit Nederland.

België en Luxemburg
Momenteel worden in België ook diverse versoepelingsmaatregelen doorgevoerd. Echter zijn de campings in België nog gesloten tot 8 juni. Dit geldt ook voor de toegangsgrens met Nederland voor autoverkeer. Voor een vakantie in België is het momenteel nog afwachten welke maatregelen daar van kracht gaan worden en wanneer de campings weer geopend mogen worden. Onze tenten zijn nog niet opgebouwd aldaar.

Luxemburg heeft diverse versoepelingsregels al doorgevoerd. Onze tenten worden daar volgende week opgebouwd. Social distancing is in dit land 2 meter. Winkelen is nu nog met mondkapjes verplicht. Sanitaire gebouwen zijn open op de camping. Restaurant op de camping Fuussekaul gaat a.s. vrijdag open. Speeltuintjes en zwembad zijn nu nog dicht en men verwacht in juni versoepelingen hiervoor dat het in juni wel geopend kan gaan worden. De grens met Duitsland is open voor autoverkeer zowel voor inkomend als uitgaand verkeer en de grens met België en Frankrijk zit nog dicht tot 8 en 15 juni. Met een boekingsbevestiging van een geboekt verblijf op een camping in Luxemburg kunt u door België reizen per auto richting Luxemburg, mits u niet stopt in België.

Frankrijk
Op donderdag 28 mei heeft de Franse regering besloten dat campings vanaf 2 juni in Frankrijk geopend mogen gaan worden. Ook restaurants en stranden mogen vanaf 2 juni weer geopend worden. Alle regio's met uitzondering van de regio Ile de France zijn groene zones in Frankrijk.

Per camping ontvangen wij de komende dagen bericht over hun campingbeleid en maatregelen. Wij verwachten u hierover binnen 10 dagen nog meer informatie over te kunnen geven.

Het ziet er naar uit dat alle faciliteiten op de Franse campings geopend kunnen gaan worden met enkele aanpassingen zoals de toegang in zwembaden en restaurants met uitzondering van animatieprogramma's. Ook in Frankrijk geldt dat èèn tot anderhalve meter afstand ten opzichte van anderen ten allen tijde gehandhaafd moet worden en kan het dragen van mondkapjes richting en in gemeenschappelijke sanitairgebouwen geeist gaan worden. Binnen 10 dagen verwachten wij u op deze pagina over diverse campingregelementen een nieuwe en specifiekere update te kunnen bieden.

Voor autoverkeer vanuit Nederland richting Frankrijk is de grens momenteel nog gesloten tot 15 juni. Volgende week verwachten wij dat de Nederlandse en Franse regering meer dudelijkheid geeft over reizen naar Frankrijk en de grensovergangen.

Spanje
In Spanje is bekend geworden dat buitenlandse toeristen vanaf juli (exacte datum nog onbekend) weer welkom zijn in Spanje. Onze ingerichte tenten staan inmiddels op 5 campings al opgebouwd. Onze beheerders vertrekken zo spoedig mogelijk richting deze bestemming voor voorbereiding en schoonmaak. In Spanje ontvangen de campings ook een hygiëne protocol voor regels op de camping. Per camping ontvangen wij de komende dagen bericht over hun campingbeleid en maatregelen.

Wij verwachten u op deze pagina binnen 10 dagen nog meer informatie te kunnen geven. Het ziet er naar uit dat alle faciliteiten op de Spaanse campings geopend kunnen gaan worden met enkele aanpassingen. Volgende week verwachten wij dat de Nederlandse en evt. Spaanse regering meer dudelijkheid geeft over reizen naar Spanje en de grensovergangen.

Italië
De Italiaanse regering heeft inmiddels in de media gemeld dat buitenlandse toeristen vanaf 3 juni weer welkom zijn. Momenteel is het team van Rent-a-Tent met alle Italiaanse campings in contact om de regels en protocollen te ontvangen. Per regio in Italië zijn er verschillende en soms strikte protocollen in omloop. Elke camping geeft de komende dagen de faciliteiten informatie aan ons door. Het ziet er naar uit dat alle faciliteiten op de Italiaanse campings geopend kunnen gaan worden met enkele aanpassingen. Momenteel is de informatie voorziening nog te beperkt om regels omtrent mondkapjes en toegang tot faciliteiten in Italië al aan u door te geven. Volgende week verwachten wij meer informatie te kunnen bieden voor vakanties in Italië.

Reserveringen
Mocht u vragen hebben over uw reservering hieromtrent, dan adviseren wij u om hierover contact op te nemen met onze reserveringsafdeling via telefoon 0547 36 40 80 of via e-mail aan: info@rent-a-tent.nl of ons contactformulier.

Bericht:

Markelo - 23 mei 2020

Spanje

Tijdens de persconferentie op 23 mei is bekend geworden dat buitenlandse toeristen vanaf de maand juli weer welkom zijn in Spanje. De grenzen gaan voor buitenlandse toeristen open op het moment dat ook Spanjaarden weer binnen hun eigen land mogen reizen. Vooralsnog is de bewegingsvrijheid beperkt tot de eigen provincie.

Markelo - 20 mei 2020

Frankrijk

Wij ontvangen van diverse Franse campings bericht via de Franse campingfederatie de The Fédération Nationale de l'Hôtellerie de Plein Air (FNHPA) dat de berichtgeving omtrent reizen naar Frankrijk in de media onjuist is gemeld. Zoals wij u eerder al hebben gemeld is er nog een reisverbod tot 15 juni. The Fédération Nationale de l'Hôtellerie de Plein Air (FNHPA) heeft via een persbericht nu kenbaar gemaakt dat de Franse regering de grens voor toerisme eind juni opent. Vakanties naar Frankrijk kunnen hierdoor doorgang vinden deze zomer. Als de actuele situatie stabiel blijft de komende 2 - 3 weken. Momenteel liggen alleen de regio's Jura, Bourgogne en Picardië nog in een een rode zone en gelden hiervoor nog strenge lockdown maatregelen ten opzichte van overige regio's in Frankrijk. Uiteraard houden wij de situatie nauwlettend voor u in de gaten en zullen wij u informeren zodra uw vakantie mogelijk is en u kunt afreizen richting uw vakantiebestemming.

Italië

Inmiddels is bekend geworden dat de Italiaanse regering heeft besloten dat vanaf 3 juni buitenlandse toeristen in Italië weer welkom zijn. Hierdoor is een vakantie deze zomer naar Italië hoogstwaarschijnlijk weer mogelijk. Als de actuele situatie stabiel blijft de komende weken. Uiteraard houden wij de situatie nauwlettend in de gaten en zullen wij u informeren zodra uw vakantie op de camping mogelijk is en u veilig kunt afreizen richting uw vakantiebestemming. Momenteel geldt er in Duitsland en Oostenrijk nog een inreisverbod tot 15 juni. We zijn in afwachting wanneer de grenzen in Europa richting Italië opengesteld gaan worden voor toerisme zodat een doorreis per auto richting Italie ook weer mogelijk is

Markelo - 08 mei 2020

Campings in Nederland
Naar aanleiding van de persconferentie van de Nederlandse regering op 6 mei kunnen wij de klanten met een vakantie in Nederland vanaf 1 juli positief nieuws melden. Vanaf 1 juli mag er in Nederland weer gekampeerd worden en zullen sanitaire voorzieningen geopend gaan worden als de situatiie verder stabiel blijft. Onze ingerichte tenten zijn al opgebouwd in Nederland en wachten tot 1 juli op de eerste aankomsten. Vakanties met een verblijf in een luxe tent in Nederland zijn vanaf 1 juli bij Rent-a-Tent weer mogelijk! Wij gaan onze klanten met een reservering met aankomst vanaf 1 juli of later binnenkort per email informeren om de restantbetaling van de reservering te gaan voldoen. U ontvangt hiervoor binnenkort per e-mail een betalingsuitnodiging met een betaaldatum.

Vakantie op een campings in het buitenland

België en Luxemburg
Momenteel is reizen vanuit Nederland naar België nog niet mogelijk tot 8 juni. We wachten op een nieuwe update over reizen naar België voor niet-essentiele reizen zoals toerisme. Tot 8 juni kunnen vakanties op campings in België nog niet genoten worden. Dit geldt ook voor vakantie naar Luxemburg momenteel.

Frankrijk
Momenteel is reizen vanuit Nederland naar België en dus ook Frankrijk nog niet mogelijk tot minimaal 15 juni. Vanuit Frankrijk ontvangen wij berichten dat campings midden mei protocollen en regels ontvangen van de Franse overheid voor een anderhalve meter samenleving die opgevolgt dienen te worden en geïmplementeerd moeten worden op de camping. Momentele verwachting is dat vanaf ca. 20 juni de Franse campings geopend gaan worden voor de Franse bevolking. Echter wij zijn in afwachting wanneer er weer buitenlandse toeristen naar Frankrijk mogen gaan afreizen en op campings worden toegestaan. Voor de vakanties in de maanden juli en augustus wachten wij de berichten van de Franse regering nog af.

Duitsland
Momenteel is reizen vanuit Nederland naar Duitsland nog niet mogelijk tot 15 juni. We wachten op een nieuwe update over reizen naar Duitsland voor niet-essentiele reizen zoals toerisme. Echter gaat Rent-a-Tent voor de Duitse gasten in Duitsland wel de tenten opbouwen en openstellen. Voor aankomsten eind juni, juli en augustus wachten wij de berichten van de Duitse regering verder af tot er versoepelingsregels worden afgekondigd.

Oostenrijk
Momenteel is reizen vanuit Nederland via Duitsland naar Oostenrijk nog niet mogelijk tot 15 juni. We wachten op een nieuwe update over reizen naar Duitsland voor niet-essentiele reizen zoals toerisme.De campings in Oostenrijk hebben speciale maatregelen getroffen op de campings en gaan vanaf 29 mei geopend worden. Momenteel is besloten dat Rent-a-Tent de tenten in Oostenrijk wel gaat opbouwen. Alle faciliteiten zullen dan op de camping ook geopend zijn, inclusief de horeca en het zwembad. Momenteel is het afwachten op de grensversoepeling in Duitsland na 15 juni om af te kunnen reizen naar Oostenrijk.

Slovenië en Kroatië
Momenteel is reizen vanuit Nederland via Duitsland naar Slovenië nog niet mogelijk tot 15 juni. De grensovergang is momenteel nog dicht voor internationaal toerisme en dat geldt ook voor de grens naar Kroatië. Momenteel is het afwachten op versoepelingsmaatregelen om vanuit Nederland naar deze landen te reizen en te verblijven. De campings in Istrië in Kroatië verwachten begin juni weer open te gaan met aangepaste maatregelen en richtlijnen. Echter de grensovergang voor autoverkeer of het vliegverkeer moeten eerst weer opgestart worden om hier naar toe te reizen.

Spanje
Aangezien de grens naar België en Frankrijk nog gesloten zijn tot minimaal 15 juni is reizen naar Spanje momenteel nog niet mogelijk. Er is een 4-fasen versoepelingsplan gecommuniceerd waarbij op 22 juni Spanje geheel uit de lockdown kan zijn, mits alles goed verloopt. Rent-a-Tent heeft op een viertal campings al tenten opgebouwd en we wachten momenteel op de nieuwe regels voor internationaal toerisme naar Spanje. Welke faciliteiten op de campings straks geopend mogen zijn is op dit moment nog niet bekend. Spanje zal hoogstwaarschijnlijk pas na 22 juni toegankelijk worden voor buitenlandse toeristen. Mits de regering hiervoor de grenzen weer opensteld voor toerisme in Spanje.

Italië
Momenteel is Italië nog in een lichtere lockdown. Wij ontvangen berichten dat de Italiaanse regering protocollen voor een anderhalve meter samenleving en regels aan het opstellen is die de campings moeten gaan implementeren op hun campings. Deze nieuwe regels moeten daarna gecontroleerd worden begin juni en daarna zal de camping weer geopend gaan worden. Welke faciliteiten er dan op de camping geopend mogen zijn is op dit moment nog niet bekend. Voor Italië zal hoogstwaarschijnlijk pas in juni bekend worden of en wanneer buitenlandse toeristen weer worden toegestaan. Mits de regering hiervoor de grenzen weer opensteld voor toerisme in Italië.

Markelo - 22 april 2020

Campings in Nederland
Vanwege de nieuwe maatregelen gaat Rent-a-Tent de openingsdatum van campings in Nederland aanpassen qua aankomstdatum naar 20 mei. Roompot Hunzedal en Roompot Callassande gaan geopend worden op 2 juni.

  • Gasten met een reservering met aankomst in de periode 17 april t/m 20 mei zullen door Rent-a-Tent persoonlijk worden ingelicht en ontvangen een Rent-a-Tent voucher met uw reeds betaalde reissom.
  • Voor de reserveringen met een aankomst na 20 mei verzoeken wij om geduldig af te wachten tot er meer duidelijkheid is over de maatregelen na 20 mei. Zodra de situatie op de campings veilig is en de maatregelen het toelaten om gasten te ontvangen zullen wij onze gasten hierover informeren. U wordt door middel van een nieuwsbrief over uw reservering ingelicht en op de hoogte gehouden.

Campings in het buitenland
Voor alle campings in het buitenland houden wij dagelijks de situatie nauwkeurig in de gaten en volgen wij de berichtgeving per land en per lockdown maatregelen. Vanwege de nieuwe maatregelen gaat Rent-a-Tent de openingsdatum van campings in het buitenland aanpassen qua aankomstdatum naar minimaal 20 mei of later.

  • Gasten met een reservering met aankomst in de periode 17 april t/m 20 mei zullen door Rent-a-Tent persoonlijk worden ingelicht en ontvangen een Rent-a-Tent voucher met uw reeds betaalde reissom.
  • Voor de reserveringen met een aankomst na 20 mei verzoeken wij om geduldig af te wachten tot er meer duidelijkheid is over de lockdown maatregelen na 20 mei en lockdown maatregelen per land. U wordt door middel van een nieuwsbrief over uw reservering ingelicht en op de hoogte gehouden.

Actuele situatie in Europa
Wij adviseren onze gasten om voorlopig geduldig af te wachten tot na 20 mei, hoe moeilijk dit ook is. Omdat de situatie nu te onzeker is om al besluiten te nemen voor vakanties in juni, juli of augustus gezien er momenteel per land ook versoepelingsmaatregelen worden afgekondigd. Wij volgen de actualiteiten net als u dagelijks, maar gezien de maatregelen en snelheid van gewijzigde maatregelen, kunnen wij niet meer dan 6 weken vooruit kijken. Ook het plannen van onze opbouwactiviteiten is gezien alle maatregelen en lockdowns complex. Wij geven u voor uw campingvakanties vanaf 1 juni t/m het einde van het seizoen het advies om af te wachten. Mocht dit advies voor uw reservering dermate wijzigen ca. 3 weken voor aankomst, dan nemen wij als bedrijf met u persoonlijk contact op en bieden u een passende oplossing. Mocht u de voorwaarden van het Rent-a-Tent voucher wensen in te zien en of na te lezen? Dan kunt u de voorwaarden vinden op: https://www.rent-a-tent.nl/rent-a-tent-voucher Mocht u vragen hebben over uw reservering hieromtrent, dan adviseren wij u om hierover contact op te nemen met onze reserveringsafdeling via telefoon 0547 36 40 80 of via e-mail aan: info@rent-a-tent.nl

MARKELO - 01 april 2020

Campings in Nederland
Vanwege de nieuwe maatregelen gaat Rent-a-Tent de openingsdatum van campings in Nederland aanpassen qua aankomstdatum naar 29 april. Uitzonderingen zijn camping de Pekelinge (Zeeland) naar opening 12 mei, Roompot Hunzedal en Roompot Callassande naar opening 02 juni. Reeds gemaakte reserveringen met aankomsten tussen 17 april en 28 april met verblijf op een camping in Nederland worden door ons reserveringsteam persoonlijk ingelicht over de status van de reservering en deze gasten mogen hun reservering wijzigen naar een latere datum, andere bestemming of ontvangen de reeds betaalde reissom in de vorm van een tegoedbon van Rent-a-Tent voor verzilveren op een nieuwe reservering in 2020 of 2021. Ook reserveringen voor camping de Pekelinge tot 11 mei en Roompot Hunzedal en Roompot Callassande tot 1 juni ontvangen persoonlijk bericht van ons reserveringsteam over de mogelijkheid tot wijzigen.

Campings in het buitenland
Wij houden dagelijks de situatie nauwkeurig in de gaten in het buitenland. Aangezien de Nederlandse regering reizen t/m 28 april af raadt gaat het reserveringsteam van Rent-a-Tent alle reeds gemaakte reserveringen met aankomsten in de periode tussen 17 april en 2 mei met een bestemming in het buitenland persoonlijk ingelicht over de status van de reservering en deze gasten mogen hun reservering wijzigen naar een latere datum, andere bestemming of ontvangen de reeds betaalde reissom in de vorm van een tegoedbon van Rent-a-Tent voor verzilveren op een nieuwe reservering in 2020 of 2021.

Actuele situatie in Europa
Wij adviseren onze gasten om voorlopig geduldig af te wachten, hoe moeilijk dit ook is. Omdat de situatie nu te onzeker is om al besluiten te nemen voor vakanties in juni, juli of augustus. Wij volgen de actualiteiten net als u dagelijks, maar gezien de maatregelen en snelheid van gewijzigde maatregelen, kunnen wij niet meer dan 6 weken vooruit kijken. Ook het plannen van onze opbouwactiviteiten is gezien alle maatregelen en lockdowns complex. Wij geven u voor uw campingvakanties vanaf 1 mei t/m het einde van het seizoen het advies om af te wachten. Mocht dit advies voor uw reservering dermate wijzigen ca. 3 weken voor aankomst, dan nemen wij als bedrijf met u persoonlijk contact op en bieden u een passende oplossing. Mocht u vragen hebben over uw reservering hieromtrent, dan adviseren wij u om hierover contact op te nemen met onze reserveringsafdeling via telefoon 0547 36 40 80 of via e-mail aan: info@rent-a-tent.nl

Ons motto is nog steeds: Het Rent-a-Tent team houdt de moed erin en wij gaan onze tenten weer bouwen zodra de situatie het toelaat en toestaat om onze gewaardeerde gasten weer van een welverdiende vakantie op de camping te kunnen gaan genieten in goede gezondheid.

Bericht:

MARKELO - 13 Maart 2020

Alle campings op onze website zijn momenteel nog toegankelijk vanaf de actuele gestelde openingsdatum. Wij houden dagelijks de situatie nauwkeurig in de gaten voor uw en onze veiligheid en gezondheid ook voor de logistieke zaken zoals het sturen van een beheerdersechtpaar voorafgaand aan uw aankomst en de opbouw van de tenten door onze opbouwteams in Europa. Als de situatie dusdanig wijzigt voor een specifieke camping dan kijken wij naar de openingsdatum van onze campings en eventueel gemaakte reserveringen en zoeken wij naar oplossingen met onze gasten, indien dit van toepassing is en nemen wij persoonlijk contact op per telefoon of email.
Voor reserveringen met aankomst in mei, juni, juli en augustus is momenteel nog geen reden tot annulering omdat het nog meer dan 30 tot 130 dagen voor aankomst betreft. Uw boeking wijzigen naar een andere periode of bestemming kan in overleg met de reserveringsafdeling, houdt rekening met mogelijke wijzigingskosten en/of of bijbetaling.
Mocht u vragen hebben over uw reservering hieromtrent, dan adviseren wij u om hierover contact op te nemen met onze reserveringsafdeling via telefoon 0547 36 40 80 of via e-mail aan: info@rent-a-tent.nl

MARKELO - 9 Maart 2020

Voor diverse Noord-Italiaanse regio’s geldt nu kleurcode rood. Op verzoek van het RIVM en Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt momenteel reizen naar Noord-Italië afgeraden. Wij onderzoeken de consequenties van deze beslissing en zullen zo spoedig mogelijk melding maken van deze aangepast kleurcode. Inmiddels is de aanwezigheid van het Coronavirus bevestigd in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Italië.

Rent-a-Tent volgt de actuele situatie en nieuwsberichtgeving. Aangezien er momenteel geen code rood of negatief reisadvies is afgegeven voor Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Kroatië op onze (lokale) reisbestemmingen door het ministerie, hanteert Rent-a-Tent de reguliere en actuele boekingsvoorwaarden. Voor Italië gaat Rent-a-Tent de actuele situatie analyseren en hierover volgt zo spoedig mogelijk berichtinggeving op onze website. Volg de actuele situatie via: -> https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies

MARKELO - 4 maart 2020

Coronavirus in Europa

Advies Italië

Voor de Noord-Italiaanse regio’s Aosta-vallei, Piemont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurie geldt nu kleurcode oranje. Op verzoek van het RIVM worden alle niet-noodzakelijke reizen naar deze gebieden afgeraden, ter voorkoming van verdere besmettingen in Nederland. Momenteel heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken het bovenstaande reisadvies doorgegeven omtrent Italië. Rent-a-Tent volgt de actuele situatie en nieuwsberichtgeving. Volg de actuele situatie via: -> https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies

