Vakantie Franse Alpen

Alle ingrediënten voor een heerlijke sportieve vakantie zijn hier voorhanden: indrukwekkende Alpentoppen, gletsjers, blinkende stuwmeren, ongelooflijke watervallen, spannende bergwegen, geïsoleerde bergdorpen, wandelpaden en enorme vergezichten.

Meer van Annecy bij  La Ferme de Serraz
Tour de France in de Alpen
Argentiere bergdorp
Bekijk alle fotos (4 )

Meer van Annecy

Een schitterend landschap, vaak als decor voor een actieve vakantie; dat is de Haute-Savoie. In de zomer bepalen enkele grote bergmeren het gezicht van dit gebied. De absolute parel is Lac d’Annecy, het grootste en schoonste bergmeer van Frankrijk. Idyllisch gelegen tussen het “Massif des Bornes” en het “Massif des Bauges” is dit een zeer gewilde bestemming.

Imposante Mont Blanc

De Isère is het meest westelijke deel van de Alpen en tevens het hoogste gedeelte van het gebergte met als ‘hoogtepunt’ de 4.810 m hoge Mont Blanc. Hier vindt u een onovertroffen natuurschoon en panoramische uitzichten.

Steenarenden & steenbokken

Hoge pieken bedekt met eeuwige sneeuw en oneindige gletsjers, maar ook enorme naaldwouden, prachtige bergmeren en alpenweiden waar bruine koeien grazen. In dit landschap maakt u de mooiste wandelingen. Vergeet niet om uw verrekijker mee te nemen, want misschien komt u een steenarend of steenbok tegen.

Majestueuze Alpen

Verrassend chaotisch, oeroud en onbeweeglijk, angstaanjagend en ongrijpbaar mysterieus. Op vele manieren heeft men door de eeuwen heen uitdrukking proberen te geven aan het ontzag voor de majestueuze Alpen. Het onderscheid tussen de noordelijke en de zuidelijke Alpen is merkwaardig.