Vakantie Idromeer

Het Idromeer is minder bekend dan de grote meren in Noord-Italië. Desondanks wordt het Idromeer gezien als één van de mooiste meren in deze regio. Het schitterende helderblauwe meer wordt omringd door hoge bergen en bossen, waar u heerlijk kunt vertoeven. De ideale bestemming voor een actieve vakantie in de natuur!

Leren windsurfen camping Rio Vantone
Vakantie Idromeer
Idro meer
Bekijk alle fotos (4 )

Helderblauw meerwater

Het Idromeer is gelegen tussen het Gardameer en het Iseomeer in de uitlopers van de Noord-Italiaanse Dolomieten. Het op een fjord lijkende meer is 12 km lang en 2 km breed, bovendien is het meer helderblauw en is de zwemwaterkwaliteit uitstekend. Deze ‘waterplas’ staat, dankzij de constante wind die er ’s middags waait en de afwezigheid van grote motorboten, goed bekend onder wind- en kitesurfers en zeilers.

Volop watersportmogelijkheden

Bovendien heeft u de kans om met een kano of een boot afgelegen verloren plekjes op te sporen, het meer zit vol met diverse vissoorten en biedt (sport)vissers volop mogelijkheden. Aan het Idromeer zijn daarnaast tal van outdoor sporten mogelijk, van mountainbiken tot rafting.

Ongerepte natuur

De natuur in de omgeving van het meer is onaangetast. Kenmerkend zijn de met groen begroeide, rustgevende bergen en de karakteristieke, authentieke dorpen. Opvallend zijn de vele steegjes en de gedecoreerde poortjes, de balkonnetjes met fleurige bloemen en de hofjes die nog altijd de sfeer van vroeger ademen. De lokale bevolking in de plaatsen houdt nog tal van lokale tradities in ere, inclusief de smakelijke, streekgebonden Italiaanse gerechten.

Dagtrips naar Milaan, Venetië en Brescia

Wilt u de rust van het Idromeer eens afwisselen met gezellige drukte? Dan is een bezoek aan het nabijgelegen Gardameer een echte aanrader! Ook een dagtrip naar grotere steden als Brescia, Milaan of het romantische Venetië zijn vanuit Idro prima te ondernemen. Het Idromeer is vooral geliefd, omdat het nog heerlijk rustig is, vergeleken met de drukte bij de grotere meren.

Familiecamping

Op camping Rio Vantone komt u helemaal tot rust aan het Idromeer. Een ideaal gebied voor wie van de Italiaanse meren en bergen houdt, maar het massatoerisme liever vermijdt. U overnacht in een comfortabele bungalow- of glampingtent op een charmante familiecamping, mét eigen strand en surfschool.