VakantieVerhaal:

,,Alle Max-fans gingen uit hun dak''

Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Vallteri Bottas én ‘onze eigen’ Max Verstappen.. Formule 1-fan Kevin zag de wereldberoemde autocoureurs voorbijrazen tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. ,,Toen de winnaar bekend werd gemaakt, gingen alle Max-fans compleet uit hun dak!", aldus Kevin.

Formule 1-circuit (foto Kevin)
Formule 1-circuit (foto Kevin)
Formule 1-circuit (foto Kevin)

Bloedspannend

In de Red Bull Ring sleepte zijn favoriet Max Verstappen (21) na een bloedstollende finale de Grand Prix van Oostenrijk in de wacht. Kevin: ,,Het bleef tot het einde van de wedstrijd superspannend. De wedstrijdleiding discussieerde lang over zijn inhaalactie op Leclerc. Maar toen de uitslag bekend werd gemaakt, gingen alle Max-fans compleet uit hun dak!”, aldus Kevin.

'Er komt flink wat snelheid bij kijken'

Kevin ging voor de Grand Prix van België al eerder met een groep naar het circuit van Spa-Francorchamps. Hij bekijkt al sinds zijn tiende Formule 1-wedstrijden. ,,Eigenlijk al vanaf het tijdperk Jos Verstappen, de vader van Max. Bij de Formule 1 komt er flink wat snelheid bij kijken. Het is vaak tot de laatste seconde spannend, vooral als je zelf bij de wedstrijden aanwezig bent”, zo onthult hij tijdens het interview.

Felbegeerde podiumplek

Het autocircuit - de Red Bull Ring - ligt op een uur rijden van Bella Austria, de camping waar Kevin tijdens zijn vakantie verbleef. Het circuit is dé plek waar Max voor het oog van duizenden Nederlandse 1-fans in 2018 al de Grote Prijs van Oostenrijk won. Max Verstappen-fan Kevin maakte zijn vrienden enthousiast voor de Formule-1. Om wereldberoemde coureurs als Verstappen, Hamilton, Vettel en Leclerc in actie te zien, zakte hij met een vriend en twee kennissen om 3.00 uur 's nachts af naar Spielberg.

Titelhouder

Van ‘Formule 1-files’ had hij geen last: de reis naar Oostenrijk liep op rolletjes. Na een autoreis van dertien uur kwam het viertal ‘fris’ aan op camping Bella Austria in Oostenrijk. ,,We wisselden elkaar om de twee uur af en hielden het zo goed vol, daarnaast kwam de grote drukte pas op donderdag en vrijdag. Ook lag het circuit aan een grote snelweg, daardoor konden we goed doorrijden.”

Underdog

Tijdens de wedstrijd was de spanning om te snijden, zo vertelt de Formule 1-volger. Kevin legt uit: ,,Max had een hele slechte start en stond geloof ik op de achtste plaats. Opeens kwam hij terug en haalde hij – tegen alle verwachtingen in - de koploper Charles Leclerc zelfs in.” Hoewel het nog onzeker was of de jury zijn inhaalactie zou goedkeuren, viel na drie uur een besluit en werd Max uitgeroepen tot de terechte winnaar van de race.

Jack Plooij

Kevin kan zich het onvergetelijke moment nog goed herinneren. ,,Duizenden fans liepen vanaf de tribune over het circuit, richting het podium waar Max stond. Er stonden zoveel fans voor ons, dat we het podium niet eens konden zien... Wel zagen mijn kennissen Vettel en Gasly van dichtbij. Ook zagen we op zondag de bekende sportverslaggever Jack Plooij voor de tribune.”

Günster Waterval

De eerste twee dagen verkende de groep de omgeving van de camping. ,,Wel fijn, omdat we de rest van de week immers op het circuit te vinden waren ”, aldus Kevin. Op een snikhete dag bezochten ze de Günster Waterval in Schöder: een spectaculaire, 65 meter hoge waterval waar per seconde maar liefst driehonderd liter water naar beneden valt. Om de waterval te bekijken beklommen ze de steile trappen. ,,We hadden een prachtig uitzicht. Na de beklimming gingen we trouwens direct weer naar beneden, die dag was het echt te warm om nog verder te lopen…”

Luxe accommodatie

De groep van vier bracht de vakantie door in een luxe vierkamer stacaravan met airco. ,,Vooral de airco was een uitkomst. Onze beheerders hadden deze zelfs voor onze komst al aangezet, erg prettig. En omdat het mooi weer was, hebben we ook buiten gezeten op de veranda.” Over de grootte van zijn accommodatie was hij tevreden. ,,Voor vier personen was er genoeg ruimte, we hadden namelijk drie slaapkamers. Of we elkaar niet in de weg liepen? Nee, dat niet. Tijdens de vakantie waren we immers vooral op de veranda en op het circuit te vinden.”

Pasta op de camping

Hun stacaravan Mango was uitgerust met een keuken en een gaskomfoor. ,,Dat was heel handig, want we wilden niet elke avond uit eten”, zegt Kevin. ,,Wat we zoal gegeten hebben? We hebben één keer pasta gekookt in de keuken en ook ’s avonds nog een paar hapjes opgewarmd. Wat we op het circuit zoal naar binnen werkten? Vooral vette broodjes schnitzel en Bratwurst, niet supergezond!”, zegt hij.

Verrassing

,,In de laan waar wij verbleven, hing er een gezellig sfeertje. Ook onze buren kwamen speciaal voor de Grand Prix naar de camping. Wat ik van Bella Austria vond? Het was een fijne camping, al moest je voor de campingwinkel continu contant geld op zak hebben. Je kon daar namelijk niet pinnen… Toevallig hadden we dat wel bij ons, maar anders hadden we een probleem gehad. Gelukkig kan je in het restaurant wel pinnen.”

Waar zijn volgende Formule 1-reis precies heengaat, blijft nog even een verrassing. ,,Ik wil eerst in Italië of Engeland een ander circuit uitproberen, misschien kom ik daarna weer een keer terug”, verklapt Kevin.

Bungalowtent Blue Bella Austria

Bella Austria

Camping Bella Austria ligt in het hart van de Oostenrijkse natuur.

Kamperen bij formule 1

Kamperen bij de Formule 1

Wilt u kamperen in de buurt van de Grand Prix? Boek een mooie (glamping)tent of stacaravan op korte afstand van het circuit.

Landschap oostenrijk

Campingvakanties Oostenrijk

Markante bergen, diepgroene bossen en warme fonkelende meren liggen in Oostenrijk naast elkaar. Het land is rijk aan circa tweeduizend Alpengletsjers en vele rivieren: perfect voor rafting en wildwaterkajakken.