VakantieVerhaal: ‘Back to basic’ aan de Côte d'Azur

Richard van Hoorn (44) kampeerde met zijn vrouw en kinderen 'back to basic' aan de Côte d'Azur, één van de duurste en luxueuze plekken ter wereld. ,,Overal zagen we luxe jachten en dure auto’s, echt leuk om een keer te zien!"

Familie van Hoorn (VakantieVerhaal Le Fréjus)
Cannes badplaats
Fréjus Arena

Hoge temperaturen

In de vakantieweek van de familie van Hoorn steeg de temperatuur in de Zuid-Franse badplaats Fréjus tot boven de dertig graden. ,,De zon brandde ons 's ochtends de tent uit”, zegt Richard met een lach. Het kamperen omschrijft hij als ‘back to basic.' ,,We moesten eigenlijk voor alles wel de tent uit. Maar dat is voor ons totaal geen probleem, we zijn graag in de buitenlucht en hebben ontzettend genoten."

De Middelandse Zee

Het gezin van vier verbleef op Camping Le Fréjus. ,,Het leek ons een mooie camping. Vorig jaar hebben we al in Saint-Brès gekampeerd en dat beviel eigenlijk zo goed, dat we dit jaar weer in Frankrijk wilden kamperen. Dit keer tussen de bergen, vlakbij de Middellandse Zee en dichtbij leuke toeristische stadjes", legt Richard (44) uit. ”

Internationale allure

Ze toerden met de auto door Cannes en Saint-Tropez, wereldberoemde badplaatsen waar de internationale jetset graag vakantie viert. ,,We liepen daar over de boulevards en zagen overal luxe jachten en auto’s, erg leuk om een keer te zien. Voor ons vielen de prijzen overigens behoorlijk mee: op de plekken waar wij waren, was het niet duurder dan in andere delen van Frankrijk."

Île Sainte-Marguerite

De familie maakte ook een dagtrip naar Île Sainte-Marguerite, een stil eiland voor de kust van Cannes dat al sinds de Romeinse tijd bewoond wordt. ,,Sainte-Marguerite is ontzettend mooi. Overal zie je bloemen en planten en het is er heerlijk rustig”, zo vertelt Richard. Een bijzonder gebouw op Sainte-Marguerite is Fort Royal, een fort dat ooit bestemd was als staatsgevangenis en waar in de zeventiende eeuw ‘De Man met het IJzeren Masker’ werd vastgehouden.

Eeuwenoud amfitheater

De ruïne van het Romeinse amfitheater ‘Forum Julii’ maakte indruk. In de voormalige Arena van Fréjus – ooit 113 meter lang en 85 meter breed – werden gladiatorengevechten gehouden. Tijdens het bezoek aan de arena ging de familie Van Hoorn dan ook even tweeduizend jaar terug in de tijd. ,,Een bijzondere plek, waar we ook op tour zijn gegaan. Naast het bekijken van de arena kan je de trappen nog steeds beklimmen. Het is echt een mooi oud gebouw. Als je er bent, krijg je een goed beeld van het Romeinse leven”, zegt Richard enthousiast.

Stilte voor de storm

In het laantje waar de familie begin juli verbleef, was het volgens Richard iets te rustig. ,,In de vijf laatste dagen van ons verblijf waren slechts drie plekken bezet. Best jammer: een levendige camping met buren is vele malen leuker.” Tijdens hun 10-daagse kampeervakantie wilde de familie zoveel mogelijk van de omgeving zien. ,,Of dat gelukt is? Zeker. Mijn vrouw en ik kunnen ons in restaurants en winkels in het Frans goed redden, al spreken ze aan de Côte d'Azur ook goed Engels. Of we er volgend jaar weer heengaan? Dat weten we nog niet precies”, aldus Richard.

Op de foto: Richard Van Hoorn met zijn kinderen

Waterglijbaan le Frejus

Camping Le Fréjus