Beheerder van de maand maart

Voor het tweede jaar op rij reizen beheerders Ap (71) en Dinie ten Arve (68) af naar camping Valldaro, gelegen aan de zonnige Costa Brava. ,,Veel gasten vliegen elke zomer naar Spanje. Als zij vóór middernacht in willen checken, doen wij er alles aan om de tent op tijd klaar te hebben”, vertellen Ap en Dinie enthousiast.

Camping Valldaro receptietent Ap & Dinie ten
Ap en Dinie ten Arve camping Valldaro
Stacaravan Mango Camping Valldaro straatje

Drijvende kracht

Gasten verwelkomen, accommodaties schoonhouden en tenten of bedden repareren? Ap en Dinie vormen op de levendige familiecamping Valldaro in Platja d’Aro het aanspreekpunt voor de vakantiegasten van Rent-a-Tent én ze verzorgen het onderhoud en de schoonmaak van veertig tenten en stacaravans.

Schitterend zandstrand

,,Vanuit camping Valldaro loop je zo naar de gezellige boulevard. Daar liggen de winkels en terrassen binnen handbereik. Ook ligt er een schitterend zandstrand op anderhalve kilometer van de camping”, verklapt Dinie. Toen Ap en Dinie in 2018 op camping El Delfin Verde actief waren, kwamen ze soms ook langs op camping Valldaro. ,,Daar mogen we aankomende zomer ook weer beheren”, zeggen de beheerders trots.

Bijzondere verrassing

Ap en Dinie herinneren zich een groep Nederlandse vakantiegasten, die hen op een hele bijzondere manier verraste. ,,Toen we de volgende dag hun Stacaravan Mango schoon wilden maken, zagen we tot onze grote verbazing een fles Limoncello, twintig euro én een bedankkaartje in de stacaravan liggen. Daarop stond dat ze het heel leuk hadden gehad. We wisten niet wat we zagen! Deze gasten hadden goed opgelet en wisten dat wij na het eten soms een borreltje Limoncello namen...”

In de bres

Dit seizoen hadden ze 134 wissels. Daarbij namen Ap en Dinie alle accommodaties grondig onder handen. Elke tent en stacaravan werd zorgvuldig schoongemaakt en ontdaan van vlekken. ,,Omdat we bijna elke dag vakantiegasten kregen, was het af en toe flink bikkelen. Gelukkig gingen onze gasten niet allemaal op dezelfde dag weg, waardoor we meer tijd over hadden voor de schoonmaak”, legt Dinie uit. Ap vervolgt: ,,Vóór het middaguur probeerden we drie à vier accommodaties op te leveren, daarna was het wachten geblazen op de aankomsten.”

Spic en span

Zo nu en dan kwamen ze voor lastige situaties te staan. ,,Tijdens het seizoen kregen we één keer te horen dat de badkamer van de stacaravan niet schoon genoeg was. Hoewel wij zeker wisten dat deze kamer grondig schoon was, hebben we voor de vorm deze badkamer samen met de gast geïnspecteerd en hier en daar nog wat schoongemaakt. Het stelde niet veel voor, maar de klant is uiteraard koning en de accommodatie moet er spic en span uitzien”, benadrukken ze.

,,’s Avonds laat zaten we gezellig bij elkaar”

Tot 2016 waren ze actief in de opbouwploeg. ,,Dat hebben we jarenlang met veel plezier gedaan. Dinie werkte als kokkin en ik was actief als tentenbouwer. Op camping Domaine de Châlain kwamen de tentenbouwers om negen uur ’s avonds nog bij ons langs om koffie te drinken. Dat bracht veel gezelligheid met zich mee. Dinie en ik kijken dan ook met een goed gevoel terug op deze periode”, blikt Ap terug.

Costa Brava verkennen

Omdat Ap en Dinie er deze zomer op uit willen gaan, nemen ze de tijd om de omgeving van camping Valldaro te verkennen. ,,Onze zoon komt met zijn gezin langs en misschien nog onze dochter en schoonzoon uit Nieuw-Zeeland, met onze kleinkinderen. We hopen nog steeds op een geweldig kampeerseizoen!

Vanwege het coronavirus ligt de opbouw momenteel stil. Pas wanneer de situatie het toelaat, kunnen de beheerders weer aan de slag.

Domaine de Chalain beheerder receptietent

In beweging

Toen Ap na zijn pensionering in 2009 een oproep van Rent-a-Tent in de krant zag staan, twijfelde hij geen moment. ,,Ik ben graag in beweging en zag het niet zitten om thuis alleen bloemetjes te knippen”, grapt hij. ,,Daarom ben ik op de fiets gestapt en naar Markelo gefietst. Een maand later volgde de instructiedag!”

Zee en landschap Kroatië

Vrijheid, blijheid

In de jaren zeventig heeft het stel veel in de omgeving van Porec en Umag (Kroatië) gekampeerd. ,,Als je de tent uitstapt, ben je middenin de natuur. Bovendien heb je altijd mensen om je heen! In de beginjaren gingen we veel met de tent weg. De laatste jaren gaan Ap en ik met de caravan weg of overnachten we met onze kinderen en kleinkinderen in een vakantiehuisje”, aldus Dinie.

Camping Valldaro - nieuwe glijbanen

De mooiste plekken van Valldaro

Tijdens het interview leggen de beheerders haarfijn uit wat nou de mooiste campingplekken van camping Valldaro zijn. ,Wil je veel gezelligheid? Dan zou ik voor deze plek gaan’, raadt beheerder Ap aan terwijl hij naar de plattegrond wijst.