Duurzaamheid bij Rent-a-Tent

Wat kunnen we samen doen voor het milieu?

Iedereen heeft het over duurzaamheid: we worden ons steeds meer bewust van de impact van ons handelen op het milieu. Daarom willen we ons uiterste best doen om deze wereld te behouden voor onszelf, maar ook voor toekomstige generaties.

Allereerst: gefeliciteerd, u bent geïnteresseerd in een kampeervakantie! Dit is nu al de meest duurzame vorm van toerisme. Maar daar laten we het natuurlijk niet bij. Lees meer over wat Rent-a-Tent doet voor het milieu en wat u zelf kunt doen om uw vakantie zo duurzaam mogelijk te maken.

Stockfoto fiets
Stockfoto
Duitsland Stockfoto

Duurzaamheid op de camping

Aankomst
Het mooie van een kampeervakantie is dat het per definitie al vele malen duurzamer is dan een vakantie in een resort op een verre vakantiebestemming die alleen per vliegtuig te bereiken is. De grootste CO2-uitstoot tijdens een kampeervakantie is het reizen met de auto. Een kampeervakantie met korte reistijd heeft nog meer voordelen: de vakantie begint direct zonder veel tijd kwijt te zijn aan reizen en u heeft de mogelijkheid om de wijde omgeving waarin u woont met andere ogen te bekijken en er echt even tussenuit te gaan. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk excursies te maken waar u normaal gesproken geen tijd voor neemt en ontdekken hoe mooi het is in eigen land.
Bij Rent-a-Tent vindt u een groot aanbod aan leuke campings in Nederland en de directe buurlanden, zodat u bij aankomst al de grootste stap in richting duurzaamheid kunt zetten.
En hoe zit het met openbaar vervoer? Aankomen met bus of trein helpt om de CO2-uitstoot van de reis aanzienlijk te verminderen. Al onze campings zijn goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer, reizen met het vliegtuig is dus niet per se nodig.

Op de vakantiebestemming
Ter plaatse zijn duurzaamheidsprincipes als afval scheiden, recycling en bewust omgaan met water, elektra en gas vaak een vanzelfsprekend voor campings. Maar ook hier kan iedere vakantieganger zijn steentje bijdragen om de kampeervakantie nog duurzamer te maken, zoals het beperken van douchetijd, minimaliseren van het gebruik van verwarming en airco (indien aanwezig in de accommodatie) en bewust zijn van het gasverbruik van het kooktoestel. Bij het verkennen van natuurgebieden hoort het ook bij op het pad blijven en de natuur achterlaten zoals die is gevonden. Of ga op lokale excursies met (gehuurde) fietsen (veel campings hebben fietsverhuur of kunnen fietsen helpen regelen) en plan activiteiten in harmonie met de natuur en veel plezier, zoals een kanotocht.

Duurzaamheid bij Rent-a-Tent

Duurzaamheid staat bij Rent-a-Tent al jaren hoog in het vaandel en is inmiddels zo ingeburgerd in onze DNA dat het een vanzelfsprekendheid is geworden.
Duurzaamheid betekent voor ons bij Rent-a-Tent onder andere:

 • Een digitale werkomgeving en boekingssysteem, waardoor het printen van documenten grotendeels overbodig wordt
 • Zonnepanelen zijn geïnstalleerd op ons hoofdkantoor in Markelo om de eigen energiebehoefte zoveel mogelijk te dekken
 • Afvalscheiding op kantoor en eventueel afvoer naar milieustraaten (bijv. groot tentafval)
 • Papier, dat op kantoor niet meer nodig is maar nog goed is, wordt gedoneerd aan de lokale basisscholen en dus hergebruikt
 • Wij verminderen ons energieverbruik zoveel mogelijk door in de winter minder te stoken en in de zomer zo min mogelijk airconditioning te gebruiken
 • Bij het opzetten van de tenten wordt herbruikt wat nog een seizoen mee kan om onnodige nieuwe aankopen te voorkomen
 • De accommodaties worden zoveel mogelijk gerepareerd en alleen nieuw gekocht als het niet anders kan
 • Bij aankoop van nieuw materiaal wordt zoveel mogelijk gelet op de duurzaamheid van de producten
 • Wij raden onze gasten aan om tijdens hun vakantie rekening te houden met het elektriciteits- en gasverbruik
 • We raden u ook aan om tijdens het gebruik op uw waterverbruik te letten om onnodige waterverspilling te voorkomen

  We zijn erg blij dat duurzaamheid net zo belangrijk voor u is als voor ons, zodat we samen kunnen bijdragen aan een milieuvriendelijke vakantie. Als u hierover suggesties of feedback heeft, stellen wij het zeer op prijs als u contact met ons opneemt via info@rent-a-tent.nl.
Camping Duinoord Ameland

GlamLodge tent Premium met privé sanitair!

Duurzaam camperen op Ameland

Kent u Camping Duinoord op Ameland al? De GlamLodge Premium tenten op het populaire Noordzee-eiland zijn voorzien van een duurzaam geproduceerde sanitaire unit en u kampeert midden in de natuur in de duinen!

Rent-a-Tent parasol

Over Rent-a-Tent

Lees hier meer over ons familiebedrijf uit Twente met een succesverhaal van meer dan 35 jaar.