Rent-a-Tent is maatschappelijk betrokken en loopt voorop in duurzaamheid

Campingvakantiespecialist Rent-a-Tent is een maatschappelijke betrokken onderneming met oog voor de samenleving, de natuur en het milieu. Deze pijlers draagt de Twentse reisorganisatie uit in haar missie voor de mooiste campingvakanties in Europa. Rent-a-Tent doet mee in maatschappelijk verantwoord ondernemen op het gebied van:

  • Duurzaamheid
  • Maatschappij en samenleving
  • Natuur en milieu
Zonnepanelen kantoor Rent-a-Tent
RAT beheerders ontvangst Beekse Bergen
360 graden kantoor

Rent-a-Tent en Duurzaamheid

Bij Rent-a-Tent hebben we oog voor de natuur en de omgeving om ons heen. Sinds twee jaar beschikt het kantoor van Rent-a-Tent over een dak vol zonnepanelen. Ook de opslagruimte is voorzien van een grote zijde zonnepanelen waarmee de elektriciteit gewonnen wordt door de zon en de stroomvoorziening dus wordt teruggeleverd. Hierdoor onderscheidt Rent-a-Tent zich als duurzame reisorganisatie in Markelo.

Rent-a-Tent en Maatschappelijke betrokkenheid

Oog voor de mens en medemens om ons heen, heeft Rent-a-Tent ook. Zo is op ons kantoor door het buurtgemeenschap Stokkum een reanimatieapparaat gevestigd. De kantoormedewerkers te Markelo zijn getraind in reanimeren en het bedienen van een AED-apparaat, waardoor zij in geval van nood hun medemens in de directe omgeving kunnen helpen en bijstaan in de gemeente Hof van Twente. Elk jaar volgen onze kantoormedewerkers een jaarlijkse training om het reanimeren up-to-date te houden en staan ze dagelijks stand-by in geval van een noodoproep.

Daarnaast is Rent-a-Tent ook betrokken met de medemens. Onze reisorganisatie is betrokken met gepensioneerden en vutters. De gepensioneerde medemens helpt tijdens het kampeerseizoen op campings in binnen- en buitenland, met het opbouw van de tenten en ook met het beheer, schoon en compleet houden van de bungalowtenten op de campings. Zij genieten van hun welverdiende pensioen, maar zijn nog maatschappelijk actief en verwelkomen jaarlijks duizenden Rent-a-Tent gasten in binnen- en buitenland op campings in Europa.

Rent-a-Tent en het Milieu

Op ons kantoor in Markelo proberen we oog te hebben voor het milieu en de natuur. Onze tenten staan vaak op prachtige locaties in Europa en ook op ons kantoor in Markelo zorgen we ervoor dat we oog houden voor het milieu. Al ons afval wordt gescheiden op kantoor in oud papier, plastic en restafval. Ook verpakkingsmaterialen, grofvuil en oud ijzer van bestellingen of inventaris wordt afgevoerd, zodat alles op locatie schoon en netjes blijft. We scheiden zo het afval en zorgen samen voor een beter milieu. Één keer per twee maanden helpt de directie ook mee met het ophalen van het oud papier in de buurt van Stokkum, waardoor we ons steentje bijdragen voor een schonere buurt en maatschappelijke betrokkenheid tonen bij de lokale basisschool te Stokkum in de gemeente Hof van Twente.

Aan het begin van campingseizoen 2018 hebben al onze beheerders een smartphone gekregen. Al de oude telefoons die hiervoor in gebruik waren hebben wij ingezameld. Deze telefoons worden gereycled en de eventuele opbrengsten hiervan worden aan een goed doel geschonken.

Bij Rent-a-Tent zorgen we samen voor een betere samenleving met elkaar en voor elkaar!

Cylcoon Fietskoeriers (rechtenvrij)

Rent-a-Tent slaat handen in een met Cylcoon Fietskoeriers

MARKELO - Voor de verspreiding van de gloednieuwe campingbrochure schakelde Rent-a-Tent het bedrijf Cycloon Fietskoeriers in. Deze week valt de Vakantiekrant bij 15.000 huishoudens in Nederland in de bus.

LinkedIn, 30 januari 2020

Domaine de Chalain beheerder receptietent

Over Rent-a-Tent

Elk jaar regelt Rent-a-Tent de vakanties van duizenden vakantiegangers in Europa: van Italië, Frankrijk, Spanje en Nederland tot Kroatië en Slovenië.

Zwembad campingvakanties Rent-a-Tent

Bezoek Rent-a-Tent op een beurs

Rent-a-Tent is elk jaar te vinden op verschillende reis- en vakantiebeurzen in Nederland en buitenland.