Kampeervakantie aan het Lago Maggiore

Eén van de grootste meren van Italië is het Lago Maggiore, een 60 kilometer lang meer dat zich uitstrekt van Italië tot in Zwitserland. Omzoomd door majesteuze bergen biedt het Noord-Italiaanse meer een prachtig decor voor uw kampeervakantie. Het meer biedt fantastische mogelijkheden voor actieve sporten als zwemmen, wandelen, mountainbiken, windsurfen en zeilen.

Lago Maggiore
Lago Maggiore
Camping Village Lago Maggiore
Bekijk alle fotos (4 )

Omgeving

Het Lago Maggiore is één van de drie grootste meren van Italië en trekt al eeuwenlang niet alleen de rijken der aarde, maar ook kunstenaars en toeristen. De prachtige ligging tussen de majestueuze Alpentoppen, het kristalheldere water en de pittoreske dorpjes aan de oevers van het meer bepalen de sfeer van deze heerlijke vakantiebestemming in Noord-Italië. Het meer leent zich perfect voor zwem-, vaar- en zeiltochten en kan ook per boot perfect verkend worden.

Uitzicht

Bekende steden aan het meer zijn Stresa en Verbania aan Italiaanse zijde en Locarno aan Zwitserse zijde. In Stresa heeft u de mogelijkheid om de kabelbaan te nemen naar de Monte Mottarone voor een geweldig uitzicht en de indrukwekkende alpine flora. In het midden van het meer vindt u de prachige Borromeïsche eilanden, die ook met de boot te bereiken zijn. Het eiland Isola Bella is bekend door het zeventiende-eeuwse Palazzo Borromeo, waar het bed staat van Napoleon en zijn geliefde Josephine.

Natuur

Zowel op de eilanden als aan de oevers van het meer vindt u imposante villa’s en palazzo's met uitzicht op het meer. Op Isola Madre vindt u paraderende pauwen, terwijl het authentieke Isola Pescatori vooral bekend is door de vele visrestaurantjes. De meeste stranden langs het Lago Maggiore hebben fijne kiezels. Op een aantal plaatsen zijn zandstranden gemaakt.

Als u met de kabelbaan naar Mottarone gaat, heeft u een prachtig uitzicht over het meer. Vergeet ook niet de Botanische tuin op Isola Madre.

Kampeervakantie aan het Lago Maggiore

Zoekt u een heerlijke familiecamping aan de zuidwestkust van het Lago Maggiore? Verblijf in een ingerichte safaritent van Rent-a-Tent op de gezellige familiecamping Village Lago Maggiore, voorzien van een zwembad met glijbaan, een kinderbad, een ligweide en animatie in het hoogseizoen.