Vakantie aan rivier de Moezel

Bent u op zoek naar naar een campingvakantie in Duitsland en wilt volop genieten van het prachtige natuur die het land te bieden heeft? Bezoek een camping aan rivier de Moezel. De 554 kilometer lange rivier ontspringt bij de Col de Bussang in de Vogezen en mondt bij Koblenz uit in de Rijn. Vanaf Trier legt de Moezel een traject af dat bekendstaat om zijn vele bochten, een gedeelte van de rivier dat men het Moezeldal of Moezelvallei noemt. Wat valt er te zien en te beleven aan de Moezel?

Urzig Kasteel Moezel Pixaby
Knaus camping Burgen Burgt
Moezel
Bekijk alle fotos (4 )

De Moezel

Rivier De Moezel is prachtig om te zien: u begeeft zich langs de rivier in een rustig groen natuurgebied. Indien u de hoger gelegen gebieden langs Rivier de Moezel bezoekt, geniet u van een geweldig uitzicht!

Prachtig wijnlandschap

De rivier de Moezel beweegt zich door een mooi wijnlandschap met groene stijle hellingen tussen Trier en Koblenz. Het dal of de vallei is het mooiste gedeelte van deze 544 km lange rivier. Bovendien vindt u na elke bocht vindt u wel een pittoresk wijndorpje met vele wijngaarden en kleurrijke vissershuisjes.

Romeinen

Het Duitse gedeelte van het Moezeldal staat bekend om de heerlijke wijnen en kent een eeuwenoude rijke cultuurgeschiedenis die teruggaat tot de Romeinse en Keltische tijd. De Romeinen legden de basis voor het prachtige en tevens oudste wijnlandschap van Duitsland. Het milde, soms bijna mediterrane klimaat in combinatie met de leistenenbodem van de hellingen maken het tot een ideale plaats waar de druivensoorten gedijen.

Wandelen & fietsen

De Moezel is zeer geliefd bij wandelaars en fietsers, maar ook motorrijders kunnen hier hun weg vinden. Breng tijdens uw tochten door de omgeving een bezoekje aan de wijngaarden en proef de heerlijke Moezelwijnen.

Een bijzondere ervaring beleven tijdens uw vakantie? Vanaf KNAUS camping Burgen/Mosel worden er zelfs ballonvaarten boven het Moezeldal georganiseerd. Tijdens deze ballonvaart geniet u van een prachtig uitzicht op de wijngaarden, kastelen en stadjes als Traben-Trarbach en Bernkastel-Kues.