Bungalowtenten Vacansoleil blijven in Nederlandse handen

Reisorganisatie Rent-a-Tent uit het Twentse Markelo is tot een akkoord gekomen om de bungalowtenten uit de tentvloot van het failliete Vacansoleil over te nemen.

Nadat eerst de merkrechten van Vacansoleil zijn verkocht aan het Franse Maeva, heeft de curator vervolgens de mobilhomes en tenten verkocht aan het eveneens Franse ECG. In het belang van het voortbestaan van een goed aanbod aan luxe kampeervakanties voor de Nederlandse markt heeft Rent-a-Tent ECG bereid gevonden de bungalowtenten door te verkopen. Hiermee breidt het aanbod aan kampeervakanties van Rent-a-Tent gigantisch uit. Voor Rent-a-Tent is dit een unieke groeikans en voor de Nederlandse kampeerliefhebber betekent dit een blijvend en uitgebreid aanbod aan campingvakanties in ingerichte tenten.


In de komende periode worden alle campings in binnen- en buitenland benaderd voor een samenwerking waarna dit zal worden opgenomen op de website van Rent-a-Tent. Ook wordt nog gesproken over de overname van een deel van het luxe safaritentprogramma. Eigenaar Hendrik Gersen zegt, “Het vakantieaanbod van Rent-a-Tent zal hiermee uitbreiden met tientallen drie-, vier- en vijfsterrencampings in tien landen in Europa. Natuurlijk vergt dit een enorme extra inspanning voor het hele team van Rent-a-Tent.” Denk bijvoorbeeld aan de op- en afbouw van alle extra tenten en het werven van gastechtparen voor het beheren van de tenten op de campings. Met deze overname ontstaat voor Rent-a-Tent een unieke positie in de Europese kampeermarkt en wordt ze veruit de grootste aanbieder van dit type kampeervakanties.


Kamperen in een kant en klare tent is voor veel Nederlanders nog steeds een geweldige vakantiebeleving. Betaalbaar, relatief duurzaam, vervoer met eigen auto en dus de ideale gezinsvakantie. Voor gezinnen met kinderen is een verblijf in een tent altijd een unieke ervaring. Gemakkelijk contact met andere kinderen en volop genieten van de faciliteiten die de campings bieden voor het hele gezin.

Bungalowtent Coral - Bella Austria
Bus en Bungalowtent Blue

Bungalowtenten Vacansoleil nu boekbaar bij Rent-a-Tent: