Nieuws en actualiteiten

Waar vind ik informatie over een (mogelijke) calamiteit op mijn vakantiebestemming of camping?

Wij doen er alles aan om uw vakantie zonder zorgen te laten verlopen, maar over sommige zaken hebben wij geen controle zoals een storm, een (bos)brand of een aardbeving op uw vakantiebestemming. Natuurlijk houden wij altijd dergelijke situaties nauwlettend in de gaten en staan wij in contact met onze eigen Rent-a-Tent beheerders op de camping en in telefonisch contact met de campingrecepties van de campings in Europa. Mocht u vragen hebben over uw reservering omtrent een calamiteit voorafgaand aan uw reis of indien u ter plaatse bent, dan adviseren wij u om hierover contact op te nemen met onze reserveringsafdeling via telefoon 0547 36 40 80 (24/7u bereikbaar) of via e-mail aan: info@rent-a-tent.nl of via ons contactformulier

Bericht:

MARKELO - 13 Maart 2020

Alle campings op onze website zijn momenteel nog toegankelijk vanaf de actuele gestelde openingsdatum. Wij houden dagelijks de situatie nauwkeurig in de gaten voor uw en onze veiligheid en gezondheid ook voor de logistieke zaken zoals het sturen van een beheerdersechtpaar voorafgaand aan uw aankomst en de opbouw van de tenten door onze opbouwteams in Europa. Als de situatie dusdanig wijzigt voor een specifieke camping dan kijken wij naar de openingsdatum van onze campings en eventueel gemaakte reserveringen en zoeken wij naar oplossingen met onze gasten, indien dit van toepassing is en nemen wij persoonlijk contact op per telefoon of email.
Voor reserveringen met aankomst in mei, juni, juli en augustus is momenteel nog geen reden tot annulering omdat het nog meer dan 30 tot 130 dagen voor aankomst betreft. Uw boeking wijzigen naar een andere periode of bestemming kan in overleg met de reserveringsafdeling, houdt rekening met mogelijke wijzigingskosten en/of of bijbetaling.
Mocht u vragen hebben over uw reservering hieromtrent, dan adviseren wij u om hierover contact op te nemen met onze reserveringsafdeling via telefoon 0547 36 40 80 of via e-mail aan: info@rent-a-tent.nl

MARKELO - 9 Maart 2020

Voor diverse Noord-Italiaanse regio’s geldt nu kleurcode rood. Op verzoek van het RIVM en Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt momenteel reizen naar Noord-Italië afgeraden. Wij onderzoeken de consequenties van deze beslissing en zullen zo spoedig mogelijk melding maken van deze aangepast kleurcode. Inmiddels is de aanwezigheid van het Coronavirus bevestigd in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Italië.

Rent-a-Tent volgt de actuele situatie en nieuwsberichtgeving. Aangezien er momenteel geen code rood of negatief reisadvies is afgegeven voor Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Kroatië op onze (lokale) reisbestemmingen door het ministerie, hanteert Rent-a-Tent de reguliere en actuele boekingsvoorwaarden. Voor Italië gaat Rent-a-Tent de actuele situatie analyseren en hierover volgt zo spoedig mogelijk berichtinggeving op onze website. Volg de actuele situatie via: -> https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies

MARKELO - 4 maart 2020

Coronavirus in Europa

Advies Italië

Voor de Noord-Italiaanse regio’s Aosta-vallei, Piemont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurie geldt nu kleurcode oranje. Op verzoek van het RIVM worden alle niet-noodzakelijke reizen naar deze gebieden afgeraden, ter voorkoming van verdere besmettingen in Nederland. Momenteel heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken het bovenstaande reisadvies doorgegeven omtrent Italië. Rent-a-Tent volgt de actuele situatie en nieuwsberichtgeving. Volg de actuele situatie via: -> https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies

MARKELO - 2 maart 2020

Coronavirus in Europa

Advies Nederland

Inmiddels is de aanwezigheid van het Coronavirus bevestigd in Nederland. Rent-a-Tent volgt de actuele situatie en nieuwsberichtgeving. Momenteel heeft het ministerie van Volksgezondheid het volgende advies doorgegeven: https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus Onze accommodaties zijn pas geopend vanaf 17 april 2020 en onze verhuuraccommodaties zijn allen momenteel nog gesloten en niet opgebouwd. Ook zijn er geen Rent-a-Tent medewerkers momenteel ter plaatse of aanwezig op de campings in Nederland. Aangezien er momenteel geen code rood of negatief reisadvies is afgegeven door het ministerie, hanteert Rent-a-Tent de reguliere en actuele boekingsvoorwaarden.

Advies Frankrijk, België en Duitsland.

Inmiddels is de aanwezigheid van het Coronavirus bevestigd in Frankrijk, België en Duitsland. Rent-a-Tent volgt de actuele situatie en nieuwsberichtgeving. Onze accommodaties zijn pas geopend vanaf 17 april 2020 en onze verhuuraccommodaties zijn allen momenteel nog gesloten en niet opgebouwd. Ook zijn er geen Rent-a-Tent medewerkers momenteel ter plaatse of aanwezig op de campings in Frankrijk of Duitsland. Aangezien er momenteel geen code rood of negatief reisadvies is afgegeven voor de gemeente waarin de campings zich bevinden door het ministerie, hanteert Rent-a-Tent de reguliere en actuele boekingsvoorwaarden.

