Uitjes in Zeeland

De Zeeuwse kust biedt volop mogelijkheden voor een geweldige vakantie aan zee. Banjer langs de vloedlijn, maak een mooie strandwandeling of fiets door Domburg, Veere en Middelburg. In Zeeland valt er altijd iets te beleven!

Vakantie Zeeland
Zeeland
Strand camping Hof Domburg spelen op palen

Zeeuwse steden

Op het Zeeuwse schiereiland Walcheren vindt u bruisende winkelsteden met goede (vis)restaurants, monumentale panden, verrassende boetiekjes en hippe modezaken. Middelburg, Domburg en Vlissingen hebben elk hun eigen karakter: de perfecte omgeving om cultuur op te snuiven.

Fietsen en wandelen

In de kunstenaarsstad Domburg vindt u een prachtig stadhuis uit 1667 en voert de fietsroute De Manteling (39,5 km) in Domburg u door een schitterend natuurgebied met doorkijkjes, kronkelende dijken, schitterende stranden en vergroeide bomen. Het natuurgebied De Manteling leent zich perfect voor prachtige wandel- en fietstochten!

Vlissingen

In de zomermaanden trekken veel toeristen naar boulevards en stranden van Vlissingen. Flaneer over Boulevard de Ruyter, bezichtig op de Oude Markt de Sint Jacobskerk en bekijk het standbeeld van Michiel Adriaanszoon de Ruyter. Ook is het hier elke vrijdag marktdag, in Middelburg is er twee keer per week een markt met verse producten als fruit, groenten en vis.

Middelburg

De hoofdstad Middelburg telt ruim duizend rijksmonumenten. Beklim hier de Abdijtoren de Lange Jan, bezichtig het laatgotische Middelburgse stadhuis 'Malle Betje' en maak een rondvaart door de oude grachten. Of strijk neer op een terras aan de haven, waar u tot laat in de avond heerlijk kan verpozen. Liever varen? Geniet in het centrum van de Zeeuwse hoofdstad van een ontspannende rondvaart, waarbij u monumentale panden passeert en alles te weten komt over het verleden van de tweede handelsstad van de V.O.C.

Dagje uit

Voor een educatief dagje uit gaat u naar Deltapark Neeltje Jans. Hier komt u alles te weten over de Watersnoodramp en De Deltawerken en geniet u middenin de Oosterschelde van leuke zeehondenshows, spetterende attracties en een rondvaart over Nationaal Park Oosterschelde. Of maak in het hart van Zeeland een vaartocht over het Veerse Meer, waarbij u overdag heerlijk zeilt en 's avonds aanlegt op één van de vele eilandjes.

  • Deze informatie is afkomstig van derden. Rent-a-Tent is niet verantwoordelijk voor foute informatie en/of niet tijdig gewijzigde informatie.
Vakantie Zeeland Pinksteren

Vakantie in Zeeland

Zon, zee en strand... Met zo'n 650 kilometer aan kustlijn valt er van alles te beleven aan de Zeeuwse kust!

Val de bonnal dieren

Dieren spotten

Altijd al een zeehond willen spotten? Ga mee met de ScheldeSafari vanaf Jachthaven ‘De Val’ Hoedekenskerke te Baarland, om zeehonden van dichtbij in het wild te bewonderen en over de prachtige Zeeuwse Westerschelde te varen. Of ga met uw (klein)kinderen naar De Klepperhoeve, een kleine kinderboerderij met een leuke speeltuin.