Languedoc Roussillon

Veelgestelde vragen campingvakanties

Wij ontvangen dagelijks vele vragen, waarvan er enkele vaak terugkomen. Deze vragen hebben wij hier bijeengebracht, zodat u het antwoord snel terug kunt vinden.

Locatie

Kan er een voorkeur voor een plek doorgegeven worden?

Ja, dat is mogelijk. Wij zullen ons uiterste best doen om hiermee rekening te houden, maar het is geen garantie. De enige voorkeur die wij kunnen garanderen, is voor accommodaties bij elkaar. Hiervoor wordt een toeslag van € 25,- per bungalowtent of stacaravan in rekening gebracht. Mochten wij deze garantie niet kunnen honoreren dan ontvangt u van ons € 50,- retour.

Hoe groot zijn de plekken op de camping?

Dit is verschillend. Over het algemeen kan gezegd worden: hoe meer naar het zuiden, hoe kleiner de plaatsen. In Italië en Spanje zijn de plaatsen kleiner vergeleken met bijv. Frankrijk. Ruime plaatsen vindt u vooral in het binnenland van Frankrijk. Echter, campings aan de kust hebben over het algemeen weer wat kleinere plaatsen.

Kunnen we een bijzettentje bij jullie huren?

Nee, deze moet u zelf meenemen. U dient dit bij boeking aan te geven. Een bijzettentje plaatsen is alleen mogelijk indien dit op de camping is toegestaan. Het maximale aantal personen van de accommodatie mag hiermee niet worden overschreden.

Hoe groot mag het bijzettentje zijn die we naast onze accommodatie neer willen zetten?

De maximale grootte van het bijzettentje is 2 x 2 meter.

Praktische informatie

Kan ik mijn föhn, senseoapparaat, elektrische bbq, televisie etc. meenemen en aansluiten in de bungalowtent of stacaravan?

Nee, de elektrische aansluiting is berekend op laag stroomverbruik (220 volt/4 amp.) en is daarom niet geschikt voor deze apparaten. Het opladen van een mobiele telefoon of het gebruik van een nachtlampje is wel mogelijk.

Kan de auto bij de bungalowtent of stacaravan geparkeerd worden?

Op de meeste campings is dit mogelijk. Echter, enkele campings in met name Spanje, Italië en Nederland (Roompotparken) hebben een centrale parkeerplaats. Als regel geldt: 1 auto per bungalowtent/stacaravan is toegestaan. De mogelijkheid bestaat dat voor een extra auto betaald moet worden. Dit dient ter plaatse te worden voldaan.

Mag ik op de campings barbecueën?

Op de campings, waar dit is toegestaan, heeft Rent-a-Tent een aantal houtskoolbarbecues beschikbaar die u, in overleg met onze gastvrouw/gastheer, gratis kunt lenen. Dit geldt alleen voor de bungalowtent Blue en GlamLodge. Bij de campings ziet u welke soorten barbecue zijn toegestaan: HK (Houtskool) G (Gas) en E (Elektrisch).

Zijn de accommodaties rookvrij?

Ja. In onze bungalowtenten, safaritenten, Grand Lodgetenten en stacaravans is het niet toegestaan om te roken.

Wat ontvang ik bij het huren van een babypakket/kinderpakket?

In het geval van de bungalowtent Blue ontvangt u een kinderbadje, een kinderbedje en een kinderstoel. Deze onderdelen zijn ook los te huren. In het geval van een bungalowtent Coral ontvangt u een kinderbedje (geen matras) en een kinderstoel. Deze onderdelen zijn ook los te huren.

Huisdieren

Zijn er huisdieren op de camping toegestaan?

Bij elke camping is onder het kopje 'faciliteiten' aangegeven of een huisdier is toegestaan of niet. Indien een huisdier is toegestaan, een maximaal van 1 huisdier per bungalowtent. In een stacaravan en Grand Lodgetent is een huisdier nooit toegestaan. De hond dient op de camping te worden aangelijnd.

Reserveren

Kan ik een optie nemen?

Helaas geven wij geen opties. Dit om te doen voorkomen anderen teleur te stellen.

Ik kan niet online boeken terwijl het systeem aangeeft dat er beschikbaarheid is. Wat moet ik doen?

Wij adviseren u in het voorkomende geval telefonisch tel. 0547 - 36 40 80 of per e-mail info@rent-a-tent.nl contact met ons op te nemen.

Zijn er verschillen tussen het reserveren via het internet en telefonisch reserveren?

Nee. De prijs is hetzelfde.

Hoe kom ik aan een kortingscode?

Een kortingscode geven wij weg op o.a. beurzen of in nieuwsbrieven wanneer er bepaalde acties gelden.

Is het verplicht van zaterdag tot zaterdag te boeken?

Nee! U kunt op elke willekeurige dag van de week aankomen of vertrekken. De enige voorwaarde die Rent-a-Tent stelt, is dat uw reservering dient aan te sluiten op een vorige of volgende reservering. Let op: op enkele campings gelden wel verplichte aankomst- en vertrekdagen. Dit staat bij de betreffende camping vermeld.

