Vakantie Jura

De Jura is een prachtig natuurgebied met meren, bossen en watervallen. Het mooie merengebied van Chalain ligt in het hart van deze regio. Vanuit Nederland en België is de Jura met de auto gemakkelijk bereikbaar.

Noord en Oost-Frankrijk
route Jura
Camping Val de Bonnal
Bekijk alle fotos (4 )

Uitgestrekte meren

De bosrijke Jura is op het eerste gezicht een lieflijk middelgebergte op de grens met Zwitserland. Schijn bedriegt echter. Een groot deel van het gebied bestaat uit een vriendelijk golvend plateau, waarin op tal van plaatsen parels van verrassende schoonheid schuil gaan. De Jura is een gebied van groene, met bloemen bezaaide bergen, dichte bossen en uitgestrekte blauwe meren. Genieten van de rust en de mooie natuur of juist actief zijn op de mountainbike. Het kan hier allemaal.

Prachtig berglandschap

Het berglandschap is uitermate geschikt voor allerlei activiteiten in de buitenlucht. De Jura is niet voor niets hét sportgebied bij uitstek. Watersportliefhebbers hebben hier de tijd van hun leven. Bent u een liefhebber van ongerepte natuur? Meren, rivieren, watervallen en bronnen: geniet en ervaar de karakteristieke landschappen van de Jura!

Meer van Genève

U kan hier prachtige tochten maken, waarbij u beloond wordt met prachtige panorama's. Diverse wandelingen voeren u langs watervallen en hoge toppen. Wilt u een goede indruk krijgen van de Jura? Volg de 80 km lange Route des Vins du Jura, een route die van noord naar zuid loopt, van Arbois naar Lons-le-Saunier. Onderweg maakt u uitstapjes naar verschillende bezienswaardigheden als het sprookjesachtige Baume les Messieurs en de wijnstad Arbois met het Wijnmuseum. Breng ook een bezoek aan het Meer van Genève, omringd door mooie badplaatsen als Coppend, Gland en Nyon. Trek voor een bezoek aan dit meer zeker de hele dag uit.