Bretagne

Campingvakantie in Bretagne

Bretagne heette vroeger ‘Armorica’: het land van de zee. U komt hier voor de lange kust met zandstranden, modderige riviermondingen, vissersplaatsjes, dorpen met lage grijs-witte huizen en de rotsen met de beukende golven van de Atlantische Oceaan.

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
Bretagne
josselin kasteel bretagne vaar
Omgeving bij Ty Nadan
Bekijk alle fotos (4)

Aan de roze granietkust vindt u hoge rotsen, beschutte baaien en havenplaatsen, zoals Perros- Guirec, Paimpol en Saint-Brieuc, die alleen al vanwege de sfeer een bezoek waard zijn. De vele restaurants serveren hier heerlijke visspecialiteiten, zoals ‘Moules Marinières’ en ‘Fruits de Mer’.

Het binnenland van Bretagne bestaat niet meer alleen uit heidevelden, rotsachtige heuvels en kleine boerenbedrijven, maar heeft zich tot één van de meest dynamische landbouwgebieden van Frankrijk ontwikkeld. Met fraai gedecoreerde dorpen in het binnenland en forten die aangeven waar de lang betwiste grens tussen Frankrijk en het tot 1547 onafhankelijke Bretagne vroeger liep. Vanwege de grote afstand tot Parijs (Brest ligt verder dan Grenoble of Bordeaux!) heeft Bretagne zijn cultuur, tradities en de taal kunnen behouden en de laatste jaren zelfs weer getracht ze nieuw leven in te blazen. Het is een godsdienstige streek, waar ook de heidense mythen en Arthurlegenden nog een rol spelen.

Bretagne is bij uw kinderen vast beter bekend als het Galicië van Asterix en Obelix, die er vele grote menhirs hebben achtergelaten, waarvan niemand eigenlijk de betekenis kan verklaren. Een bezoek aan Bretagne is een ware ontdekkingsreis.

Camping Domaine des Ormes nieuwe zwembad

Domaine des Ormes

Chateau le Galinee zwemparadijs

Chateau de Galinée