Kan ik mijn reservering nog wijzigen?

Ja. Hiervoor wordt € 25,- in rekening gebracht. De periode of camping kan gewijzigd worden op basis van beschikbaarheid. Op wijzigingen, die een gedeeltelijke annulering inhouden (bv. verkorting van de gereserveerde periode), zijn voor dat gedeelte de annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Ik wil graag meerdere campings met elkaar combineren. Kan dit online ingeboekt worden?

U kunt dit online inboeken, maar u dient dan per camping de online procedure geheel te volgen. Rent-a-Tent adviseert u derhalve even te bellen met het reserveringsteam. Zij kunnen de campings direct combineren en vastleggen.

Welke kosten komen er nog bij als ik een boeking maak?

De enige kosten die aan uw reservering toegevoegd worden zijn de reserveringskosten à € 24,- en de lokale heffingen (indien van toepassing). Bij sommige campings is de prijsopbouw o.b.v. 4 personen en wordt er nog een toeslag gerekend voor extra personen. Indien u verzekeringen of een babypakket wilt bijboeken, worden hiervoor ook kosten in rekening gebracht.

Is het mogelijk om een linnenpakket bij te boeken?

Beddengoed en bedlinnen dient u zelf mee te nemen. Op een aantal campings is het mogelijk bedlinnen bij te boeken. Dit staat bij de desbetreffende campings vermeld.

Ik wil graag een bungalowtent reserveren met meer dan 6 personen. Kan dit?

Nee. In één bungalowtent mogen maximaal 6 personen (inclusief baby's) verblijven. In één safaritent mogen maximaal 5 personen (inclusief baby's) verblijven. Sommige stacaravans zijn geschikt voor maximaal 7 personen en onze Grand Lodgetent I is geschikt voor maximaal 8 personen.

Kunnen jongeren een boeking maken?

Reserveringen voor jongeren (< 21 jr.) zonder dat die begeleid worden door voor hen verantwoordelijke personen kunnen wij helaas niet accepteren. Op sommige campings worden strengere voorwaarden gehanteerd voor het toelaten voor gasten tot 25 jaar. Dit geldt voor bungalowtent type Yellow en Green en stacaravan type Orange en op een aantal campings voor type Lime en Mango (voornamelijk Italië en Kroatië). Camping Valldaro en Ca'Savio accepteren geen groepen onder de 25 jaar.

Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Deze worden uiterlijk 2 weken voor vertrek per email naar u verstuurd indien u uiteraard de gehele reissom heeft voldaan. Zodra de betaling bij ons volledig voldaan is ontvangt u per e-mail ook bij last minute uw reisbescheiden per email.

Betalen

Dient er een aanbetaling te worden voldaan?

Ja, na ontvangst van de bevestiging dient onmiddellijk een aanbetaling te worden gedaan gelijk aan 30% van de totale reissom met een minimum van € 100,-, de annuleringsverzekerings premie en de reserveringskosten. De aanbetaling dient in ieder geval 14 dagen na datum van de reserveringsbevestiging te zijn voldaan.

Op welke manier kan ik de betaling doen?

Bij een online boeking kunt u er voor kiezen om via iDeal te betalen of via overschrijving. Na boeking ontvangt u van ons een definitieve bevestiging. Hier staat het betalingsschema op vermeld met de nodige gegevens (rekeningnummer en IBAN en BIC-code indien u in het buitenland een reservering maakt).

Krijg ik een bevestiging van ontvangst van mijn betaling?

Ja, u ontvangt een bevestiging van ontvangst. Als de gehele betaling binnen is dan ontvangt u uiterlijk 2 weken voor vertrek de reispapieren per email.

Verzekeringen

Ik ben vergeten een reis -en annuleringsverzekering af te sluiten. Kan dit alsnog?

Dit kan voor een reisverzekering tot de dag voor vertrek. Houdt u er rekening mee dat een annuleringsverzekering nog tot 7 dagen na boeking kan worden afgesloten.

Kan ik online ook een doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten?

Ja dat kan. Op de pagina reisverzekeringen kunt u direct uw doorlopende verzekering afsluiten. U kunt ons natuurlijk ook bellen. Ons telefoonnummer is: 0547 - 36 40 80.

Naar boven

Rent-a-Tent parasol

Wilt u meer weten over Rent-a-Tent?

Als u meer wilt weten over Rent-a-Tent, klik dan op "Over Rent-a-Tent"

Boekingsvoorwaarden

In onze boekingsvoorwaarden staat alles wat u dient te weten voor uw vakantie.

Kinderen aan de rand van het zwembad

Goed om te weten

Voordat u op vakantie gaat of voordat u gaat boeken is het goed om de volgende dingen te weten!

Geen antwoord op uw vraag?

Staat uw vraag er niet tussen, wij helpen u graag via de telefoon, via email of via de chat.
Rent-a-Tent
Veldweg 4
7475 NS te Markelo
Nederland
Tel.: (0547) 36 40 80
Email: info@rent-a-tent.nl