Jura

Vakantie Jura

De Jura is een prachtig natuurgebied met meren, bossen en watervallen. Het mooie merengebied van Chalain ligt in het hart van deze regio. De Jura is vanuit ons land eenvoudig met de auto bereikbaar.

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
Noord en Oost-Frankrijk
strand camping Domaine de Châlain
Camping Val de Bonnal
Bekijk alle fotos (4)

De bosrijke Jura is op het eerste gezicht een lieflijk middelgebergte op de grens met Zwitserland. Schijn bedriegt echter. Een groot deel van het gebied bestaat uit een vriendelijk golvend plateau, waarin op tal van plaatsen parels van verrassende schoonheid schuil gaan. De Jura is een gebied van groene, met bloemen bezaaide bergen, dichte bossen en uitgestrekte blauwe meren. Genieten van de rust en de mooie natuur of juist actief zijn op de mountainbike. Het kan hier allemaal.

Het berglandschap is uitermate geschikt voor allerlei activiteiten in de buitenlucht. De Jura is niet voor niets hét sportgebied bij uitstek. Watersportliefhebbers hebben hier de tijd van hun leven. Bent u een liefhebber van ongerepte natuur? Meren, rivieren, watervallen en bronnen: geniet en ervaar de karakteristieke landschappen van de Jura!

U kunt hier prachtige tochten maken met steeds weer nieuwe vergezichten. Diverse wandelingen voeren u langs watervallen en hoge toppen. U krijgt een goede indruk van de Jura wanneer u de 80 km lange Route des Vins du Jura volgt. De route loopt van noord naar zuid. Onderweg kunt u uitstapjes maken naar verschillende bezienswaardigheden, zoals het wijnstadje Arbois. Breng ook zeker een bezoek aan het Meer van Genève. Hier vindt u leuke badplaatsen. Trek voor een bezoek aan dit meer zeker de hele dag uit.

Bent u op zoek naar een camping direct aan het meer van Châlain? Kies dan voor camping Domaine de Châlain.

Domaine de Chalain glijbanen

Domaine de Chalain

Zwembad camping Fayolan

Fayolan

Zwembad met glijbaan camping Beauregard

Kleinschalig en rustiek

Beauregard

zwembad overview

Val de Bonnal