Campingvakantie Toscane

Eén van de mooiste streken van Italië is Toscane. De combinatie van natuur en cultuur heeft een grote aantrekkingskracht. En vergeet niet de overheerlijke Toscaanse keuken, dat wordt smullen! Toscane is een authentiek gebied, waar u het echte Italië beleeft. Ontdek in Toscane prachtige steden als Florence, Siena en Pisa of door middeleeuwse steden als Lucca of San Gimignano.

Toscane Italië
Toren van Pisa Pixaby
Omgeving camping Le Piannace
Bekijk alle fotos (4 )

Glooiende heuvellandschappen

De olijfboomgaarden en wijngaarden bepalen grotendeels het prachtige, lieflijke landschap van Toscane. Velden vol zonnebloemen en de glooiende heuvels met hier en daar de welbekende hooibalen sieren hier de vergezichten. De heuvels lopen tot de grillige kust met mooie zandstanden aan de Middellandse Zee. De natuur is op vele plekken nog heer en meester en veelal beschermd. Hier treft u bijzondere flora en fauna aan en kunt u niets anders doen dan puur genieten.

Prachtige zandstranden

Bent u een strandliefhebber? Vanaf de kust loopt u binnen enkele minuten het prachtige zandstrand op. En bovendien vindt u op korte afstand de beroemde witte zandstranden bij Vada! In de badplaatsen langs de kust vindt u heerlijke ijssalons. Viareggio is de grootste en bekendste badplaats met ca. 10 km lange zandstranden, veel (water)sportmogelijkheden en talrijke bars, winkels en restaurants.

Kunstschatten

Toscane kent een rijke geschiedenis en staat bekend om zijn architectuur, schilder- en beeldhouwkunst. De kunststeden met schitterende musea, kerken en paleizen brengen zelfs de echte kunstkenner in verwarring over wat te bezoeken en waar te beginnen. Steden als Florence, Pisa en Siena zijn slechts een greep uit de vele bijzondere bezienswaardigheden. Wat dacht u van de Romeinse stad Volterra, de bekende bergsteden San Gimignano & Pienza en de vestingstad Monteriggioni?

Toscaanse wijnen

Toscane staat ook bekend om zijn heerlijke wijnen. De bekendste zijn de Chianti, Morellino di Scansano en Brunello di Montalcino, maar zoals Voltaire al zei: “De beste wijn komt uit Montepulciano bij Siena, de Vino Nobile di Montepulciano”.