Advies Italië

Momenteel heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken het volgende reisadvies doorgegeven omtrent Italië. Rent-a-Tent volgt de actuele situatie en nieuwsberichtgeving. Volg de actuele situatie via: -> https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies Een klein aantal van de campings ligt momenteel op grote afstand van de gemeenten waarvoor een in- en uitreisverbod geldt. Vanuit de Italiaanse gemeente Vo` Euganeo (omgeving regio Padova) ligt op ca. 80 kilometer (camping Rosapineta) en vanuit de gemeente Castiglione d’Adda ligt op ca. 115 kilometer afstand (camping Tiglio en camping Bella Italia) en camping Cisano/San Vito op ca. 128 kilometer afstand van deze plaatsen. Aangezien er momenteel geen code rood of negatief reisadvies is afgegeven door het ministerie, hanteert Rent-a-Tent de reguliere en actuele boekingsvoorwaarden. In het aanbod van Rent-a-Tent zijn de volgende voorlopige openingsdata actueel:

  • Camping Bella Italia - Gardameer - opening op 04 april 2020
  • Camping Cisano/San Vito - Gardameer - opening op 28 maart 2020.

Mocht u vragen hebben over uw reservering hieromtrent, dan adviseren wij u om hierover contact op te nemen met onze reserveringsafdeling.

Reserveringen
Indien u wenst om te boeken naar een andere camping, accommodatie of bestemming bijv. in de Benelux of Frankrijk is wel dit na verificatie van de beschikbaarheid mogelijk voor dezelfde reisduur, echter hiervoor kunnen administratieve kosten voor in rekening worden gebracht, en is afhankelijk van uw geboekte accommodatie en bestemming.

Mocht u vragen hebben over uw reservering hieromtrent, dan adviseren wij u om hierover contact op te nemen met onze reserveringsafdeling via telefoon 0547 36 40 80 of via e-mail aan: info@rent-a-tent.nl of ons contactformulier.

MARKELO - 25 Februari 2020

Coronavirus in Europa

Momenteel heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken het volgende reisadvies doorgegeven omtrent Italië. Volg de actuele situatie via: -> https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies Een klein aantal van de campings ligt momenteel op grote afstand van de gemeenten waarvoor een in- en uitreisverbod geldt.

Vanuit de Italiaanse gemeente Vo` Euganeo (omgeving regio Padova) ligt op ca. 80 kilometer (camping Rosapineta) en vanuit de gemeente Castiglione d’Adda ligt op ca. 115 kilometer afstand (camping Tiglio en camping Bella Italia) en camping Cisano/San Vito op ca. 128 kilometer afstand van deze plaatsen. (Dat is in Nederland de afstand vanuit Utrecht naar Weert in Limburg om u een reisafstand indicatie te geven qua afstand.)

MARKELO - 24 februari 2020

Coronavirus in Europa

Momenteel zijn er meldingen van de aanwezigheid van het coronavirus in Europa met name in Italië, hetgeen op dit moment acute restricties geeft op het gebied van gezondheidszorg aan de lokale bevolking. Wij volgen de berichten en nieuwsberichtgeving over de situatie ter plaatse nauwlettend. Tot nu toe is er geen negatief reisadvies hiervoor door het ministerie afgegeven.

Het merendeel van onze (tent-)accommodaties gaat pas vanaf 17 april 2020 open en tot circa tien tot veertien dagen van tevoren zijn er geen medewerkers van Rent-a-Tent op locatie aanwezig. Onze beheerders en tentenopbouwers houden wij via eigen en interne berichtgeving op de hoogte. Ook staan wij indien nodig in contact met de campings en recepties in Italië. U kunt zelf ook de actuele situatie en berichtgeving vanuit de overheid volgen op: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2020/02/04/maatregelen-tegen-coronavirus-in-verschillende-landen of omtrent Italië -> https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies

Uw reeds gemaakte boeking:

Momenteel kunnen reeds gemaakte reserveringen richting met name Italië hiervoor niet kosteloos geannuleerd worden. Omboeken en/of wijzigen is afhankelijk van uw geboekte accommodatie en bestemming. Indien u wenst om te boeken naar een andere camping, accommodatie of bestemming bijv. in de Benelux of Frankrijk is wel dit na verificatie van de beschikbaarheid mogelijk voor dezelfde reisduur, echter hiervoor kunnen administratieve kosten voor in rekening worden gebracht, en is afhankelijk van uw geboekte accommodatie en bestemming.

Mocht u vragen hebben over uw reservering hieromtrent, dan adviseren wij u om hierover contact op te nemen met onze reserveringsafdeling via telefoon 0547 36 40 80 of via e-mail aan: info@rent-a-tent.nl of ons contactformulier.

Hoe ontvang ik informatie voor (kort) vertrek?

Wanneer wij informatie van de bestemming of camping ontvangen dat uw vakantie hinder kan ondervinden van een dergelijke calamiteit of niet door kan gaan, dan informeren wij u natuurlijk zo spoedig mogelijk.

Het is afhankelijk van de aard van de calamiteit en uw vertrekdatum hoe wij u informeren. Onze reserveringsafdeling zal u per e-mail of telefonisch dan op de hoogte brengen. Wij maken u erop attent dat de mogelijkheid om voor vertrek de vakantie in een tent of stacaravan kosteloos om te boeken of te annuleren wordt per calamiteit bepaald en is van diverse factoren afhankelijk o.a. het reisadvies van het ministerie.

Vragen en advies over een calamiteit of nieuws

GlamLodge tent Camping de Molenhof

Veelgestelde vragen over Coronavirus

Rent-a-Tent wil u graag informeren over de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Wij begrijpen dat u vragen heeft over uw geboekte vakantie bij Rent-a-Tent en wij willen u graag op de hoogte houden en informeren.

Bungalowtent Blue Parco delle Piscine straatj

Klantenservice en contact

Mocht u vragen hebben, Rent-a-Tent helpt u graag.