Stacaravan huren in Picardië

**Verblijf in een luxe stacaravan op een camping in Picardië! Het Franse Picardië is een gebied met een tachtig km lange kuststrook, prachtige kliffen en een glooiend achterland bedekt met bossen en akkers en vele mooie waterwegen.

Camping Chateau de Drancourt Fietsers
Camping Chateau de Drancourt
Picardië Baai van de Somme
Bekijk alle fotos (4 )

Rijke historie

Picardië, een afwisselende regio met een rijke historie, leent zich perfect voor een weekend of zomaar een paar dagen tussendoor. De regio ligt ten noorden van Parijs, bestaat uit drie departementen en is de bakermat van de gotiek. Wie door Picardië rijdt, vindt op veel plekken nog prachtige staaltjes van gotiek als de kathedralen van Amiens, Beauvais, Laon en Soissons.

'Begin van Frankrijk'

Het gebied bevindt zich op een acceptabele rijafstand van de Nederlandse grens en wordt ook wel gezien als ‘het begin van Frankrijk’. Het is immers de regio waar de Franken, de voorouders van de Fransen, ooit neerstreken. Direct aan de baai van de Somme (9 km) ligt St. Valéry, een middeleeuwse havenstad met een jacht- en vissershaven, bloemrijke straten en een prachtige wandeldijk.

Rivier de Somme

Een streek tussen land en zee, zo wordt Picardië genoemd. Het andere Frankrijk, gelegen aan de noordwestkust van dit populaire vakantieland. In het hart van de regio Picardië ligt de rivier de Somme, een uniek landschap van water en zand, bewoond door af- en aanvliegende vogels. In Picardië, het land achter de fascinerende kust, kan u daarnaast naar hartenlust fietsen en wandelen. Tussen de lichtgolvende akkers en weilanden liggen verborgen stadjes met kastelen en kerken als de abdij van St. Riquier of het Fort van Rambures!

Bezienswaardigheden

In de hoofdstad Abbeville bewondert u Saint-Vulfran, een prachtig kerkgebouw in flamboyant gotische stijl met een indrukwekkende gebeeldhouwde gevel. Wilt u ontsnappen aan de drukte van de stad? Bezoek het Château de Bagatelle in Abbeville, een klein neoklassiek kasteel met Franse tuinen, een rozentuin en een oranjerie of bezoek het park La Bouvaque, een prachtig natuurgebied middenin de stad!

Op en top luxe

Geniet in het Franse Picardië van de prachtige natuur en het luxe en comfort van een stacaravan. Combineer het voordeel van uw eigen faciliteiten met de gezelligheid op de camping! Onze stacaravans zijn bovendien voorzien van een ruim woon- en slaapgedeelte, buiteninventaris en een volledig ingerichte keuken.