Op safari in de Beekse Bergen

Om wilde Afrikaanse dieren te spotten, gingen Jaade en Renee van de Wakker (8) met hun ouders op autosafari in Safaripark Beekse Bergen. Daar stonden de tweelingzusjes oog in oog met nieuwsgierige giraffen en struisvogels... ,,Het werd wel héél spannend toen een paar giraffen op de savanne naar onze auto toeliepen….” vertelt moeder Monique in geuren en kleuren.

VakantieVerhaal Beekse Bergen fam. Van de Wak
VakantieVerhaal Beekse Bergen fam. Van de Wa
VakantieVerhaal Beekse Bergen fam. Van de Wak

Giraffen aan de schoonmaak

,,Omdat het zo hard geregend had, gingen de giraffen op een bijzondere manier ‘aan de schoonmaak", blikt Monique terug. ,,Opeens zagen we een meterslange giraffennek boven onze auto uitsteken! De giraffe deed zich tegoed aan het regenwater, dat op het dak van onze auto lag. Doordat de giraffe vlak voor onze auto stond, konden we niet verder rijden!” zegt ze vrolijk.

Audiotour

Begin juli kampeerde het gezin vier dagen op Vakantiepark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Voordat ze op autosafari gingen, hadden ze de audiotour aangezet om informatie te krijgen over alle exotische dieren in het park. Bezoekers kunnen met deze app alle dieren in het safaripark herkennen. ,,Het was een waar avontuur. Als je over de autoweg rijdt, kom je heel dichtbij de dieren. Soms zelfs op een paar meter afstand..."

Een spannend moment

De familie passeerde tijdens de autosafari een nieuwsgierige struisvogel, die pal langs de kant van de weg stond. ,,Opeens tikte hij - met zijn snavel - op het raam van onze auto! Dat was voor onze meiden van acht een héél spannend moment en dus was het huilen, gillen en schreeuwen geblazen!" Ze omschrijft de tour als een echte 'beleving.' ,,We kijken ontzettend leuk terug op de autosafari. Je rijdt letterlijk Afrika binnen. Gelukkig waren alle dieren, op de dromedarissen na, alert en wakker."

Leeuwenbrul

De volgende morgen ging het viertal op wandelsafari in het safaripark van de Beekse Bergen. Tijdens de safari kwamen zagen ze zeldzame rode panda's, maar ook ringstaartmaki's, Armoertijgers, Perzische luipaarden én Afrikaanse leeuwen. ,,'s Morgens vroeg rond 4 à 5 uur hoorden we, terwijl we in onze tent lagen, in de verte de leeuwen brullen. Het gebrul was zo luid, dat we ze op twee kilometer afstand konden horen. Het mooie was dat we de groep van héél dichtbij konden bekijken. Bij binnenkomst zagen we ze al in het gras en op een bus liggen. Vooral de mannetjes zien er - door hun manenbos - heel imposant uit!"

Aan boord

In het Speelland van de Beekse Bergen beleefden de tweeling van acht een dag vol speelplezier en waterpret. Jaade en Renee leefden zich heerlijk uit in attracties zoals de Funwheels en de Safari Buggybaan. Met hun ouders speelden ze een potje minigolf op de minigolfbaan. ,,Ik had niet gedacht dat er waterattracties op het Speelland waren. Hoewel de zon niet veel scheen, vonden onze meiden deze attracties helemaal het einde. Ze mochten de 'zwaantjes' (waterfietsen, red.) zelf besturen en hun eigen route bepalen. In de BotsBoten konden ze, om elkaar nat te spetteren, een sproeiknop indrukken. Ze hebben er urenlang gespeeld!"

Steppen en fietsen

,,Of onze meiden zich vermaakt hebben op het kampeerveld? Ja, ze hebben veel met ons buurmeisje gespeeld en daarnaast hadden Jaade en Renee hun steps meegenomen. Een mooi alternatief voor de fiets, om bijvoorbeeld de camping op een leuke manier te verkennen. Als je een rondje over de camping wandelt, heb je trouwens een prachtig uitzicht op het Victoriameer", zo geeft ze als tip mee.

De Struisvogelexpress

,,Het is ook leuk om in de Struisvogelexpress te stappen. Deze 'campingtrein' rijdt op en neer tussen het Safari Resort en het Safaripark en het Speelland." Ze omschrijft het vakantiepark, als een 'dorp' op zich. Ze legt uit: ,,De Beekse Bergen biedt verschillende typen accommodaties aan, waar een heel gemixt publiek op afkomt. Echt Nederland in het klein."

,,We hadden bijna een privézwembad"

,,We hebben met z'n viertjes ook in het Junglebad gezwommen. In verband met het coronavirus konden we alleen zwemmen op afspraak. Al hoefden we het bad maar met één gezin te 'delen,' waardoor we min of meer een privézwembad hadden! Terwijl mijn man en ik in het bubbelbad gingen, roetsjten Jaade en Renee van de waterglijbaan. Ze kronkelden in een gele buis naar beneden. Onze meiden hadden ongelooflijk veel lol!"

Kamperen in de bush

In de luxe Safaritent Taupe genoten de trotse winnaars van de Kleurplaatactie 2020 van een echte glampingervaring. ,,Het fijne was dat de hele tent ingericht was en op een houten vlonder stond. Ideaal voor ons, omdat we meestal voor een huisje of appartement gaan. Mijn dochter zei - tijdens de vakantie - vaak: ,,Maar wij zijn helemaal geen 'echte' kampeerders. Het was dan ook hilarisch dat uitgerekend onze dochters een verblijf op een camping hadden gewonnen. Toen we hoorden dat we naar de *Beekse Bergen zouden gaan, waren we super verrast!" aldus Monique.

De moeder van twee kijkt terug op een onwijs leuke vakantie. ,,Al onze verwachtingen zijn meer dan waargemaakt op de camping, alles was aanwezig op de Beekse Bergen!"

Vragen beheerders Rent-a-Tent receptietent

Betrokken beheerders

,,Op de eerste dag werden we heel vriendelijk verwelkomd door onze beheerders. Ze lieten ons de tent zien, tipten ons leuke uitjes en waren elke dag op het kampeerveld te vinden. Toen we vertrokken, werden we zelfs door hen uitgezwaaid!"

Vakantiepark Roompot de Katjeskelder

Vakantie Noord-Brabant

Noord-Brabant is één van de meest gevarieerde provincies van Nederland. Gastvrijheid, wandelen, fietsen én culturele uitstapjes; Brabant heeft het allemaal. Daarom is het leven goed in het Brabantse land!

Safaritent Taupe Beekse Bergen familie vooraa

Safaritent Taupe

  • Luxe safaritent op een houten vlonder
  • Ontvangst door Nederlands gastechtpaar
  • Dagelijkse aankomst en vertrek mogelijk (mits aansluitend in onze planning)
Nederland fietsen

Achtergrondinformatie over vakanties in Nederland

Wilt u deze zomer vakantie vieren in eigen land? Lees alles over vakanties in Nederland!