Campingvakantie in Bretagne

Bretagne heette vroeger ‘Armorica’: het land van de zee. Kom hier voor de lange kust met fijne zandstranden, helderblauwe baaien, lieflijke vissersplaatsjes, dorpen met lage grijs-witte huizen en de rotsen met de beukende golven van de Atlantische Oceaan.

Bretagne
Bretagne
Bretagne
Bekijk alle fotos (4 )

Roze granietkust

Aan de roze granietkust vindt u hoge rotsen, beschutte baaien en havenplaatsen, zoals Perros- Guirec, Paimpol en Saint-Brieuc, die alleen al vanwege de sfeer een bezoek waard zijn. De vele restaurants serveren hier heerlijke visspecialiteiten als ‘Moules Marinières’ en ‘Fruits de Mer’.

Het binnenland van Bretagne bestaat niet meer alleen uit heidevelden, rotsachtige heuvels en kleine boerenbedrijven; het gebied heeft zich ontwikkeld tot één van de meest dynamische landbouwgebieden van Frankrijk.

Culturen & tradities

Met fraai gedecoreerde dorpen in het binnenland en forten die aangeven waar de lang betwiste grens tussen Frankrijk en het tot 1547 onafhankelijke Bretagne vroeger liep. Vanwege de grote afstand tot Parijs (Brest ligt verder dan Grenoble of Bordeaux!) heeft Bretagne zijn cultuur, tradities en de taal weten te behouden en de laatste jaren zelfs weer getracht ze nieuw leven in te blazen. Het is een godsdienstige streek, waar ook de heidense mythen en Arthurlegenden nog een rol spelen.

Asterix en Obelix

Bretagne is bij uw kinderen vast beter bekend als het Galicië van Asterix en Obelix. Die hebben er vele grote menhirs achtergelaten, waarvan niemand eigenlijk de betekenis kan verklaren.

Een bezoek aan Bretagne is een ware ontdekkingsreis!