Vakantie Picardië

Beleef de vele verschillende landschappen en tijdperken in Picardië, de streek die u alle afwisseling en rust biedt die u tijdens uw vakantie nodig heeft. In het land achter de fascinerende kust kunt u naar hartenlust fietsen en wandelen!

Spelend meisje Chateau de Drancourt
Camping Chateau de Drancourt Fietsers
Camping Chateau de Drancourt
Bekijk alle fotos (4 )

Verrassend veelzijdig

Picardië is een afwisselende regio met een rijke historie. Deze prachtige streek is zelfs voor een weekend of zomaar een paar dagen tussendoor beslist de moeite waard. Picardië bevindt zich op een acceptabele rijafstand van de Nederlandse grens en het weer is grotendeels gelijk aan dat in Nederland.

Heerlijk fietsen & wandelen

Picardië bestaat uit drie departementen en heeft een 80 km lange kuststrook, enkele prachtige kliffen, een glooiend achterland bedekt met bossen en akkers en vele mooie waterwegen. In het land achter de fascinerende kust kan u naar hartenlust fietsen en wandelen. Tussen de lichtgolvende akkers en weilanden van Picardië liggen verborgen stadjes met indrukwekkende kastelen en kerken als de abdij van St. Riquier of het Fort van Rambures.

Rijke historie

De regio Picardië wordt ook wel gezien als ‘het begin van Frankrijk’. Het is immers de regio waar de Franken, de voorouders van de Fransen, ooit neerstreken. De streek ligt ten noorden van Parijs en is de bakermat van de gotiek. Wie door Picardië rijdt, vindt op veel plekken nog prachtige staaltjes van gotiek als de kathedralen van Amiens, Beauvais, Laon en Soissons.

Baai van de Somme

Het landschap is verrassend en wordt gekenmerkt door een fraaie flora en fauna. Zo vliegen veel vogels tijdens de trektochten over de baai van de Somme. In dit gebied vinden zij genoeg voedsel, onderdak en rustige plekjes.

Picardië biedt volop mogelijkheden voor een heerlijke kampeervakantie!