Colosseum Rome

Campingvakantie Lazio

Ingesloten tussen de kust en de bergen van de Apennijnen ligt de Italiaanse regio Lazio met wereldstad Rome als absolute hoogtepunt. Combineer uw campingvakantie met een bezoek aan deze metropool.

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
Colosseum Rome
couple in italie
Colloseum Rome
Bekijk alle fotos (4)

Lazio
Lazio, in het midden van Italië, ligt ingesloten tussen de kust en de bergen van de Apennijnen, met daar tussenin groene heuvels met wijngaarden en oude steden en dorpen. In tegenstelling tot Toscane is deze regio relatief onbekend en dus ook minder toeristisch. Lazio heeft veel te bieden op cultuurhistorisch gebied. In het noorden vindt u bovendien nog overblijfselen van de Etruskische beschaving, zoals de plaatsen Viterbo, Tarquinia en Necropoli.

Wereldstad Rome
Wat zo bijzonder aan Rome is, zijn de korte afstanden tussen de historische bezienswaardigheden die goed te belopen zijn. Wandel van het Centro Storico naar o.a. de Spaanse trappen, Piazza di Spagna, het Pantheon, de Trevi-fontein, het Collosseum, Forum Romanum en het Piazza Navona.

Prachtige vulkaanmeren
Daarnaast herbergt Lazio bijzondere vulkaanmeren, zoals Bracciano en Bolsena. Het meer van Bolsena is het grootste en meest zuivere vulkanische meer van Europa. Aan het meer ligt de fraaie middeleeuwse stad Bolsena, met diverse restaurants en gezellige terrassen. Het Lago di Bracciano is één van de mooiste meren van Midden-Italië en ligt op slechts dertig km afstand van Rome. In het gezellige gelijknamige stadje, dat wordt gedomineerd door het 15de-eeuwse Castello Orsini, kunt u bovendien eten voor een kwart van de prijs die u in Rome betaalt.