toscane

Vakantie Toscane

Eén van de mooiste streken van Italië is Toscane. De combinatie van natuur en cultuur heeft een grote aantrekkingskracht. Toscane is een authentiek gebied, waar u het echte Italië ontdekt. Ontdek in Toscane prachtige steden zoals Florence en Pisa. Of ga wandelen door Lucca of San Gimignano.

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
pisa italie
couple in italie
Toscane Italië
Bekijk alle fotos (4)

Toscane heeft een rijk verleden en staat bekend om zijn architectuur, schilder- en beeldhouwkunst. De kunststeden met schitterende musea, kerken en paleizen brengen zelfs de echte kunstkenner in verwarring over wat te bezoeken en waar te beginnen. Steden als Florence, Pisa en Siena zijn slechts een greep uit de vele bijzondere bezienswaardigheden.

Glooiende landschappen

De olijfboomgaarden en wijngaarden bepalen grotendeels het prachtige, lieflijke landschap van Toscane. Velden vol zonnebloemen en de glooiende heuvels met hier en daar de welbekende hooibalen sieren hier de vergezichten. Te midden van dit prachtige landschap vindt u camping Barco Reale. De heuvels lopen tot de grillige kust met mooie zandstanden aan de Middellandse Zee. De natuur is op vele plekken nog heer en meester en veelal beschermd. Hier treft u bijzondere flora en fauna aan en kunt u niets anders doen dan puur genieten.

In de badplaatsen langs de kust vindt u heerlijke ijssalons. Viareggio is de grootste en bekendste badplaats met ca. 10 km lange zandstranden, veel (water)sportmogelijkheden en talrijke restaurants, bars en winkels. Toscane staat ook bekend om zijn heerlijke wijnen. De bekendste zijn de Chianti, Morellino di Scansano en Brunello di Montalcino, maar zoals Voltaire al zei: “De beste wijn komt uit Montepulciano bij Siena, de Vino Nobile di Montepulciano”. In de omgeving ligt ook camping Parco delle Piscine.

Camping le Pianacce Spray Park

Camping Le Pianacce

Camping Valle Gaia

Camping Valle Gaia

Zwembad camping Norcenni Girasole

Camping Norcenni Girasole

Zwembad camping Rosselba le Palme

Camping Rosselba le Palme

Top 3 campings in Toscane:

Camping le Pianacce Spray Park

Camping Le Pianacce

Mooie terassencamping met leuk kinderzwembad en veel sportfaciliteiten

Panorama camping Park Albatros

Camping Park Albatros

Populaire familiecamping met diverse zwembaden en volop animatie

Strand aan zee camping International Etruria

Camping International Camping Etruria

Deze camping ligt direct aan het prachtige zandstrand van de Toscaanse Kust en beschikt over een lagune zwembad.