Cochem

Vakantie bij rivier de Moezel

Indien u op zoek bent naar een campingvakantie in Duitsland en wilt genieten van de prachtige natuur die dit land te bieden heeft, dan raden wij u aan om een camping aan rivier de Moezel te bezoeken. De Moezel is een rivier in Frankrijk, Luxemburg en Duitsland . De Moezel ontspringt bij de Col de Bussang in de Vogezen op 735 meter hoogte en mondt na 544 kilometer bij Koblenz uit in de Rijn. Ongeveer de helft van de 544 kilometer lange Moezel ligt in Duitsland. Vanaf Trier legt de Moezel een traject af wat bekend staat om zijn vele bochten. Dit gedeelte van de rivier wordt ook wel het Moezeldal of Moezelvallei genoemd en vormt de scheiding tussen de middelgebergten De Eifel en Hunsrück. Á fijn, maar wat maakt de Moezel nou zo mooi dat wij u aanraden om te gaan kamperen aan rivier de Moezel?

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
Keulen
4-daagse fietsvakantie Cochem aan de Moezel
Moezel Cochem
Bekijk alle fotos (4)

De rivier de Moezel is prachtig om te zien. U begeeft zich langs de rivier in een rustig groen natuurgebied, indien u de hoger gelegen gebieden langs Rivier de Moezel bezoekt, dan kunt tevens genieten van een geweldig uitzicht!

De rivier de Moezel beweegt zich door een mooi wijnlandschap met groene stijle hellingen tussen Trier en Koblenz. Dit dal of vallei is het mooiste gedeelte van deze 544 km lange rivier. Na elke bocht vindt u wel een wijndorpje met vele wijngaarden en prachtige huisjes.

Het Duitse gedeelte van het Moezeldal staat bekend om de heerlijke wijnen die er vandaan komen en kent een eeuwenoude rijke cultuurgeschiedenis die terug gaat tot de Romeinse en Keltische tijd. De Romeinen waren degene die de basis hebben gelegd voor het prachtige en tevens oudste wijnlandschap van Duitsland. Het milde soms bijna mediterrane klimaat in combinatie met de leistenenbodem van de hellingen maken het tot een idieale plaats waar de druivensoorten uitstekend groeien.

De Moezel is zeer geliefd bij wandelaars en fietsers, maar ook motorrijders kunnen hier hun weg vinden. Breng tijdens uw tochten door de omgeving een bezoekje aan de wijngaarden en proef de heerlijke Moezelwijnen.

Een bijzondere ervaring beleven tijdens uw vakantie? Vanaf KNAUS camping Burgen/Mosel worden er zelfs ballonvaarten boven het Moezeldal georganiseerd. Tijdens deze ballonvaart kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de wijngaarden, kastelen en stadjes als Traben-Trarbach en Bernkastel-Kues.

Cochem

Kleinschalige camping in de Moezel

Camping KNAUS Mosel/Burgen

Moezel Cochem

Campings in Duitsland

Interesse in een kampeervakantie in Duitsland, maar u weet nog niet waar u naartoe wilt? Bekijk al onze campings in Duitsland!