VakantieVerhaal:

Snorkelen in de Middellandse Zee

,,Hoe het water is in Sant Pere Pescador? Glashelder, echt doorzichtig. Onze zoon heeft er dan ook in gesnorkeld om naar schelpen te duiken. Daar was hij uren mee bezig!", aldus vakantiegast Jeroen Groeneweg uit Dordrecht.

Gezin Groeneweg Camping Las Dunas
Camping Las Dunas VakantieVerhaal
Gezin Groeneweg VakantieVerhaal Las Dunas

Castell Montgrí

Samen met zijn vrouw en zoon (10) genoot de vader van een zonovergroten vakantie aan de Costa Brava. In de wereldberoemde ‘Baai van Roses’ in Sant Pere Pescador keek het gezin van drie zelfs uit op het 300 meter hoge bergmassief Massis del Montgri, met op de top het 13-eeuwse kasteel van Montgrí.

Snorkelen

Ze brachten veel tijd door met elkaar door op het strand van camping Las Dunas. ,,We waren er half augustus en op moment was de temperatuur van de Middellandse Zee prima. En het zeewater was glashelder, echt doorzichtig. Onze zoon heeft er dan ook in gesnorkeld om naar schelpen te duiken. Daar was hij uren mee bezig! Het uitzicht was schitterend en we hebben daar gezwommen, beachball gespeeld en op het strand gelegen, weggedoken onder een grote parasol. Een al ontspanning, heerlijk. Mijn favoriete vakantiemoment? Aan het strand liggen", aldus vakantiegast Jeroen.

Voeten in de zee

,,Het campingtrand was heel breed en uitgestrekt. Je kon er leuke watersporten uitproberen als kitesurfen en zeilen en er was een beachbar. Welke gasten we zoal gezien hebben? Nederlanders, Duitsers, Fransen en Italianen, alle nationaliteiten waren goed vertegenwoordigd. Het was trouwens erg fijn dat het strand op loopafstand lag van onze campingplek. Binnen een paar minuten stonden we met onze voeten in de zee!”

Lekker uitrazen

Ook in de avonduren was zijn zoon ook veel op het strand te vinden. ,,Hij had een paar vriendjes ontmoet, met wie hij leuk kon spelen. Het strand was enorm groot, ze konden er lekker uitrazen. Waar mijn zoon zijn vriendjes van kende? Van de speelplekken en animatieclub op de camping. Natuurlijk moest hij eerst wel even een drempel over, maar dat kwam helemaal goed. Hij wilde maar wat graag met de andere kinderen spelen”, vertelt Jeroen trots.

Van Zeeland naar de Costa Brava

De familie overnachtte in de 3-kamerstacaravan Venus, vlakbij het zandstrand van camping Las Dunas. ,,Met badkamer en toilet, ideaal! In totaal zijn we er ruim twee weken geweest. ... " Een paar geleden had het gezin van drie in Zeeland een eigen stacaravan. ,,Die hebben we een paar jaar geleden verkocht en in de tussentijd hebben we in allerlei accommodaties overnacht, maar meestal komen we toch wel uit op een caravan. Daar staat bij aankomst alles al klaar!"

sanary sur mer

In de voetsporen van de Grieken & Romeinen

,,Overdag gingen we vaak zwemmen in het zwembad, fietsen en naar het visserstadje L'Escala. We hebben er een hapje gegeten en gingen er ook naar de markt. In het middeleeuwse stadje Sant Marti d'Empúries hebben we ruïnes bekeken en gingen we echt even terug in de tijd!"

Costa Brava

Vakantie Costa Brava

De Costa Brava, Catalaans voor 'ruige, wilde kust', is een kuststrook in Catalonië aan de Middellandse Zee.

Costa Brava

Campingvakanties Spanje

De veelzijdige pracht en schoonheid van Spanje maken het land tot één van de populairste vakantiebestemmingen in Zuid-Europa.