Toscane

Campingvakantie Toscane

Eén van de mooiste streken van Italië is toch wel Toscane. De combinatie van natuur en cultuur heeft een grote aantrekkingskracht. En vergeet niet de overheerlijke Toscaanse keuken, dat wordt smullen! Toscane is een authentiek gebied, waar u het echte Italië beleeft. Ontdek in Toscane prachtige steden zoals Florence, Siena en Pisa. Of ga wandelen door Lucca of San Gimignano.

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
pisa italie
couple in italie
Toscane
Bekijk alle fotos (4)

Glooiende heuvellandschappen

De olijfboomgaarden en wijngaarden bepalen grotendeels het prachtige, lieflijke landschap van Toscane. Velden vol zonnebloemen en de glooiende heuvels met hier en daar de welbekende hooibalen sieren hier de vergezichten. Te midden van dit prachtige landschap vindt u camping Barco Reale. De heuvels lopen tot de grillige kust met mooie zandstanden aan de Middellandse Zee. De natuur is op vele plekken nog heer en meester en veelal beschermd. Hier treft u bijzondere flora en fauna aan en kunt u niets anders doen dan puur genieten.

Prachtige zandstranden

Bent u een strandliefhebber? Vanaf camping Baia del Marinaio loopt u binnen enkele minuten het prachtige zandstrand op. En vindt u op korte afstand de beroemde witte zandstranden bij Vada! In de badplaatsen langs de kust vindt u heerlijke ijssalons. Viareggio is de grootste en bekendste badplaats met ca. 10 km lange zandstranden, veel (water)sportmogelijkheden en talrijke restaurants, bars en winkels.

Kunstschatten

Toscane heeft een rijk verleden en staat bekend om zijn architectuur, schilder- en beeldhouwkunst. De kunststeden met schitterende musea, kerken en paleizen brengen zelfs de echte kunstkenner in verwarring over wat te bezoeken en waar te beginnen. Steden als Florence, Pisa en Siena zijn slechts een greep uit de vele bijzondere bezienswaardigheden. Maar wat dacht u van Volterra, San Gimigano, Pienza en Monteriggioni?

Toscaanse wijnen

Toscane staat ook bekend om zijn heerlijke wijnen. De bekendste zijn de Chianti, Morellino di Scansano en Brunello di Montalcino, maar zoals Voltaire al zei: “De beste wijn komt uit Montepulciano bij Siena, de Vino Nobile di Montepulciano”. In deze omgeving ligt ook camping Parco delle Piscine.

Camping le Pianacce Spray Park

Camping Le Pianacce

Norcenni girarole

Camping Norcenni Girasole

Zwembad camping Rosselba le Palme

Camping Rosselba le Palme

Top 3 campings in Toscane:

Camping le Pianacce Spray Park

Camping Le Pianacce

Mooie terassencamping met leuk kinderzwembad en veel sportfaciliteiten

Panorama camping Park Albatros

Camping Park Albatros

Populaire familiecamping met diverse zwembaden en volop animatie

Camping Etruria zwembad

Camping International Camping Etruria

Deze camping ligt direct aan het prachtige zandstrand van de Toscaanse Kust en beschikt over een lagune zwembad.

Zwembad camping Barco Reale

VakantieVerhaal | Terug naar Toscane

Al jaren trekt camping Barco Reale in San Baronto een vast publiek. Nicole en haar moeder Liesbeth Willems uit Maastricht hebben inmiddels al acht zomers doorgebracht op de camping in Toscane.