Campingvakantie Lazio

Ingesloten tussen de kust en de bergen van de Apennijnen ligt de Italiaanse regio Lazio, met wereldstad Rome als absolute hoogtepunt. Combineer uw campingvakantie met een bezoek aan deze metropool!

Colloseum Rome
Colloseum Rme
Meer van Bolsena foto Pixaby
Bekijk alle fotos (4 )

Lazio
Lazio, in het midden van Italië, ligt ingesloten tussen de kust en de bergen van de Apennijnen, met daar tussenin groene heuvels met wijngaarden en oude steden en dorpen. In tegenstelling tot Toscane is deze regio relatief onbekend en dus ook minder toeristisch. Lazio heeft op cultuurhistorisch gebied veel te bieden. In het noorden vindt u bovendien nog overblijfselen van de Etruskische beschaving: van Viterbo en Tarquinia tot Necropoli.

Wereldstad Rome
Wat zo bijzonder aan Rome is, zijn de korte afstanden tussen de historische bezienswaardigheden die goed te belopen zijn. Wandel van het Centro Storico naar de Spaanse trappen, Piazza di Spagna, het Pantheon, de Trevi-fontein, het Collosseum, Forum Romanum en het Piazza Navona.

Prachtige vulkaanmeren
Lazio herbergt bovendien bijzondere vulkaanmeren als Bracciano en Bolsena. Het meer van Bolsena is het grootste en meest zuivere vulkanische meer van Europa. Aan het meer ligt de fraaie middeleeuwse stad Bolsena, met diverse restaurants en gezellige terrassen. Het Lago di Bracciano, één van de mooiste meren van Midden-Italië, ligt op slechts dertig km afstand van Rome. In het gezellige gelijknamige stadje, dat wordt gedomineerd door het 15de-eeuwse Castello Orsini, kunt u eten voor een kwart van de prijs die u in Rome betaalt.