Veelgestelde vragen

Waar vind ik de inventarislijst van de accommodatie?

Op elke accommodatiepagina vindt u van de betreffende accommodatie onderaan de pagina een inventarislijst.

Heeft u al een vakantie geboekt? Dan wordt de inventarislijst van uw geboekte accommodatie ook op uw Mijn Rent-a-Tent weergegeven.

Kan ik een voorkeur voor een plek doorgegeven?

Dat is mogelijk! Wij doen onze uiterste best om met voorkeuren zoveel mogelijk rekening te houden, echter betreft een voorkeur nooit een garantie.

De enige voorkeur die wij kunnen garanderen, is voor accommodaties bij elkaar. Hiervoor wordt een toeslag van € 25,- per accommodatie in rekening gebracht.

Hoe groot zijn de plekken op de camping?

Over het algemeen kan gezegd worden: hoe verder naar het zuiden, hoe kleiner de plaatsen. In Italië en Spanje zijn de plaatsen over het algemeen kleiner vergeleken met bijv. Frankrijk.

Ruimere plaatsen zult u voornamelijk in het binnenland vinden (voornamelijk in Frankrijk). Campings aan de kust zullen over het algemeen weer wat kleinere plaatsen hebben.

Mag ik bijzettentje meenemen en plaatsen?

Op elke campingpagina staat onder het kopje; "Diversen" beschreven of het meenemen van een bijzettentje toegestaan is. Het maximum aantal personen van de accommodatie mag niet door middel van een bijzettentje worden overschreden.

Een bijzettentje moet altijd bij boeking worden aangegeven.
Het bijzettentje dient u zelf mee te nemen. U kunt via Rent-a-Tent geen bijzettentje huren/lenen.

Wanneer ontvang ik mijn voucher

Zodra wij uw volledige betaling hebben ontvangen sturen wij u het voucher, ca. 14 dagen voor aanvang van uw vakantie, per e-mail toe.

Ook kunt u gemakkelijk het voucher inzien via Mijn Rent-a-Tent!

Wat houdt het maximum aantal personen in?

Voor elke accommodatie wordt een maximum aantal personen weergegeven voor welke de accommodatie beschikbaar is, dit maximum is over het algemeen 6 personen (inclusief baby's).

Wij adviseren een accommodatie, voor uw comfort, niet met het maximum aantal personen te betrekken (zeker wanneer het enkel volwassenen betreft), daar de leef- en slaapruimte in de accommodatie beperkt zal zijn.

Kan ik mijn elektrische auto op de camping opladen?

Jaarlijks is er op steeds meer campings de mogelijkheid om uw elektrische auto op te laden. Wanneer een camping over laadpalen beschikt dan wordt dit onder het kopje; "Diversen" beschreven.

Houdt er rekening mee dat er veelal maar enkele laadpalen/oplaadpunten op de campings beschikbaar zullen zijn, het is hierdoor mogelijk dat er wachttijden kunnen zijn.

  • Let op: een elektrische auto kan niet opgeladen worden op de stroomvoorziening van de geboekte accommodatie.
  • Er zullen toeslagen van toepassing zijn

Kan ik mijn elektrische apparaten meenemen en aansluiten?

De elektrische aansluiting is berekend op laag stroomverbruik (220 volt/4 amp.) en is daarom niet geschikt voor veel gebruikende apparaten, of apparaten met een hoge piekspanning. Het opladen van mobiele telefoons is uiteraard wel mogelijk.

  • Een elektrische auto kan niet opgeladen worden op de stroomvoorziening van de verschillende accommodaties.

Kan ik mijn auto bij de accommodatie parkeren?

Op de meeste campings is dit inderdaad mogelijk. Echter kan dit per camping en land verschillen. Veelal hebben campings in met name Spanje, Italië en Nederland centrale parkeerplaatsen.

