VakantieVerhaal

Romantisch kamperen aan het Gardameer

Met een bootje over het Gardameer varen? De 25-jarige Jim durfde het aan en maakte met zijn vriendin een boottocht over het wereldberoemde meer. ,,Het water was helder en we konden overal aanmeren. Ideaal om een terrasje te pakken!”

VakantieVerhaal Cisano San Vito
Jim Vakantieverhaal Cisano San Vito
VakantieVerhaal Cisano San Vito

Bella Italia

Over de ideale vakantiebestemming hoefden ze niet lang na te denken. ,,Mijn vriendin is al een paar keer op vakantie geweest naar het Gardameer en kwam thuis met allerlei leuke verhalen. Het leek mij ook wel iets en zelf was ik ook al eens in Italië op vakantie geweest. Eigenlijk waren we er zo uit."

Markten & terrasjes

Begin augustus stapte het stel in de auto voor een heerlijke vakantie op Cisano San Vito, een camping aan de oever van Gardameer. Op loopafstand van Bardolino en Lazise en omringd door pleinen, markten, eethuisjes, terrassen en winkels. ,,We vonden het handiger om er met de auto heen te gaan, zo reden zo overal naartoe. En zo kon natuurlijk alle bagage mee!"

,,Je moet wel goed opletten"

Tijdens hun vakantie brachten ze heel wat uurtjes door aan het Noord-Italiaanse meer: ze huurden een bootje om de omgeving varend te verkennen. Jim blikt met een goed gevoel op terug op de bijzondere vaarexpeditie. ,,We konden zo een terrasje pakken of ergens iets gaan eten, want we konden overal met de boot aanmeren. Overigens valt de ‘drukte’ op het meer enorm mee. Natuurlijk moet je tijdens het varen goed opletten, maar het is er lang niet zo druk als in een stad als Verona. Daar is het een stuk lawaaiiger”, legt Jim uit.

Romeo & Juliet

Samen met zijn vriendin bezocht hij in Bardolino de grote kerk van San Zeno, bekend van Shakespeare's Romeo & Juliet. ,,Erg mooi om te zien. Alles is daar zo goed bewaard gebleven… We hebben ook op het terras gezeten in de middeleeuwse stad Lazise. Daar trad toevallig een hele leuke band op.”

Hagelstenen

Hoewel de temperaturen tijdens de vakantieweek tot boven de dertig graden uitstegen, vielen in Cisano di Bardolino de hagelstenen met bakken uit de lucht. ,,Daar hadden we echt niet op gerekend, want het was de hele week heel mooi weer. Helaas hadden we ook schade aan onze auto. Gelukkig waren we goed verzekerd en werd alles vergoed.”

Leuke liveshows

Volgens Jim reizen vooral veel gezinnen met kinderen af naar Cisano San Vito. Over de camping(s) is hij erg tevreden. ,,’s Avonds zijn er leuke liveshows voor kinderen en daarbij worden ook de ouders betrokken, erg leuk om te zien. In de campingsupermarkt zijn trouwens allerlei typisch Nederlandse producten te vinden als hagelslag, pindakaas en koffie van Douwe Egberts. Erg grappig om te zien!”

,,De volgende vakantie willen we nog wel een paar dagen langer in Italië blijven. Dan is er nog nog meer tijd om samen leuke dingen te doen en de omgeving te ontdekken”, aldus de twintiger.

Glijbanen camping Cisano San Vito

Camping Cisano San Vito