Beheerder van de maand april

In de rubriek ‘Beheerders van de maand’ zet Rent-a-Tent beheerders in de spotlights. Met een goed gevoel blikken Richard (65) en Wilma (65) Geneuglijk terug op hun beheerdersavontuur op de kasteelcamping Les Gorges du Chambon in Midden-Frankrijk. ,,Na een paar dagen zien we de vakantiegasten opknappen, alles valt van hen af. Ze worden vrolijk, omdat ze écht even tot rust komen!”

Rochefoucauld kasteel foto Pixaby
Richard Geneuglijk receptietent
Limousin koeien foto Richard & Wilma Geneugli

Groene vallei

In 2019 zijn de gastvrije beheerders vijf maanden actief op de kasteelcamping Gorges du Chambon, gelegen op de grens van de Charente en de Dordogne. ,,Deze camping is, ook voor de vakantiegasten van Rent-a-Tent, een heerlijke uitvalsbasis. We hadden uitzicht op een boerenhoeve en een groene vallei met grazende Limousin koeien…”

Op touw zetten

In het najaar van 2018 begon het avontuur te lonken. ,,We waren allebei met pensioen toen onze zoon een Whatsappbericht stuurde met de tekst: ,Iets voor jullie, beheerder worden?’ Omdat Wilma en ik allebei graag met gasten werken en we graag iets op touw wilden zetten, besloten we ons bij Rent-a-Tent aan te melden. Daarnaast wilde ik mijn handen uit de mouwen steken, want als manager werkte ik 24/7 met mijn hoofd”, zegt Richard. Ze solliciteerden met een brief van een paar kantjes en een paar leuke foto’s. ,,Tijdens het gesprek werden we aangenomen. Dat hadden we nooit gedacht”, zegt het stel vrolijk.

Eén groot avontuur

De behulpzame beheerders omschrijven hun verblijf op charmecamping Gorges du Chambon als één ‘groot avontuur.’ ,,Op 25 mei, de dag van onze aankomst, was het stilte voor de storm en moest het seizoen nog losbarsten. Terwijl wij de kampeerspullen uitpakten, was het personeel van Gorges du Chambon druk in de weer met verfkwasten, grasmaaiers en poetsdoeken. Leuk om die bedrijvigheid op de camping mee te maken!”

Het stel verwelkomde veel Nederlandse gasten. ,,Camping Gorges du Chambon heeft een Nederlandse eigenaresse en een Frans-Nederlands animatieteam. Om die reden volgden we, om ons Frans op te halen, Franse lessen. Deze zomer hoop ik Pascal, de echtgenoot van de eigenaresse, wél in vloeiend Frans te kunnen begroeten!” vertelt Wilma.

Op verkenning in Frankrijk

Om de allerleukste uitjes in de omgeving te ontdekken, bezochten ze de waterval Le Saut du Chalard en het pittoreske Brantôme, Nontron en Aubeterre-sur-Dronne. Ze bundelden de mooiste uitjes in een ringband, waar de vakantiegasten van Rent-a-Tent doorheen mochten bladeren. ,,Als de map te lang wegbleef, kwam ik vanzelf weer terug om hem voor de volgende op te halen”, zegt Richard met een lach.

,,Véél te vroeg…”

Enkele dagen na hun aankomst begonnen ze vol goede moed met de schoonmaak van de vijf GlamLodge tenten en de zeven Bungalowtenten Blues. ,,Dat was achteraf gezien véél te vroeg… Na een paar dagen lag het stof alweer in de tent en moesten we alles weer opnieuw doen. Gelukkig was het beheer van de twaalf tenten prima te doen. Onze allereerste vakantiegast was al vaker met Rent-a-Tent op vakantie geweest, ze wist precies hoe alles in zijn werk ging. Dáár hadden we geluk mee!”

,,De praatjes met de kinderen waren onvergetelijk"

,,Gorges du Chambon is een hele kleinschalige camping, je loopt elkaar snel tegen het lijf. Om die reden drukten we onze gasten op het hart dat ze ons, voor vragen of problemen, gerust konden aanspreken bij de receptietent.” Ze omschrijven het gastencontact als ‘heel plezierig.’ ,,Kinderen, senioren, stellen en jonge gezinnen: we kwamen met allerlei mensen in contact. Na een paar dagen zagen we onze vakantiegasten opknappen, alles viel van hen af. Ze werden vrolijk, omdat ze écht even tot rust kwamen. Vooral de praatjes met de kinderen waren onvergetelijk. Ze vertelden ons wat ze die dag gingen doen: naar de animatieclub, naar het zwembad of een ander leuk uitje.”

,Bent u in één keer doorgereden?’

Tot zijn pensioen werkte Richard als zorgmanager voor GGZ Brabant, zijn vrouw Wilma was voor De Zonnebloem actief als districtshoofd Brabant en Zeeland. Richard: ,,Of onze ‘zorgervaring’ van pas komt? We proberen altijd aan te voelen waar onze vakantiegasten behoefte aan hebben.” zegt Richard. ,,Als de gast op de camping arriveert, vragen we: ,Heeft u onderweg een overnachting ingelast of bent u in één keer doorgereden?’ Als dat laatste het geval is, passen we direct ons praatje aan!” verzekert Wilma met een grote glimlach.

Supermarché

Ze herinneren zich eveneens een ‘trieste’ situatie. ,,Een jong gezin met twee kinderen arriveerde ’s avonds laat in een taxi op de camping. Onderweg hadden ze autopech gekregen, waardoor ze de hele vakantie geen auto tot hun beschikking hadden.” De behulpzame beheerders besloten daarop in actie te komen. ,,We vroegen aan de familie of ze met ons mee wilden gaan naar de supermarché. We konden ze niet blijer maken, want al in de supermarkt vrolijkten ze zichtbaar op. Onze missie was geslaagd!” zegt Wilma opgetogen.

Opbouw afbouw Rent-a-Tent bus

Op pad met een opbouwploeg

In de maanden daarvoor ging Richard - als tentenbouwer - aan de slag op campings in Brabant en Zuid-Frankrijk. Daar leerde hoe hij zelf tenten kon repareren. Lachend: ,,Op deze manier steek je veel op van de tentmaterialen, wat tijdens het seizoen goed van pas komt.¨

Rochefoucauld kasteel foto Pixaby

Op verkenning in het château

In het imposante Château de La Rochefoucauld volgden ze een rondleiding. ,,Bij binnenkomst mochten alle kinderen, uit een grote hutkoffer, verkleedkleding pakken.” Wilma zegt grappend: ,,De prinsjes en prinsjes voelden zich héél belangrijk."

Richard Geneuglijk receptietent

,,Ze gingen braaf ergens anders spelen”

,,Je bent maanden van huis, waardoor je familie en vrienden soms erg mist. We waren dan ook heel blij dat ze naar Frankrijk waren afgereisd en bij ons op de camping langskwamen. Als er gasten naar onze receptietent kwamen, hadden onze kleinkinderen dat gelijk in de gaten en gingen ze braaf ergens anders spelen!”

Wilma Geneuglijk

Tip van Wilma en Richard

,,Maak kennis met je collega-beheerders op de ‘buurcampings.’ Dat komt tijdens je verblijf altijd van pas!” aldus Richard en Wilma.