Indien van toepassing geldt als regel: per accommodatie is één auto toegestaan. Een groot voertuig (zoals een bus), een tweede auto of een aanhanger zal veelal op de centrale parkeerplaatst geparkeerd moeten worden. Hiervoor bestaat de mogelijkheid dat voor een plaats op de (centrale) parkeerplaats betaald moet worden. Indien van toepassing dienen deze kosten ter plaatse bij de campingreceptie te worden voldaan.

Mag ik op de camping barbecueën?

Op elke campingpagina staat onder het kopje; "Diversen" beschreven of barbecueën (elektrisch, op gas en/of op houtskool) op een camping toegestaan is.

Tijdens een seizoen is het mogelijk dat het gebruik van (houtskool)barbecues op last van de camping/lokale autoriteiten wordt verboden, bijvoorbeeld in verband met (extreme) droogte.

Mag ik een huisdier meenemen?

Op elke campingpagina staat onder het kopje; "Diversen" beschreven of huisdieren op de camping toegestaan zijn.

Het verschilt daarbij per accommodatie of huisdieren zijn toegestaan. Veelal geldt de regel dat in accommodaties met sanitair huisdieren niet zijn toegestaan.

Een huisdier kunt u tijdens boeken van uw vakantie bij boeken, de kosten hiervoor bedragen € 10,- per huisdier per nacht. Huisdieren dienen altijd bijgeboekt te zijn.

Kan ik een optie krijgen?

Wij werken niet met opties, dit om te voorkomen dat wij anderen teleur moeten stellen.

Het lukt mij niet om online te boeken. Wat moet ik doen?

Wij adviseren u in het voorkomende geval contact met ons op te nemen.

Hoe kom ik aan een kortingscode?

Kortingscodes geven wij weg op o.a. beurzen of in onze nieuwsbrieven wanneer er acties gelden.

Hoe moet ik betalen?

Voor betalingsvragen hebben wij een speciale pagina gemaakt.
Bekijk de betalingspagina

Kan ik mijn reservering nog wijzigen?

Dat is mogelijk. Wij hebben voor wijzigingsvragen een speciale pagina gemaakt, bekijk de wijzigingspagina.

Welke kosten komen er bij als ik een boeking maak?

De weergegeven prijzen op onze website zijn exclusief reserveringskosten (á € 24,-), lokale heffingen en eindschoonmaakkosten (indien van toepassing). Bij enkele accommodaties is de prijsopbouw o.b.v. 4 personen en wordt er nog een toeslag gerekend voor extra personen.

Indien u optionele extra's (bedlinnen, verzekeringen, kinderartikelen of huisdieren) bij wenst te boeken dan worden hiervoor ook de kosten in rekening gebracht.

Hoe annuleer ik een reservering?

Voor betalingsvragen hebben wij een speciale pagina gemaakt.
Bekijk de annuleringspagina

Ik wil graag meerdere campings met elkaar combineren. Kan dit online ingeboekt worden?

U kunt dit inderdaad online inboeken, wanneer u in het boekingsscherm op "Een andere camping of accommodatie bijboeken" klikt kunt u een tweede camping bijboeken. Al helpen wij u uiteraard graag telefonisch bij het maken van een reservering!

Mag er gezwommen worden in een recreatiemeer?

Een recreatiemeer is een watervlakte met recreatiemogelijkheden en is veelal, maar niet altijd, onderdeel van een recreatiegebied. Recreatiemogelijkheden op en aan een recreatiemeer zijn onder andere vissen, zwemmen, varen, surfen en zeilen, maar ook bijvoorbeeld picknicken, voetballen of bijvoorbeeld volleyballen.

Tijdens een seizoen kan het voorkomen dat er in een recreatiemeer niet gezwommen mag worden, of dat zwemmen wordt afgeraden, op last van de camping of de lokale overheid in verband met de waterkwaliteit, bijvoorbeeld bij hoge temperaturen.

Zijn campingfaciliteiten het hele seizoen beschikbaar?

