Fietsen in Picardië

Vakantie Picardië

Beleef de vele verschillende landschappen en tijdperken in Picardië, de streek die u alle afwisseling en rust biedt die u tijdens uw vakantie nodig heeft.

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
Camping Chateau de Drancourt
Paarden Château de Drancourt
Zwembad Château de Drancourt
Bekijk alle fotos (4)

Picardië is een afwisselende regio met een rijke historie. Deze mooie streek is zelfs voor een weekend of zomaar een paar dagen tussendoor de moeite waard. Picardië bevindt zich immers op een acceptabele rijafstand van de Nederlandse grens. Dit betekent echter wel dat het weer ook grotendeels gelijk is aan dat in Nederland. Picardië wordt ook wel gezien als ‘het begin van Frankrijk’. Het is immers de regio waar de Franken, de voorouders van de Fransen, ooit neerstreken. De streek ligt ten noorden van Parijs en is de bakermat van de gotiek.

Picardië bestaat uit drie departementen en is een gebied met een 80 km lange kuststrook, enkele prachtige kliffen, een glooiend achterland bedekt met bossen en akkers en daarnaast vele mooie waterwegen.

Het landschap is verrassend en wordt gekenmerkt door een fraaie flora en fauna. Veel vogels vliegen tijdens de trektochten over de baai van de Somme. Zij vinden in dit gebied genoeg voedsel, onderdak en rustige plekjes.