MARKELO - 2 maart 2020

Coronavirus in Europa

Advies Nederland

Inmiddels is de aanwezigheid van het Coronavirus bevestigd in Nederland. Rent-a-Tent volgt de actuele situatie en nieuwsberichtgeving. Momenteel heeft het ministerie van Volksgezondheid het volgende advies doorgegeven: https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus Onze accommodaties zijn pas geopend vanaf 17 april 2020 en onze verhuuraccommodaties zijn allen momenteel nog gesloten en niet opgebouwd. Ook zijn er geen Rent-a-Tent medewerkers momenteel ter plaatse of aanwezig op de campings in Nederland. Aangezien er momenteel geen code rood of negatief reisadvies is afgegeven door het ministerie, hanteert Rent-a-Tent de reguliere en actuele boekingsvoorwaarden.

Advies Frankrijk, België en Duitsland.

Inmiddels is de aanwezigheid van het Coronavirus bevestigd in Frankrijk, België en Duitsland. Rent-a-Tent volgt de actuele situatie en nieuwsberichtgeving. Onze accommodaties zijn pas geopend vanaf 17 april 2020 en onze verhuuraccommodaties zijn allen momenteel nog gesloten en niet opgebouwd. Ook zijn er geen Rent-a-Tent medewerkers momenteel ter plaatse of aanwezig op de campings in Frankrijk of Duitsland. Aangezien er momenteel geen code rood of negatief reisadvies is afgegeven voor de gemeente waarin de campings zich bevinden door het ministerie, hanteert Rent-a-Tent de reguliere en actuele boekingsvoorwaarden.

Advies Italië

Momenteel heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken het volgende reisadvies doorgegeven omtrent Italië. Rent-a-Tent volgt de actuele situatie en nieuwsberichtgeving. Volg de actuele situatie via: -> https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies Een klein aantal van de campings ligt momenteel op grote afstand van de gemeenten waarvoor een in- en uitreisverbod geldt. Vanuit de Italiaanse gemeente Vo` Euganeo (omgeving regio Padova) ligt op ca. 80 kilometer (camping Rosapineta) en vanuit de gemeente Castiglione d’Adda ligt op ca. 115 kilometer afstand (camping Tiglio en camping Bella Italia) en camping Cisano/San Vito op ca. 128 kilometer afstand van deze plaatsen. Aangezien er momenteel geen code rood of negatief reisadvies is afgegeven door het ministerie, hanteert Rent-a-Tent de reguliere en actuele boekingsvoorwaarden. In het aanbod van Rent-a-Tent zijn de volgende voorlopige openingsdata actueel:

  • Camping Bella Italia - Gardameer - opening op 04 april 2020
  • Camping Cisano/San Vito - Gardameer - opening op 28 maart 2020.

Mocht u vragen hebben over uw reservering hieromtrent, dan adviseren wij u om hierover contact op te nemen met onze reserveringsafdeling.

Reserveringen
Indien u wenst om te boeken naar een andere camping, accommodatie of bestemming bijv. in de Benelux of Frankrijk is wel dit na verificatie van de beschikbaarheid mogelijk voor dezelfde reisduur, echter hiervoor kunnen administratieve kosten voor in rekening worden gebracht, en is afhankelijk van uw geboekte accommodatie en bestemming.

Mocht u vragen hebben over uw reservering hieromtrent, dan adviseren wij u om hierover contact op te nemen met onze reserveringsafdeling via telefoon 0547 36 40 80 of via e-mail aan: info@rent-a-tent.nl of ons contactformulier.

MARKELO - 25 Februari 2020

Coronavirus in Europa

Momenteel heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken het volgende reisadvies doorgegeven omtrent Italië. Volg de actuele situatie via: -> https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies Een klein aantal van de campings ligt momenteel op grote afstand van de gemeenten waarvoor een in- en uitreisverbod geldt.

Vanuit de Italiaanse gemeente Vo` Euganeo (omgeving regio Padova) ligt op ca. 80 kilometer (camping Rosapineta) en vanuit de gemeente Castiglione d’Adda ligt op ca. 115 kilometer afstand (camping Tiglio en camping Bella Italia) en camping Cisano/San Vito op ca. 128 kilometer afstand van deze plaatsen. (Dat is in Nederland de afstand vanuit Utrecht naar Weert in Limburg om u een reisafstand indicatie te geven qua afstand.)

