Lago Maggiore

Vakantie Lago Maggiore

Eén van de grootste meren van Italië is het Lago Maggiore, dat zich uitstrekt van Italië tot in Zwitserland. Omzoomd door hoge bergen biedt het meer een prachtig decor voor uw kampeervakantie.

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
Bekijk alle fotos (1)

Omgeving

Het Lago Maggiore is één van de drie grootste meren van Italië en trekt al eeuwenlang niet alleen de rijken der aarde, maar ook kunstenaars en toeristen. De prachtige ligging tussen de majestueuze Alpentoppen, het kristalheldere water en de pittoreske dorpjes aan de oevers van het meer bepalen de sfeer van deze heerlijke vakantiebestemming. Het meer leent zich perfect voor zwem-, vaar- en zeiltochten en kan ook perfect verkend worden per veerboot.

Uitzicht

Bekende steden aan het meer zijn Stresa en Verbania aan Italiaanse zijde en Locarno aan Zwitserse zijde. In Stresa heeft u de mogelijkheid om de kabelbaan te nemen naar de Monte Mottarone voor een geweldig uitzicht en de indrukwekkende alpine flora. In het midden van het meer vindt u de prachige Borromeïsche eilanden, die ook met de boot te bereiken zijn. Isola Bella is bekend door het zeventiende-eeuwse Palazzo Bella, waar het bed staat van Napoleon en zijn geliefde Josephine.

Natuur

Zowel op de eilanden als aan de oevers van het meer vindt u grote villa’s en palazzo's met uitzicht op het meer. Op Isola Madre vindt u paraderende pauwen, terwijl het authentieke Isola Pescatori vooral bekend is door de vele visrestaurantjes. De meeste stranden langs het Lago Maggiore hebben fijne kiezels. Op een aantal plaatsen zijn zandstranden gemaakt.

Als u met de kabelbaan naar Mottarone gaat heeft u een prachtig uitzicht over het meer. Vergeet ook niet de Botanische tuin op Isola Madre.

Camping Village Lago Maggiore

Camping Village Lago Maggiore

Camping Valle Romantica

Camping Valle Romantica

Camping Okay Lido

Camping Okay Lido

Camping Village Isolino

Camping Village Isolino

Lago Maggiore

Op vakantie naar het Lago Maggiore?

Bekijk dan onze Zoek & Boek pagina.