Idro meer

Vakantie Idromeer

Het Idromeer is minder bekend dan de grote meren in Noord-Italië. Toch beschouwen velen het Idromeer als één van de mooiste meren in deze regio. Het wordt omringd door hoge bergen en bossen, waar u heerlijk kunt vertoeven.

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
Bekijk alle fotos (1)

Het Idromeer is gelegen tussen het Gardameer en het Iseomeer in de uitlopers van de Noord-Italiaanse Dolomieten. Het op een fjord lijkende meer is 12 km lang en 2 km breed. Het meer is helderblauw en de zwemkwaliteit is uitstekend. Deze ‘waterplas’ staat dankzij de constante wind die er ’s middags waait en de afwezigheid van grote motorboten goed bekend onder wind- en kitesurfers en zeilers. Ook heeft u met een kano of een boot de kans om afgelegen verloren plekjes op te sporen. Daarnaast zit het meer vol met diverse vissoorten en biedt het goede mogelijkheden voor de (sport)visser. Bovendien zijn er rond het meer tal van buitensporten mogelijk, van mountainbiken tot rafting.

Ongerepte natuur

De natuur in de omgeving van het meer is onaangetast. Kenmerkend zijn de met groen begroeide, rustgevende bergen en de karakteristieke, authentieke dorpen. Opvallend zijn de vele steegjes en de gedecoreerde poortjes, de balkonnetjes met fleurige bloemen en de hofjes die nog altijd de sfeer van vroeger ademen. De lokale bevolking in de plaatsen houdt nog tal van lokale tradities in leven, inclusief de smakelijke, streekgebonden Italiaanse gerechten.

Wilt u de rust van het Idromeer eens afwisselen met gezellige drukte dan is een bezoek aan het nabijgelegen Gardameer een echte aanrader. Ook een dagtrip naar grotere steden als Brescia, Milaan of het romantische Venetië zijn vanuit Idro prima te ondernemen. Het Idromeer is vooral geliefd, omdat het nog heerlijk rustig is, vergeleken met de drukte bij de grotere meren. Op camping Rio Vantone komt u helemaal tot rust. Een ideaal gebied voor wie houdt van de Italiaanse meren en bergen, maar het massatoerisme liever vermijdt.