Goed om te weten

Vakantie in het buitenland

Een vakantie in het buitenland betekent andere mensen en gewoonten, ander eten en een andere cultuur. Kortom; anders dan "thuis".

Dat is natuurlijk één van de aantrekkelijke kanten van vakantie, maar het is ook van belang dat u zich goed voorbereidt.
Voorkom verrassingen, bereidt u zo goed mogelijk voor en geniet des te meer van uw vakantie!

Siesta

Een siësta is een "middagdutje", gehouden na de lunch wanneer de zon haar hoogste positie bereikt heeft. In warme landen, zoals Spanje en Italië, maar ook soms in het zuiden van Frankrijk is de siësta een veelvoorkomende traditie.

Tijdens de siësta zijn veel van de campingfaciliteiten gesloten, ook in de nabijgelegen plaatsen zullen winkels en banken dicht zitten.

Een siësta wordt doorgaans van 14.00 tot 17.00 uur gehouden, al kan dit verschillen per land en per camping.

Zwembadregels

In het buitenland gelden vaak andere regels omtrent het zwembad dan u misschien gewend bent.

Zo mag er in zwembaden vaak niet worden gedoken en zijn luchtbedden of ballen niet toegestaan. Kleine kinderen (met zwembandjes) mogen vaak niet in diepe baden zwemmen.

Daarnaast gelden er in mediterrane landen vaak regels over het dragen van badmutsen en strakke zwembroeken.

In Frankrijk is het veelal verplicht om in zwembaden een strakke zwembroek te dragen en in Italië is een badmuts veelal verplicht.
Wij geven op elke campingpagina, onder het kopje "Reglement" wanneer een badmuts of strakke zwembroek verplicht is.

Deze regels zijn ingevoerd door de betreffende overheden om hygiënische redenen. Wij raden u aan hier rekening mee te houden.

Aankomst/vertrek

Bij aankomst staat de accommodatie vanaf 15:00 uur voor u klaar, u wordt verzocht zich tussen 15:00 uur en 17:00 uur te melden op de camping.
Voor sommige campings geldt een aankomsttijd vanaf 17.00 uur. Indien van toepassing staat dit op uw voucher vermeld.

  • Mocht u later aankomen dan kunt u contact opnemen met onze medewerker ter plaatse (ca. 3 dagen voor aankomst ontvangt u een smsje met het telefoonnummer van de mederwerker(s)).
  • Mocht u voor 15:00 uur aankomen dan kunt u nog geen gebruik maken van de accommodatie, wel kunt u gebruik maken van de faciliteiten van de camping.

Op de dag van vertrek dient u voor 10:00 uur de accommodatie te verlaten.
LET OP: Bij vertrek tussen 20.00 uur en 08.00 uur wordt € 20,- van de borg ingehouden.

Borg

Bij aankomst op de camping dient u contant een borg te betalen aan de medewerker ter plaatse, tenzij anders genoemd op uw voucher. Voor sommige accommodaties dient u een creditcard te overhandigen als waarborgsom.
De hoogte van de borg verschilt per accommodatie, het exacte bedrag staat op het voucher vermeld.

Op de dag van vertrek krijgt u, als alles in orde is bevonden door deze medewerker, de borgsom terugbetaald.

Faciliteiten

Op de meeste campings kunt u genieten van tal van faciliteiten om een fantastische vakantie te beleven. Zwembad(en), speeltuin, animatie, wifi, wasserette en bijvoorbeeld sportmogelijkheden zijn voorbeelden daarvan.
Het kan zijn dat u voor sommige van deze faciliteiten moet betalen. De kosten van de faciliteiten kunt u vinden/opvragen bij de receptie van de camping.

Het kan voorkomen dat bepaalde faciliteiten nog niet of niet meer geopend zijn, denk hierbij bijvoorbeeld aan het zwembad, het restaurant of de winkel. Dit is vooral van toepassing in het voor- en naseizoen.
Wij raden u aan hier rekening mee te houden.

Het kan voorkomen dat het recreatieprogramma op de camping niet in het Nederlands of Engels wordt aangeboden. Waarnaast het recreatieprogramma doorgaans alleen beschikbaar is in het hoogseizoen.
Over het algemeen is het recreatieprogramma niet geschikt voor kinderen jonger dan 4 jaar. Het woord 'disco' wordt door de meeste campings ook gebruikt voor muziekavonden.

Ongedierte

Een kampeervakantie is een vakantie in de natuur. Een bungalowtent of stacaravan heeft daarbij eerder last van ongewenste bezoekers, zoals insecten, muizen of mollen. Dit is geen gevolg van onhygiënische toestanden, maar van de omgeving waarin u zich bevindt.

In bosrijke omgevingen zult u eerder ervaringen hebben met muizen. Aan de kust of bij meren zult u eerder last ondervinden van muggen.
Ongemak is veelal te verhelpen door voedsel af te schermen of door de aanschaf van insectenbestrijders.

Plaatsen

De staanplaatsen van onze accommodaties kunnen verschillen in grootte en vorm, ook op dezelfde camping.

Op de meeste campings is het toegestaan om de auto bij de accommodatie te parkeren (voor zover mogelijk). Reist u met twee auto’s dan dient u de tweede auto te parkeren op het parkeerterrein van de camping.

Het kan zijn dat er hiervoor parkeergeld betaald dient te worden. Houdt er rekening mee dat vele campings een inrijverbod hebben tussen 22:00 uur en 08:00 uur (tijden kunnen variëren per camping).

Bedden

De vakanties op onze website, hoe luxe en comfortabel ook, blijven kampeervakanties. Het kan hierbij voorkomen dat de bedden en matrassen in de accommodaties minder comfortabel zijn dan u wellicht thuis gewend bent.
Vaak zijn de bedden en matrassen veelal niet langer dan 1,90 m en kunnen de 2-persoonsmatrassen bestaan uit een groot matras of twee enkele matrassen.

Niet gevonden wat u zocht?

Verzekeringen V1

Verzekeringen

Voorkom hoge kosten bij onvoorziene omstandigheden!

Boek een reis- en/of annuleringsverzekering bij uw vakantie en voorkom eventuele kosten.

Boekingsvoorwaarden v1

Boekingsvoorwaarden

Zoekt u de boekingsvoorwaarden?

Klik dan op "Zie boekingsvoorwaarden"

Klantenservice v2

Klantenservice

Heeft u vragen?

Bekijk onze Klantenservice pagina!