Campingvakanties Denemarken

Geniet tijdens een kampeervakantie in Denemarken van de prachtige natuur en de ruimte. Denemarken is een veelzijdig vakantieland met eindeloze stranden en een schat aan pretparken. En een groot voordeel is de korte rijafstand van Nederland!

Ribe-cathedral-square
Djursland
Legoland Billund
Bekijk alle fotos (4 )

Denemarken is "klein maar fijn" en daarom een verrassend veelzijdige vakantiebestemming voor uw perfecte kampeervakantie! Rent-a-Tent biedt een verblijf in de volledig uitgeruste, luxe GlamLodge tent, zodat de vakantie al bij aankomst ontspannen begint. Campings in Denemarken vertellen wat het betekent om gezinsvriendelijk te zijn, fantastische faciliteiten van hoge kwaliteit in een idyllische, groene omgeving met fantastische excursiemogelijkheden zodat iedereen waar voor zijn geld krijgt. Boek een ingerichte tent bij Rent-a-Tent voor uw droomvakantie in de Deense zomer!

Veelzijdig Denemarken

Het Deense vasteland Jutland strekt zich uit van de Duits-Deense grens tot het noordelijkste puntje van het Deense vasteland bij Skagen en is uniek gelegen: als een land tussen de Noordzee en de Oostzee biedt het spectaculaire landschappen met natuur variërend van wild tot idyllisch.

Denemarken is een koninkrijk met een eigen munteenheid (de Deense kroon) en staat bekend om zijn vriendelijke mensen. Het levensbegrip "Hygge", wat zoiets als gezelligheid en warmte betekent, komt van de Denen en zegt veel over hoe het er in dit land aan toe gaat. Denemarken is niet voor niets een van de gelukkigste landen op aarde. Het gaat om samen genieten van het leven met vrienden en familie, en is daarom natuurlijk uitstekend toepasbaar op een kampeervakantie in dit prachtige land.

Wie aan Denemarken denkt, denkt waarschijnlijk meteen aan de bekende, heerlijke delicatessen zoals hotdogs en softijs. Op zich de reis waard, maar de Deense keuken biedt veel meer, vooral visliefhebbers komen hier aan hun trekken als ze stoppen bij een "Røgeri", een visrokerij die overal in het land te vinden is. Ze staan bekend om hun grote aanbod aan lokale lekkernijen en natuurlijk vooral om de heerlijke, vers gerookte vis.

Dit prachtige land heeft veel te bieden op het gebied van landschap: eindeloze kuststroken om te wandelen en voor de kinderen om te spelen, UNESCO-werelderfgoed zoals forten en kastelen die een kijkje geven in de rijke geschiedenis van Denemarken, vele nationale parken om te wandelen en te fietsen en, vooral populair bij de allerkleinsten, vele attractieve pretparken zoals LEGOLAND®.

Kamperen in een ingerichte tent

Deense campings zijn erg populair bij vakantiegangers, en terecht: de kwaliteit van de faciliteiten en accommodatie zijn een afspiegeling van het land zelf; netjes en georganiseerd. Tevens zorgt de vriendelijkheid van de mensen ervoor dat u zich hier gewoon thuis voelt. Het animatie- en activiteitenprogramma is doorgaans zeer uitgebreid en uitgebalanceerd, zodat zowel onze jongste vakantiegangers als volwassenen aan hun trekken komen. Bij Rent-a-Tent huurt u een volledig ingerichte, luxe GlamLodge tent op onze geselecteerde familiecampings in Denemarken.