Kinderen aan de rand van het zwembad

Goed om te weten

Op deze pagina vindt u alles wat goed is om te weten voor u boekt of op vakantie gaat met Rent-a-Tent. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hoe u boekt, over onze prijzen, aankomst en vertrektijden, de borg, enzovoorts.

Mocht u meer willen weten over Rent-a-Tent, klik dan hier.
Mocht u onze boekingsvoorwaarden zoeken klik dan hier.

Hoe boekt u?

U kunt telefonisch of via internet reserveren. Wij hebben de volgende gegevens nodig: naam en adresgegevens van de aanmelder, e-mailadres, leeftijden van alle deelnemers (niet noodzakelijk bij alle type accommodaties) en of u een verzekering wenst af te sluiten of eventuele optionele extra's bij wilt boeken.

Onze prijzen zijn inclusief

Alle prijzen van onze accommodaties zijn inclusief staangeld, gebruik van gas en elektra en alle voorzieningen op de camping, behalve dan die apart verhuurd worden (denk hierbij aan de tennisbaan, fietsen, visvijvers, minigolf, internet, etc.)

Onze prijzen zijn exclusief

Onze prijzen zijn exclusief reserveringskosten á € 24,- en lokale heffingen. Onder lokale heffingen vallen de toeristenbelasting en eventuele andere lokale belastingen zoals milieuheffingen of afvalkosten. Verder zijn onze prijzen exclusief eventuele verzekeringen en extra’s die u bij wil boeken, zoals een kinderbed, -stoel en/of –bad.

Betaalmethodes

Bij Rent-a-Tent kunt u op een aantal wijze betalen: iDeal (Nederlands), SoFORT banking (Duits), Bancontact Mister cash (Belgisch) en via een overboeking. Deze betaalmethoden worden u geboden via een betaallink van stichting Mollie. U ontvangt deze betaallink in de bevestigings mail, nadat u een boeking heeft gemaakt. U dient een aanbetaling te voldoen gelijk aan 30% van de totale huursom met een minimum van € 100,-, de annuleringsverzekerings premie en reserveringskosten. De aanbetaling dient in ieder geval binnen 14 dagen na datum van de boeking te zijn voldaan. Het restant van de reissom dient uiterlijk 8 weken voor de aankomst in de accommodatie te zijn voldaan.

Aankomst/vertrek

Bij aankomst staat de accommodatie om 15:00 uur voor u klaar, u wordt verzocht zich tussen 15:00 uur en 17:00 uur te melden op de camping. Mocht u later komen neem dan even contact op met onze beheerder (u krijgt 3 dagen voor vertrek een smsje met het telefoonnummer van de beheerder(s)). Mocht u onverhoopt te vroeg aan komen kunt u helaas nog niet in uw accommodatie, wel kunt u gebruik maken van de faciliteiten van de camping. Op de dag van vertrek dient u voor 10:00 de accommodatie te verlaten.

Borg

Bij aankomst dient u borg te betalen, in contanten aan onze beheerders. De borg varieert per accommodatie, voor onze bungalowtenten bedraagt de borg € 50 tot €100, voor de stacaravans € 100 en voor onze Grand Lodgetent € 200. Maar geen zorgen, als u uw accommodatie opgeruimd en schoon achterlaat en uitcheckt voor 10:00 uur op de dag van vertrek krijgt u de borg retour na controle.

Op vakantie buiten het hoogseizoen?

Wij bieden u natuurlijk ook vakanties buiten het hoogseizoen. Heerlijk rustig op vakantie in deze periode zonder al te veel andere toeristen om u heen. Het kan echter wel voorkomen dat bepaalde faciliteiten nog niet of niet meer geopend zijn, denk hierbij bijvoorbeeld aan het zwembad, het restaurant of de winkel. Wij raden u aan hier rekening mee te houden.

Huisdieren

Op een aantal campings is het toegestaan om een huisdier mee te nemen. Bij ons is het alleen mogelijk om een huisdier mee te nemen in een bungalowtent of safaritent. Bij Rent-a-Tent zijn huisdieren alleen toegestaan in de bungalowtenten (Red en Blue), GlamLodge tent en de Safaritent Lodge en Taupe, waarbij de regel is dat slechts 1 huisdier per accommodatie mee mag. Indien u een huisdier wenst mee te nemen betaalt u € 9 per nacht extra. Zorg tevens voor geldige inentingspapieren.

Auto bij de accommodatie

Op de meeste campings waar wij staan, is het toegestaan om de auto bij de accommodatie te parkeren (voor zover mogelijk). Reist u met twee auto’s dan dient u de tweede auto te parkeren op het parkeerterrein van de camping. Het kan zijn dat er hiervoor parkeergeld betaald dient te worden. Rent-a-Tent is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan (geparkeerde) auto’s zowel op als buiten het camping terrein. Houdt er rekening mee dat vele campings een inrijverbod hebben tussen 22:00 uur en 08:00 uur (tijden kunnen variëren per camping).

Zwemmen op campings

Op veel campings is het niet toegestaan te zwemmen in boxershorts, surfbroeken etc. Het dragen van een gewone zwembroek is om hygiënische redenen verplicht gesteld. Op de pagina’s van de campings op onze website kunt u zien welke soort zwembroek u wel dan wel niet mag dragen. Hier en daar (en zeker in Italië) is het dragen van een badmuts eveneens verplicht. Soms mag er niet gedoken worden. In het zwembad zijn luchtbedden of ballen soms niet toegestaan in het zwembad. Voor kleine kinderen met zwembandjes is het vaak niet toegestaan om in het diepe bad te zwemmen. Het kan voorkomen (ook in het hoogseizoen) dat het zwembad op de camping tussen de middag gesloten is vanwege siësta of waterkwaliteit.

Recreatieprogramma/disco

Het kan voorkomen dat het recreatieprogramma op de camping niet in het Nederlands of Engels wordt aangeboden. Het recreatieprogramma is doorgaans alleen beschikbaar in het hoogseizoen. Over het algemeen is het recreatieprogramma niet geschikt voor kinderen jonger dan 4 jaar. Het woord 'disco' wordt door de meeste campings ook gebruikt voor muziekavonden.

Extra’s voor uw campingvakantie

Linnenpakket

Beddengoed en bedlinnen dient u zelf meenemen. Op een aantal campings in Italië, Frankrijk en Kroatië is het mogelijk bedlinnen te huren. Bedlinnen is te reserveren voor: € 23 dubbelpakket en € 14 enkelpakket. Strandlakens (2 stuks 180 x 100cm) zijn te huur voor € 12 p.p. Badhanddoeken (2 stuks 140 x 70 cm) voor € 7 p.p.

Vragen beheerders Rent-a-Tent receptietent

Vacatures

Werken bij Rent-a-Tent? Wij zoeken actieve personen (alleen of samen), die graag hun vrije tijd op de camping doorbrengen en daarbij plezier hebben om als gastvrouw/gastheer op te treden. Ook zijn wij op zoek naar mensen die onze accommodaties willen op- of afbouwen.

Onze boekingsvoorwaarden

Zoekt u onze boekingsvoorwaarden? Klik dan op "Zie boekingsvoorwaarden"

Rent-a-Tent parasol

Wilt u meer weten over Rent-a-Tent?

Als u meer wilt weten over Rent-a-Tent, klik dan op "Over Rent-a-Tent".

Languedoc Roussillon

Niet gevonden wat u zocht?

Heeft u, op onze Goed om te weten pagina, niet gevonden wat u zocht? Probeer onze FAQ.