Beheerder van de maand september

Beheerder Wilco Vrijenhoeff (60) zwaaide na 38 jaar af bij Defensie. Daar leerde hij heel wat handige kampeertrucs, die hij afgelopen zomer liet zien aan de gasten van Rent-a-Tent op camping Hof Domburg. ,,Of ze er blij mee waren? Zeker, ze hebben hun verblijf graag zo aangenaam mogelijk!", vertelt hij met een knipoog.

Strand bij camping Roompot Hof Domburg
Wilco Vrijenhoeff
Middelburg stad

Gezelschap

Inmiddels heeft de voormalige beroepsmilitair twee zomers doorgebracht in de Zeeuwse badplaats Domburg. Lachend: ,,De afgelopen vijf maanden woonde ik praktisch in mijn eigen caravan en in de receptietent op camping Hof Domburg. Dus wanneer ik in september thuiskom, moet ik altijd weer even wennen. Wat anders is? De grootte van mijn huis. Ook zat ik op de camping heerlijk aan zee. 's Avonds zette ik gezellig de radio en tv aan." Zijn echtgenote en hond Kwispel hielden hem gezelschap. ,,Mijn vrouw werkt nog als lerares op een basisschool, dus zij pendelde op en neer tussen de camping en ons woonhuis in Gelderland."

Het begin

Op zijn vakantieadres in Italië loopt hij in de zomer van 2008 onverwacht een fanatieke beheerder tegen het lijf. ,,Het was iemand die in opdracht van Rent-a-Tent aan het werk was, aan het Gardameer. Wat mij triggerde? De combinatie van werken met gasten, actief zijn en daar zelf met mijn caravan tussen staan. Maar omdat ik op dat moment nog in dienst was, besloot ik het beheerderswerk bij Rent-a-Tent in gedachten te houden." Tien jaar later waagde hij de sprong en besloot hij als kersverse beheerder van Rent-a-Tent van zijn pensioen te gaan genieten.

Troepen van 20 man

Na zijn pensionering wilde Vrijenhoeff beslist niet in een zwart gat vallen. ,,Ik moet er echt niet aan denken om thuis niets te doen hebben. Het leek mij een mooie uitdaging om met veel en heel verschillende gasten contact te hebben. Dat had ik de afgelopen 38 jaar als militair ook, ik ging op pad met troepen van zo’n twintig man!” Tijdens zijn diensstijd onthield hij allerlei tips & trics als het klaarmaken van zijn kampeeruitrusting. ,,Handige trucs, om het jezelf zo aangenaam mogelijk te maken. Die komen nog steeds van pas, want op verzoek leer ik ze aan de gasten. Of je als beheerder technisch moet zijn ? Dat is zeker wel handig", verzekert hij.

Topdrukte

Bij zijn aanmelding stelde hij twee voorwaarden: dat zijn hond Kwispel was toegestaan op de camping en de camping vanwege zijn echtgenote op rijafstand lag van zijn woonhuis. ,,Mijn vrouw ging niet mee, omdat ze nog werkt als lerares in het onderwijs. Hoe ze omgaat met mijn aanwezigheid? Geweldig! Zij vermaakte zich alleen ook prima en is het door mijn militaire loopbaan wel gewend dat ik vaak en lang van huis ben. Daarnaast was ze ’s weekends en tijdens de schoolvakanties altijd bij me. Erg fijn, want dan was het topdrukte op de camping en hielp ze mee!

Elke avond waaide hij even uit op het strand van Domburg, op zo’n vijfhonderd meter van de camping ,,Dan nam ik Kwispel mee en sjouwden we een uur over het strand. Bij mooi weer is dat een erg fijne plek, bij slecht weer kan je beter mooie havensteden bezoeken als Middelburg en Vlissingen. Daar vind je allerlei mooie monumenten en leuke restaurantjes, winkels en bars ”, zo geeft hij als tip mee.

In de bres

Dit seizoen had hij zo’n 325 wissels, waarbij Wilco elke tent grondig onder handen nam. Elke tent werd zorgvuldig door hem gedweild, gestofzuigd en ontdaan van vlekken. ,,Ik wil dat elke gast vol verbazing de tent binnenloopt. Elke tent moet spic en span opgeleverd worden. Als ik ‘Jeetje, wat is de tent toch schoon’ hoor, is mijn missie pas geslaagd!"

Af en toe kwam de beheerder voor lastige situaties te staan. ,,Niet elke gast is even snel tevreden. De gasten die op de camping aankomen, verkeren echt in de vakantiestemming en willen daarom alles goed voor elkaar hebben. De ene keer is het een plank tussen het bed, de andere keer is het de plek van de tent. Maar dat beschouw ik als beheerder zijnde echt als een uitdaging, het is mijn taak om de gast tevreden te stellen. Zo komen er volgend jaar nieuwe bedden, deze zijn besteld in overleg met de afdeling Logistiek.”

Op de kaart zetten

De beheerder heeft camping Hof Domburg op originele wijze op de kaart gezet. Via Google Maps maakte hij eigenhandig een kaart aan. ,,Ik zag toevallig twee jongens, die in de weer waren met een drone. Zij hebben voor mij de tenten van bovenaf gefilmd. Het mooie was dat ik de beelden ook mocht gebruiken voor internet, dus kan je de foto's van Rent-a-Tent ook op deze pagina bekijken."

Gezellige barbecue

Inmiddels heeft Vrijenhoeff het seizoen op feestelijke wijze afgesloten. Zo ging hij samen met de beheerders van camping De Pekelinge en Roompot Beach Resort gezellig barbecueën. ,,We hebben elkaar dit seizoen regelmatig geholpen, bijvoorbeeld met kapotte tentritsen. Dat is enorm prettig, want het is af en toe ook wel fijn om van je plek af te komen en te zien hoe andere beheerders te werk gaan. Daar leer je weer van. Bovendien is de sfeer onderling enorm goed. Of ik volgend jaar weer wil gaan beheren? Jazeker, alleen dan wel op een camping dichterbij huis. Dat is voor mijn vrouw een stuk makkelijker!”

Busje uitzwaaien beheerders Beekse Bergen

Beheerder van de Maand

In de rubriek ‘Beheerder van de Maand’ zet Rent-a-Tent iedere maand beheerders in de spotlights. Lees hier de mooiste verhalen van onze beheerders!

Beheerders busje RAT op Beekse Bergen

Beheerders gevraagd

Wij zoeken actieve, ouderen, die graag hun vrije tijd op een camping doorbrengen en daarbij plezier hebben om als beheerders te fungeren. Dit kan als vakantiewerk in het binnen- en buitenland.

RAT beheerders ontvangst Beekse Bergen

Interesse of meer weten?

Bellen: 0547 - 36 70 41 Mailen: logistiek@vakantieplezier.nl