MARKELO - 24 februari 2020

Coronavirus in Europa

Momenteel zijn er meldingen van de aanwezigheid van het coronavirus in Europa met name in Italië, hetgeen op dit moment acute restricties geeft op het gebied van gezondheidszorg aan de lokale bevolking. Wij volgen de berichten en nieuwsberichtgeving over de situatie ter plaatse nauwlettend. Tot nu toe is er geen negatief reisadvies hiervoor door het ministerie afgegeven.

Het merendeel van onze (tent-)accommodaties gaat pas vanaf 17 april 2020 open en tot circa tien tot veertien dagen van tevoren zijn er geen medewerkers van Rent-a-Tent op locatie aanwezig. Onze beheerders en tentenopbouwers houden wij via eigen en interne berichtgeving op de hoogte. Ook staan wij indien nodig in contact met de campings en recepties in Italië. U kunt zelf ook de actuele situatie en berichtgeving vanuit de overheid volgen op: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2020/02/04/maatregelen-tegen-coronavirus-in-verschillende-landen of omtrent Italië -> https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies

Uw reeds gemaakte boeking:

Momenteel kunnen reeds gemaakte reserveringen richting met name Italië hiervoor niet kosteloos geannuleerd worden. Omboeken en/of wijzigen is afhankelijk van uw geboekte accommodatie en bestemming. Indien u wenst om te boeken naar een andere camping, accommodatie of bestemming bijv. in de Benelux of Frankrijk is wel dit na verificatie van de beschikbaarheid mogelijk voor dezelfde reisduur, echter hiervoor kunnen administratieve kosten voor in rekening worden gebracht, en is afhankelijk van uw geboekte accommodatie en bestemming.

Mocht u vragen hebben over uw reservering hieromtrent, dan adviseren wij u om hierover contact op te nemen met onze reserveringsafdeling via telefoon 0547 36 40 80 of via e-mail aan: info@rent-a-tent.nl of ons contactformulier.

Hoe ontvang ik informatie voor (kort) vertrek?

Wanneer wij informatie van de bestemming of camping ontvangen dat uw vakantie hinder kan ondervinden van een dergelijke calamiteit of niet door kan gaan, dan informeren wij u natuurlijk zo spoedig mogelijk.

Het is afhankelijk van de aard van de calamiteit en uw vertrekdatum hoe wij u informeren. Onze reserveringsafdeling zal u per e-mail of telefonisch dan op de hoogte brengen. Wij maken u erop attent dat de mogelijkheid om voor vertrek de vakantie in een tent of stacaravan kosteloos om te boeken of te annuleren wordt per calamiteit bepaald en is van diverse factoren afhankelijk o.a. het reisadvies van het ministerie.

Informatie per land over uw verblijf op de camping

las castellas

Op kampeervakantie in Europa!

Goed nieuws! De reisbeperkingen voor de meeste EU-landen en met Schengen geassocieerde landen (Zwitserland, IJsland en Liechtenstein) zijn grotendeels opgeheven. U kunt nu genieten van uw vakantie in Europa.

Vragen en advies over een calamiteit of nieuws

GlamLodge tent Camping de Molenhof

Veelgestelde vragen over Coronavirus

Rent-a-Tent wil u graag informeren over de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Wij begrijpen dat u vragen heeft over uw geboekte vakantie bij Rent-a-Tent en wij willen u graag op de hoogte houden en informeren.

Bungalowtent Blue Parco delle Piscine straatj

Klantenservice en contact

Mocht u vragen hebben, Rent-a-Tent helpt u graag.

Waar vind ik informatie over een (mogelijke) calamiteit op mijn vakantiebestemming of camping?

Wij doen er alles aan om uw vakantie zonder zorgen te laten verlopen, maar over sommige zaken hebben wij geen controle zoals een storm, een (bos)brand of een aardbeving op uw vakantiebestemming. Natuurlijk houden wij altijd dergelijke situaties nauwlettend in de gaten en staan wij in contact met onze eigen Rent-a-Tent beheerders op de camping en in telefonisch contact met de campingrecepties van de campings in Europa. Mocht u vragen hebben over uw reservering omtrent een calamiteit voorafgaand aan uw reis of indien u ter plaatse bent, dan adviseren wij u om hierover contact op te nemen met onze reserveringsafdeling via telefoon 0547 36 40 80 of via e-mail aan: info@rent-a-tent.nl of via ons contactformulier