Houdt er rekening mee dat in het voor- en naseizoen (tot ca. begin juli, vaak met uitzondering van Hemelvaart en Pinksteren, en vanaf ca. eind augustus) campingfaciliteiten, zoals het zwembad, de animatie of het restaurant, niet (meer) geopend zijn of afwijkende openingstijden hebben.

Soms kunnen campingeigenaren besluiten om bepaalde faciliteiten later te openen of eerder te sluiten, bijvoorbeeld door de actuele bezetting of weersomstandigheden. Indien bekend en beschikbaar zullen wij proberen deze informatie weer te geven, echter kunnen wij geen verantwoording nemen voor eventueel afwijkende informatie of onjuistheden.

Ik ben vergeten een reis -en annuleringsverzekering af te sluiten. Kan dit alsnog?

Voor de reisverzekering kan dit tot de dag van vertrek. Een annuleringsverzekering kan nog tot 14 dagen na boeking worden afgesloten. Neem hiervoor contact met ons op.

Hoe zit het met zwembadregels?

Op sommige campings is het verplicht om een badmuts (met name in Italië) of een strakke zwembroek (met name in Frankrijk) te dragen. Indien van toepassing staat dit op de campingpagina onder het kopje; "Faciliteiten" beschreven.

Tijdens de siësta (welke voornamelijk in Spanje en Italië wordt gehouden) zijn faciliteiten zoals zwembaden en of glijbanen veelal gesloten.

Kan ik de betaling ook in één keer verrichten voor mijn reservering?

Ja dat is mogelijk, mocht u nog ver voor vertrek gereserveerd hebben en een reservering dienen te betalen in 30% na 14 dagen en het restant (70%) acht weken voor aankomst. Dan kunt u de betaallink na ontvangst van uw boekingsbevestiging openen en het eerste deel betalen en erna weer dezelfde link direct openen en het restant ook direct voldoen waardoor uw hele reservering direct is voldaan. U ontvangt per e-mail altijd een betalingsbevestiging per mail van het reeds betaalde bdrag.

Mag ik bij de camping vissen?

Op verschillende campings met meren/rivieren is het toegestaan om te vissen, dit wordt veelal op de campingpagina weergegeven, dit kan echter per jaar verschillen op last van de camping/lokale overheid.

Om te vissen in Nederland of het buitenland is vrijwel altijd een visvergunning benodigd, daarbij gelden er veelal regels over bijvoorbeeld de locaties, tijdstippen en het teruguitzetten van de vis. Lees u daarom voor uw vakantie goed in!

Is het mogelijk om bedlinnen en handdoeken bij te boeken?

In de meeste accommodaties zijn bedlinnen niet inbegrepen en dient u deze zelf mee te nemen naar de camping. Op een aantal campings/accommodaties is het mogelijk om bedlinnen en handdoeken bij te boeken, bij het maken van een reservering zal de mogelijkheid hiervoor getoond worden. In sommige accommodaties zijn bedlinnen en handdoeken standaard inbegrepen. Wanneer dit van toepassing is wordt dit vermeld in de beschrijving van de accommodatie.

Wat ontvang ik bij het huren van een babypakket?

Bij het huren van een babypakket ontvangt u een kinderstoel, een kinderbed en een kinderbad.
De kosten voor het pakket zijn € 3,- per nacht (kosten kunnen per camping verschillen).

Wij adviseren u zelf een matrasje mee te nemen.

Niet gevonden wat u zocht?

Verzekeringen V1

Verzekeringen

Voorkom hoge kosten bij onvoorziene omstandigheden!

Sluit bij uw vakantie een reis- en/of annuleringsverzekering af en voorkom eventuele kosten.

Boekingsvoorwaarden v1

Boekingsvoorwaarden

Zoekt u de boekingsvoorwaarden?

Klik dan op "Zie boekingsvoorwaarden"

Klantenservice v2

Klantenservice

Heeft u vragen?
Bekijk onze Klantenservice pagina!