Bungalowtent huren in Bretagne

Verborgen baaien, metershoge kliffen en prachtige zandstranden: ontdek het veelzijdige Bretagne! Banjer langs de vloedlijn, eet een crêpe, ga op avontuur in de bruisende stad Rennes en neem een frisse duik in de Atlantische Oceaan. Geniet van een heerlijke kampeervakantie in Frankrijk, huur vlakbij de zee een ingerichte bungalow- en/of glampingtent. Vive La France!

Bretagne
Bretagne
Bretagne
Bekijk alle fotos (4 )

Zonnige kampeerbestemming

Het schiereiland Bretagne heeft een 1200 km lange kustlijn en grenst in het noorden aan het Kanaal, ten westen en zuiden aan de Atlantische Oceaan. Voor veel kampeerders is het een ideale vakantiebestemming: het telt jaarlijks gemiddeld tweeduizend zonuren en de brede stranden liggen in baaien tussen de rotsen.

De zomers in Bretagne zijn warm en zacht, met een gemiddelde temperatuur van twintig graden. Perfect voor watersporten als duiken, zeilen & surfen! Het voormalige ‘Armorica’ staat bekend om haar bourgondische cultuur, schitterende natuurschoon en prehistorische menhirs. Perfect voor een heerlijke kampeervakantie vlakbij de zee!

De Mont Saint-Michel

Wanneer de zon, maan én aarde op één lijn staan, zijn er in Bretagne indrukwekkende getijdenverschillen te bewonderen. In de Baai van de Mont Saint-Michel zijn deze verschillen zelfs de grootste van heel Europa. Op het kleine, rotsachtige getijdeneiland Mont Saint-Michel, vermeld op de Wererfgoedlijst van UNESCO, aanschouwt u het springtij dat elke veertien dagen plaatsvindt. Bewonder de middeleeuwse abdij met het beeld van de heilige Michaël, dat hoog boven het eiland uittorent. Of ga 's zomers - onder begeleiding van een gids - heerlijk wadlopen over het wad rond de Mont Saint-Michel.

Golven van de Atlantische Oceaan

Tussen de kustplaatsen Saint-Malo en Erquy bewondert Cap Fréhel. Het is één van de mooiste uitzichten van Bretagne! Bij deze kaap verrijzen prachtige kliffen van leisteen en roze zandsteen tot wel 70 meter boven de zee. Bij helder zicht kijkt u zelfs uit op het eiland Jersey, Paimpol en het schiereiland Cotentin! Het meest spectaculaire uitzicht op de adembenemende golven van de zee heeft u langs de dijken van de havensteden Sillon en Rochebonne. Als de golven tegen de rotsen beuken, de wind vrij spel heeft en er een stevige noordwestelijke wind waait, is de impact op de stenen hier bijzonder groot!

Saint-Malo & Rennes

Aan de kust in Bretagne vindt u levendige steden. Zo ligt - in de Baai van de Mont Saint-Michel - het volledig ommuurde 'kapersnest' Saint-Malo. Tijdens springtij, grandes marées, kan het verschil tussen eb en vloed zelfs oplopen tot ruim veertien meter! Door een coëfficiënt van ruim honderd is het hier in Frankrijk van december tot maart één groot spektakel. Aan de kustlijn kan u bij laagwater in het zand en tussen de rotsen ook naar krabben, garnalen en mosselen speuren.

Rennes

In het centrum van Bretagne vindt u Rennes, de bruisende studentenstad met sfeervolle terrasjes, verrassende boetiekjes, bijzondere mozaïken, botanische tuinen en levendige markten als Marché des Lices. Door de charmante vakwerkhuizen en geplaveide straten waant u zich hier echt even in het middeleeuwse Frankrijk! In Lorient bekijkt u de Onderzeebootbasis Lorient, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog een voormalige Duitse U-bootbasis was. Medio augustus vindt in Lorient het Festival Interceltique plaats: een Keltisch muziekfestival, een grote parade, toneel- en dansvoorstellingen, zeilraces, kunst en Bretonse atletische spelen.

Bretonse delicatessen

Al eeuwenlang geniet de bevolking van Bretagne van verse vis, schelp- en schaaldieren. Proef heerlijke visgerechten als Moules Marinières’ en ‘Fruits de Mer’ in het kleine havenstadje Erquy. Het staat bekend om de Sint-Jakobsschelpen, die aan wal gebracht worden in de haven van Erquy en direct in één van de havenrestaurants te proeven zijn. Naast de Sint-Jakobsschelpen, oesters, galettes, cider en de Bretonse boterkoek Kouign Amann zijn ook de Bretonse crêpes befaamd. In Gourin vindt er zelfs jaarlijks een wedstrijd plaats, waar bakkers de strijd met elkaar aangaan voor het bakken van de grootste crêpe!

Boek vandaag nog uw kampeervakantie in Frankrijk via Rent-a-Tent!