wielrennen in de Alpen

Vakantie Franse Alpen

Alle ingrediënten voor een heerlijke sportieve vakantie zijn hier voor handen: indrukwekkende Alpentoppen, gletsjers, blinkende stuwmeren, ongelooflijke watervallen, spannende bergwegen, geïsoleerde bergdorpen, wandelpaden en enorme vergezichten.

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
Alpe d huez
Meer van Annecy bij  La Ferme de Serraz
Franse Alpen
Bekijk alle fotos (4)

Een schitterend landschap, vaak als decor voor een actieve vakantie; dat is de Haute-Savoie. In de zomer bepalen enkele grote bergmeren het gezicht van dit gebied. De absolute parel is Lac d’Annecy, het grootste en schoonste bergmeer van Frankrijk. Idyllisch gelegen tussen het “Massif des Bornes” en het “Massif des Bauges” is dit een zeer gewilde bestemming.

De Isère is het meest westelijke deel van de Alpen en tevens het hoogste gedeelte van het gebergte met als ‘hoogtepunt’ de 4.810 m hoge Mont Blanc. Hier vindt u een onovertroffen natuurschoon en panoramische uitzichten. Hoge pieken bedekt met eeuwige sneeuw en oneindige gletsjers, maar ook enorme naaldwouden, prachtige bergmeren en alpenweiden waar bruine koeien grazen. In dit landschap maakt u de mooiste wandelingen. Vergeet niet om uw verrekijker mee te nemen, want misschien komt u een steenarend of steenbok tegen.

Verrassend chaotisch, oeroud en onbeweeglijk, angstaanjagend en ongrijpbaar mysterieus. Op vele manieren heeft men door de eeuwen heen uitdrukking proberen te geven aan het ontzag voor de majestueuze Alpen. Het onderscheid tussen de noordelijke en de zuidelijke Alpen is merkwaardig.

Meer van Annecy bij  La Ferme de Serraz

La Ferme de Serraz

zwembad camping L-Ideal

L'Idéal

Camping Chateau de Rochetaillee

Le Chateau de Rochetaillée