VakantieVerhaal:

Roadtrip door Europa

Begin juli besluit Jack van Lent (24) de sprong te wagen: de automonteur uit Made maakt een geweldige roadtrip door drie landen. ,,Het leek me gewoon een ontzettend gave uitdaging. Waarom we de motoren bij ons hebben? We willen gewoon lekker door de bergen rijden!”, vertelt Jack.

Carcassonne Middeleeuwse Stad
Roadtrip Jack van Lent
Zwembad La Baume

Groot avontuur

Samen met een vriend reist Jack van Lent deze zomer met de auto én op de motor door heel Europa. Inmiddels heeft de automonteur uit Made in vier weken tijd ruim 2700 km afgelegd, drie landen doorkruist en op drie verschillende campings in Frankrijk overnacht. ,,In totaal hebben we nu zo'n duizend kilometer gereden op de motor. En ja, we zijn nog steeds onderweg", vertelt hij enthousiast vanuit Frankrijk.

,,Met de auto is het niet te doen”

Als kind ging hij al vaak naar Frankrijk toe en daar hield hij leuke herinneringen aan over. ,,Frankrijk is een mooi land en daarom wilde ik er graag nog een keer naartoe, maar dit keer op de motor en met een vriend. Je kan in Frankrijk natuurlijk lekker door de bergen rijden. Ook ben je als motorrijder relatief snel, ideaal aan de Côte d'Azur! Daar is autorijden door de drukte bijna onmogelijk, veel te druk”, zegt Jack met een lach. Het grootste gedeelte van zijn roadtrip legde hij met de auto af. ,,Helemaal op de motor zou echt te ver zijn. We hebben ze wel meegenomen, ze staan achterin de bus.”

Hang naar vrijheid

De Brabander zette wat geld opzij, reserveerde een aantal campings en pakte begin juli zijn spullen in voor de roadtrip. Op 13 juli was het moment daar. ,,We reden - via België - eigenlijk gewoon in één streep naar beneden, daarna hebben we de kustlijn gevolgd.” Hij doelt op de Côte d'Azur, het Franse kustgebied dat zich uitstrekt vanaf de Italiaanse grens tot aan Marseille. ,,Het was een lange reis (circa 1250 km, red.), dus onderweg lasten we regelmatig pauzes in. We bleven ook gefocust door de airconditioning in de auto."

Security

De vrienden brachten hun eerste nacht door op Camping Le Fréjus, een grote camping aan de Côte d’Azur met een groot zwembad. ,,Een mooie camping in de bergen, waar veel Fransen komen. Zelf spreek ik geen Frans, daardoor had ik eigenlijk weinig contact met de mensen op de camping", vervolgt Jack. ,,Persoonlijk vond ik de camping een beetje achterhaald, maar daar was de prijs ook wel naar." Vervolgens gingen ze door naar ‘buurcamping’ La Baume, op slechts driehonderd meter van Le Fréjus. ,,Een supergezellige camping met mooie zwembaden, veel Nederlanders, een fijne stacaravan en veel security! We hebben daar heel veel aan het zwembad gezeten.”

Middeleeuws stadje

Carcassonne, een oude vestingstad aan rivier de Aude, maakte indruk. ,,We hebben daar ook de oude binnenstad bekeken, het is daar echt mooi”, zegt Jack, die een paar foto’s van de stad maakte. De Middeleeuwse stad staat sinds 1997 zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bijzonder: de historische stadskern met het majestueuze kasteel Château Comtal is volledig omringd door een kilometerslange vestingmuur met 52 torens.

Globetrotters

Hoewel er een behoorlijk prijskaartje aan de roadtrip hangt, omschrijft Jack zijn reis als een ‘geweldige ervaring.’ ,,Ja, het is prijzig, maar je ziet zoveel meer dan in een hotel. We hielden het makkelijk en aten onderweg dan ook vaak broodjes en stokbrood, zo hebben we wel wat geld uitgespaard.” Momenteel verblijven de globetrotters op een camping aan de Zuid-Franse kust in Agde, op zo’n zestig kilometer van Montpeiller. Het is hun laatste vakantieadres. ,,Hoe het ons bevalt? Prima, al blijft La Baume toch de mooiste camping!”

La Baume Zwembad

Camping La Baume

Camping La Baume ligt op slechts 5 km afstand van het strand van Fréjus en biedt een ware oase van weelderig Zuid-Franse vegetatie.

VakantieVerhalen

VakantieVerhalen

Lees in de rubriek VakantieVerhalen de mooiste en bijzonderste verhalen van onze vakantiegasten.

Saint Tropez

Vakantie aan de Côte d'Azur

De Côte d’Azur is met zon, azuurblauwe zee, strand, mondaine badplaatsen als Nice, Cannes, Monaco en St. Tropez ongetwijfeld de bekendste kuststreek van Frankrijk. Lees hier wat er allemaal te zien en te beleven is aan de Franse Côte d'Azur!